Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím máte zde někdo permanentě nemocné dítko? Mě odvezou
Dcerka 6 od listopadu v kuse skoro nemocná. Listopad střevní viróza…týden..já paragraf..po 10 dnech viróza z vysokým horečkama po 5 dnech antibiotika. A od včerejška opět horečky..ted měla 39,4 , v noci zvracela a pobolívá ji bříško. Já už si fakt nevím rady…jsme u doktorky jako doma už je mi skoro trapné tam jít že řekne co je zas dcerce . To je pořád dokola…jsme na tom jen my tak nebo má takové nervy i někdo jiný?
Právě řešíme opakovanou virózu ( nebo o co vlastně jde ), a to jsme před týdnem dobraly antibiotika ( dcera 2 roky ). Předtím byla bez teplot, ale bolelo jí bříško, zvracela, pak i průjem, celé se to táhlo přes týden, MUDr. pak před Vánoci nasadila širokospektrá ATB. Dnes odpoledne 39, zčistajasna, horečka šla i dost špatně srazit, hrozím se noci a co se z toho vyvrbí. Mohu jen popřát pevné nervy !
Jo, to znám a doufám, že nám pomůže homeopatie. Nebo mám ještě v záloze tradiční čínskou medicínu.
Vojta měl v půlce listopadu nastoupit do školky (3r),namísto toho zůstal doma s virózou. Pak byl 14 dnů ve školce, pak zase 10 dnů doma (zánět dutin a eustachovy trubice), a před 2 hodinami jsme se vrátili z pohotovosti - píchali mu ouško
- od pondělka kašlal, předevčírem se k tomu přidaly horečky, na dnešek v noci 39,3, odpoledne si začal sahat na uši, to levé už si dopoledne nenechal vyčistit, pořád s ním ucukával (mě to taky mohlo napadnout…).
Takže rozhodně nejste sami
Už aby bylo jaro…
Tak pokračování..ráno velké bolesti břicha..jeli jsme na pohotovost a tma nám řekli že má angínu..nechápu.. v krku ji nebolí, ale břicho a zvracení. Dostala další antibiotika po 14 dnech..tento rok již 6té
..teda vlastně první v tomto roce abc byla přesná
jaká? dávala jsem oscilo..celkem se mi zdálo že to zabírá na začínající kašle…přešly ale tady to jaksi ani nestihám nasadit..hned padne…tak nevím poradíte mi?
Ahoj, tak malý pořád mívá rýmy a kašel, vždy bez teplot. Ale dnes od rána byl nějaký bez nálady a no a navečer už má horečku. Holky, jak srážíte horečky?
Oscilo nedávej, to nic neřeší. Najdi si klasického homeopata (ne boironského), ten pořeší imunitu dítěte.
Tak už jsem si taky včera zoufala že malá je každou chvíli nemocná.Včera večer jsme se vrátily z klouzačky a zhruba za hodinu začala být ospalá,před večeří si stěžovala na bříško.V půl deváté večer teplota už vyšplhala na 39,2 okolo půlnoci začal průjem že běhala skoro každou hodinu.Ještě dneska v 11 měla 38,5 ale teď s večerem se zdá že už ta teplota nebude alespoň tak vysoká.Průjem má ale zatím stále.Doufám že se brzo zlepší protože kdybych do toho ještě měla začít rodit tak už nevím.
A to jsem si to tak hezky plánovala,že malá půjde do školky a já na kontrolu v porodce.Od konce listopadu byla 14 dní doma,pak jsem jí dala ten týden co byl Mikuláš do školky ale tam vydržela jen ten týden,v neděli dostala z ničehonic vysokou horečku,která sice druhý den opadla ale dostala rýmu a kašel a nakonec nechodila do školky až do vánoc.No a teď jedeme nanovo.
Ale trochu mě uklidňuje že tady vidím že nejsme sami.
ahoj, já mám naštěstí děcko zdravé, ale kamarádce co má dítě trpící na virózy a nachlazení pomohl curenzym. Je to něco jako wobenzym, ale levnější