Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To je zase prodichůdných informací ![]()
Mě střídání paralenu s nurofenem doporučovali na pohotovosti i dětská dr..Dělám to tak.
Ferbrilní křeč nevznikne jen tak sama od sebe.Dítě k ní musí mít dispozice.Když jednou vznikne,dávají se na ní speciální léky - diazepam v ampulce do zadku..Viz výše,chlapeček sousedky na to trpí..
Příčina je někde v mozku,organismus se nedovede vyrovnat s vysokou horečkou.Rozhodně je nemůže způsobit prudké sražení teploty.Sousedka naopak musí srážet i teplotu zvýšenou.
Já teda nesrážím, když mají mé děti 38,6. Myslím si, že ta horečka má nějaký význam.
Lehce ochlazuju až při teplotě nad 39,5.
Taky jsem měla za to, že febrilní křeče může vyvolat prudký vzestup nebo pokles teploty. Alespoň tak se o tom píše…
Tak jsem mu dala v poledně Nurofen čípek, měl 38,9 a srazilo se to jen na 38,4
. Zkusili jsme teď ještě koupel ve vaně, voda má 36°C, tak doufám, že jsme udělali dobře.
Proč jen na 38,4? To přece stačí.
Proč nenechat ten organismus trochu zabojovat? Horečka přece má svůj význam.
Zizalka, to jsem nevěděla, že to stačí. V těch teplotách se nevyznám, jsem úplný laik a zmatkuji. Malý nikdy teploty neměl, vlastně jen jednou, když měl šestou nemoc a to po dvou dávkách sirupu šlo hned dolů a nebyly tak vysoké.
Holky, děkuji moc za rady. Tak v neděli navečer byl už bez teploty. Nechápu co to mohlo být? Sice ještě není úplně ve své kůži, občas je mrzutý a tulivý. Čekala jsem, zda nezačne mít rýmu a kašel a nic. Ty horečky měl vlastně od soboty večera do neděle večera. Myslíte, že se ještě může něco projevit?