tiky u mimi - prosím poraďte!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
472
8.1.10 19:23

tiky u mimi - prosím poraďte!

Prosím o nějaké info, zda někdo z vás nepozoroval u miminka - batolete tiky, co se týče záchvěvu hlavy směrem do strany (jakoby takové rychlé zatřepání, ale jen hlavou).
Malej je nachlazenej, má už týden rýmu a dnes mu začal kašel. Dala jsem mu Mucosolvan junior (po poradě v lékárně 2× 2 ml), tak si tak říkám, jestli to nemá z toho Mucosolvanu. Vesměs to začal dělat až dnes. Nebo jsem si toho teda až dnes všimla.
Jsem na mrtvici a honí se mi hlavou děsný myšlenky - mám hrozný strach, aby se nejednalo o něco vážnějšího.
Díky moc za jakékoliv info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5846
8.1.10 19:31

Třeba jen zalehlé ucho od rýmy nebo začínající zánět středního ucha - snad to nic horšího nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
8.1.10 19:59

Nebo jestli mu z tý rými v oušku nehučí a nepraská, je to dost nepříjemný, sama jsem to zažila…ale jestli to s rýmou neodezní tak naklusej k mudr-radši :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
8.1.10 20:10

Taky mě to s těma ušima napadlo, dcera na ušní záněty trpí, ale kdyby to začínalo trápit i malýho, tak by byl přece plačtivej, bolelo by ho to, měl by teplotu, sahal by si na ouško - prostě nějaký náznak. Ale ono nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
8.1.10 21:07

No nevím, malý to začal dělat kolem toho 7., 8. měsíce taky - jakoby ryhle kroutil hlavou. A má z toho děsnou prču. Vypadá to sice trošku divně, ale neřešila jsem… To není normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
8.1.10 21:58

Náš malý (9 měsíců) občas taky kýve hlavou ze strany na stranu schválně, nebo přitahuje hlavu ke krčku na jedné straně. Všimla jsem si toho, bylo mi to divné, ale zatím jsem to neřešila. Ale napadlo mě, jestli v tom není nějaká nervová nemoc, nebo něco takového. Asi se na to zeptám pediatričky, až půjdeme do poradny. Raději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
8.1.10 22:25

Holky, ale malej jako nedělá kývání hlavou do strany jako ne-ne, ale když se kouká např. rovně před sebe tak jokoby jen maličko o asi 1cm pohne hlavičkou doprava a zase hned zpět. Což je vlastně takový tik - škub. Nikdy dřív jsem to nepozorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
9.1.10 20:10

Tak asi planý poplach. Čekala jsem, jak to dnes bude a nakonec z tiků bylo učení se kývání na „ne ne“. Je pravda, že jsme mu to v poslední době dost ukazovali, tak se pomaličku pokoušel sám se to naučit, aniž bychom ho k tomu vybízeli. Takže ze včerejších tiků už krásně kroutí hlavičkou jako ne ne.
Ani nevíte jak jsem si oddychla. Už jsem se děsila, co to může být.
Díky všem za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
9.1.10 20:23

:lol: :lol: konec dobrý, všecko dobré (za chvíli budeš poslouchat nenenene celý den :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
inulinka
27.3.10 19:12

Náš malý to taky začal dělat v 10 měsících,napřed dělal jakoby nenene rychle když večer ležel nebo jsem ho měla na rukách a ted to dělá i přes den docela často,chvilku nic a potom to udělá třeba 5krát za sebou,ptala jsem se doktorky a ta mi na to řekla že to může i nemusí být nic,ale že se to musí léčit.Chystáme se k neurologovi tak jsem zvědavá co nám řekne.Jsem hrozně vyděšená a pořád přemýšlím z čeho to může mít…

• Citovat
  • Upravit
inulinka
29.3.10 11:01

Zapomněla jsem ještě napsat že malý má rýmu a kašel tak mě taky napadlo jestli ho nebolí ouška a jestli nemá zánět ucha,tak uvidíme.. :-(

• Citovat
  • Upravit
22
1.4.10 20:13

tik u mimi

Eliška to začala zhruba před 2 týdny dělat také, dnes nás doktorka doporučila na neurologii, jdeme příští středu. Moc by mě zajímalo, co řekli Vám. Naše MUDr. z toho nebyla moc moudrá a to je opravdu zkušená. Nejdříve mě trochu vyděsila, pak s manželem přišli na to, že by to mohla mít z čepičky. Spí v noci v čepičce, protože má otevřené okno a jak začalo být teplo, tak se mohla zpotit nebo přes den v kočárku a kroutit hlavičkou, že jí to svědilo (což nekolikrát v kočárku během spaní dělala), vzhledem k tomu, že je lehký exematik, tak se hnedka zapaří, tak mě pak doktorka uklidňovala, že si na ten pohyb podvědomě mohla zvyknout a teď to dělá i jindy. Každopádně jsem dnes začala psát kdy a při jakých příležitostech to dělá a ve středu uvidíme - jsem z toho taky vyplašená, snad bude náš kulíšek v pořádku - jinak vypadá čile, o.k. s vývojem, začala si povídat atd. Je jí 6,5 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
1.4.10 20:19

Naše malá to taky měla, jakoby se trošku otřásla, trvalo to pár měsíců, ale nebylo to moc časté. Pediatrovi jsme to řekli, ale neshledal na ní nic divného. Tchyně mi říkala, že můj manžel to jako malý taky dělal a údajně při tom čůral. U malé jsem takovou spojitost nezaznamenala, ale přešlo to samo. Ale viděla jsem to u několika dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
inulinka
2.4.10 14:51

Teď v úterý jsme byli u neuroložky a ta nám teda řekla, že to je normální,že děti to začínají dělávat kolem 9-11 měsíce.To jsem si oddechla,ale pro jistotu jdeme ještě na EEG.Když papá a už nechce tak kýve hlavou že nenene,ale jinak se už neotřásl.Naše bábi ho to asi naučila a proto to pořád dělá..

• Citovat
  • Upravit
22
7.4.10 18:51

Tak jsme dnes absolvovaly návštěvu u neuroložky a prý jsou to jen takové atypické emoční reakce :-) - cituji ze zprávy. Prý ta malá mimča (Elišce bude 7 měsíců) dělají různé psí kusy, každé je jiné. Píši pro úplnost, až to nějaká mamina v budoucnu vyhledá, tak aby měla ucelené informace a neplašila :-). Za tři měsíce se máme příjit ukázat jen pro sichr, jestli je všechno o.k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí