Jak srážet teplotu v noci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
505
3.1.10 04:01

Jak srážet teplotu v noci

Ahoj, jak srážet teplotu dítěti, které spinká? O půl noci dostal nurofen čípek, ale už zase hycuje, teplota je 38,6. Má studené nožičky, takže octové zábaly odpadají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44172
3.1.10 07:56

Můžeš střídat Paralen s Nurofenem,po 4 hodinách.Když měli děti vysoké horečky,taky jsem to tak dělala..Doporučila mi to naše dětská dr. i na pohotovosti.Nurofen je myslím jen sirup,čípky jsem nikde neviděla :nevim: ,tak musíš dítě probudit a lék dát :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
3.1.10 08:36

Nurofen jsou i čípky, tak ani budit nemusíš.
Ať jste brzy fit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
3.1.10 09:17

Ahoj Andrejko, my jsme s vysokou horeckou bojovali mcele svatky, mala mela porad kolem 40,stridali jsme cipky panadol,pripadne paralen a nurofen po 4-6 hodinach.Vetsinou my mala zacala hycovat kolem pulnoci…no nedalo se nic delat a museli prijit i v noci na radu zabaly- velkou plinku nebo rucnik namocit do chladne,tzv.odrazene, vody, cca 25 stupnu, trochu vyzdimat a jeste protrepat v pokojove teplote, nemela by to byt uplne studena voda a zabalit detatko na 3 az 7 minut, takto jsme byla poucena na pohotovosti,balit ho cele krome hlavicky.Dle potreby opakovat 3 krat vzdy s 15 minutovou pauzou.Takze vysleces,zabalis nahe do pliny,nechas tak 3 minutky…ta plinka bere od mimi tu teplotu, takze za chvili ucitis jak je tepla plina.Mimi osusis a obleces nebo teda zopakujes za chvili.Moje zkusenost je dobre, behem pul hodky se snizila teplota i 1,5 stupne.Jeste se da takovou vodou sprchovat ve vane.Vyber co je pro vas lepsi.Ale vzdy 3 - 7 minut.Co mate za dravotni problem?
Jo kazdopadne se priprav ze mimi bude rvat jak tur, ale lepsi to vydrzet, po chvilvce se mu fakt ulevi.
At jste brzy zdravi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Akin
3.1.10 09:34

Hlavně nesrážet rychle! 1,5°C za půl hodiny je ta pravá cesta k febrilním křečím.. víc než stupeň za hodinu určo ne!!

• Citovat
  • Upravit
205
3.1.10 09:38

Aha, to jsem netusila…nam to takhle poradili…a co to znamena ty febrilni krece?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44172
3.1.10 09:51

Marsju,febrilní křeč je křeč při horečce.Způsobená vysokou horečkou,jiná příčina není známá..Příhoda je podobná epileptickému záchvatu,třes,vyvrácené oči,pěna u pusy.Trpí na to chlapeček sousedky,viděla jsem přímo záchvat febrilních křečí..Pak si ho nechali v nemocnici,aby vyloučili vše ostatní..Domů ji potom dali myslím Diazepam nebo podobné léky,které malému stříká do zadku v případě,že se křeč objeví..

Chlapeček sousedky měl první záchvat v létě,když mu byl rok,a za rok taky v létě.

Febrilní křeče mizí kolem 4 let.Potom na ně trpěla ještě přítelova neteř,taky naposledy kolem 4 let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44172
3.1.10 09:53

Ještě mi sousedka říkala,že příčina febrilních křečí není v tom,že teplotu srazím rychle.Je to neznámá příčina v mozku,který se asi nedovede s tak vysokou horečkou vyrovnat.Neví se proč a doposud to nebylo zjištěno..Ona naopak musí u malého srážet i teplotu zvýšenou a jakmile se objeví náznak třesu,stříkne lék do zadku a odveze dítě do nemocnice..

Dispozice k febrilním křečím jsou vrozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
3.1.10 10:02

Jani dekuji moc za odpoved.Jeste jsem se s tim nesetkala a ani jsem o tom neslysela.takze diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
3.1.10 10:43

Holky, díky moc. Vůbec nevím, co se s malým děje. Nikdy na teploty netrpěl. Včera začal být mrzutý a navečer už měl teplotu. Dala jsem mu Ibalgin sirup, ten pěkně spapal, ale do čtyř hodin zase teplota. Chtěla jsem mu pak dát Panadol a ten mi vyzvracel, natáhlo ho. Takže dostal Nurofen čípek, za pět hodin Paralen čípek a teď or dána má teploty zas. A nevím jestli v tom střídání čípku pokračovat nebo raději dávat jenom ten Nurofen co šest hodin. Lekárnice nám nedoporučila to střídání. Ale teď jsem přečetla v letáku, že Nurofen čípky nejsou vhodné pro děti s tělesnou hmotností pod 12,5 kg, což malý ještě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
3.1.10 10:52

Ještě jsem se chtěla zeptat, jak často kontrolně měříte teplotu? Malý se nechce nechat, ani pod pažičkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
3.1.10 11:20

Andrejko, v lekarne se te nezeptali, kolik vazi tvoje dite? Jsou cipky do 12 kg a nad 12 kg. Myslim 60mg a 125 mg lecive latky, coz je rozdil…
Kdyz ma teplotu merim casto, jednou za pul hodiny, v noci po hodine. Bojim se prave tech kreci. Mala ma vetsinou vysoke horecky se studenymi koncetinami, proto u nas zabaly ne. Napustim ji vlaznou vanu a teplota ji klesne.
Krece vznikaji PRAVE pri prudke zmene teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
3.1.10 11:22

No neptali, jenom na věk, manžel byl v Kaufu a opravdu začínám pochybovat o lékárnicí v Dr. Maxovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
3.1.10 11:22

Ahoj,
ono záleží taky natom, jak silné čípky dáváš. Nurofen dělá myslím 60tku a strídala jsem to s paralenem 100kou a v pohodě, doporučila mi to mudr.

A k těm fibrilním křečím, můžou být i u nízkých teplot, je to když stoupne nebo rychle klesne teplota, tak mi to aspoň říkala doktorka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Akin
3.1.10 12:25

čípek rozkroj, neměl by to být problém. Dr. to tak řešila.

Febrilní křeče - může je způsobit prudká změna teploty. Od kámošky syn je dostal poprvé v 9ti letech (změna z 38,8 na cca 37). Nemusí to být ale pravidlo. Někdo je náchylnější, někdo odolnější.

Na netu jsem se dočetla, že by se neměl kombinovat paracetamol (paralen, panadol) a brufen (nurofen). Netuším proč, kdysi jsem to taky dělala, když měl malý čtyřicítky a nešlo to srazit :cert: .
Doporučují se pak koupele o zhruba 2°C nižší než je teplota dítěte. Asi tak 5-10minut. A zábaly dělat celého těla a ne jen končetin. To se mi nezdá, ale když to doporučovali kterési z vás na pohotovosti, tak to asi tak bude.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA