Rýma a plavecký kurz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
426
12.9.14 02:19

Rýma a plavecky kurz

Ahoj!
Za jak dlouho by se projevila rýma kdyby byla z koupání?
Malá byla na plavání v útery ve 2. Pak vše ok ale ted v noci - ze ct na pa začíná mit rýmu. Premyslim tedy zda je z toho plavání nebo ne. Myslím si, ze kdyby byla z plavání mela by ji už dřív. Máme pediatra který je proti plavání kojenců a já porad nevěděla zda tedy chodit nebo ne. A nakonec sme zacli chodit a já si ted říkám zda to není chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
12.9.14 06:28
@Fantazie píše:
Ahoj!
Za jak dlouho by se projevila rýma kdyby byla z koupání?
Malá byla na plavání v útery ve 2. Pak vše ok ale ted v noci - ze ct na pa začíná mit rýmu. Premyslim tedy zda je z toho plavání nebo ne. Myslím si, ze kdyby byla z plavání mela by ji už dřív. Máme pediatra který je proti plavání kojenců a já porad nevěděla zda tedy chodit nebo ne. A nakonec sme zacli chodit a já si ted říkám zda to není chyba.

tak dva dny, klucio to spis maji za den a pul, ale do tech trech dnu to muze byt z toho
po zkusenostech se svymi kluky, kteri na plavani nechodili a ted maji hysterak ponorit si hlavu, ti plavani spise doporucuji - akorat nema byt chlorovana voda, coz tam asi nemate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
12.9.14 06:41

Chodila jsem s obema detma. Starsi to zboznoval. Ano, byl porad nemocny. Ale kdyz jsem otehotnela, prestali jsme chodit, protoze ja to od nej stale chytala a zacali jsme chodit na cviceni. A nemocny byl UPLNE STEJNE! Prestalo to az kdyz jsme se zacali drzet v izolaci doma, max. za zdravymi detmi kamaradek. To byl pak 6 mesicu v kuse zdravy. Ale po letech po zkusenostech jsem strasne rada, ze jsme chodili, protoze po nastupu do skolky je az na nejakou tu rymicku, co uz ovsem nepovazuji davno za nemoc, je zdravy jako ripa!!!

Ono to ted nevidis, ale jestli si to muze odstonat dokud jsi doma a dokonce jen s nim, je to 1000× jednodussi, nez kdyby ti lehl komplet prvni rok ve skolce, kdyz budes mit doma treba jeste mimco, ktere to bude chytat od narozeni nebo kdyz budes muset do prace. :palec:

Pokud je slana voda a diteti se to libi, nevahala bych. Mně to doporučovala i rehabilitační, co jsem k ní chodila s 2. na vojtovku…Toho ale plavani moc nebralo, tak jsme chodili kratce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
12.9.14 07:05

Tak své noci i celkem vyspala. Jen sem ji dávala trochu mléka a trochu čaje a po napití zase usnula. Dávala sem ji i dudlik a pres něj se ji hůř dychalo ale bez něj nechtěla zabrat. Ráno ale brecela. Tak sem ji prebalila protože byla pokakana ale po chvíli zase brecela a to sem ji měřila teplotu a 39. Tak hned panadol a už si spokojeně povídá. Odpo ale radši zajedem na ORL zda to nejsou ouška. jen pro jistotu.
Jinak ke koupání. Není to slaná voda. Prý je ale chlorovaná dle norem na kojenecké plavání. Tak uvidim jak ji bude. Zda vůbec půjdeme na další plavani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
12.9.14 07:46

Rýma tak za 2-3 dny. My chytili hned po první hodině plavání laryngitidu, takže jsme další hodiny ani neabsolvovali. Malej, ale i tak miluje vodu a nemyslím, že by měl bez kojeneckých kurzů plavání, problém s vodou. Já taky nikam nechodila a ve vodě jsem jako dítě vydržela celý den :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.9.14 08:10

V tomhle počasí a mezi lidma se asi vcelku nedá přesně poznat, jestli ten konkrétní bacil, co má prcek v nose, na něj skočil jen a pouze ve vzdálenosti jeden metr od bazénu. Navíc, potvorák jeden, si tipnu, na vás skočil doma, nebo v MHD, nebo v obchodě, nebo v mateřském centru, nebo u babičky, ale počkal si k tomu bazénu, tam se mu to řádění v nosíku asi líbilo víc. :nevim:

Ne vážně, to je kdyby… kdyby jste nechodili, dostal by rýmu nebo ne? Já nebyla v bazénu ani nepamatuju a smrkáme taky všichni… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
12.9.14 08:32

Já bych neřekla, plavat chodíme od malička a když chytil rýmu, tak to byla buď moje chyba-špatně oblečený, mokré vlasy v klimatizované herničce po koupání…anebo byl unavenější a to pak všecko chytne snáz. Ale u našeho kluka je průběh takový, že večer mu zčervenají tváře-uplně hoří ale bez teplot, ráno má 38 a další tři dny má přes 40. Po 3 dnech jako když utne a vyleze rýma na týden. Z plavání to ale být může, je tam kolektiv dětí, jsou dlouho v mokru, náš bazén je studenej a oni často stojí na břehu mokří než skočí do vody…a po plavču se jde klimatizovaným fitkem do sauny a pak do klimatizivané tělocvičny, kde svačí/hraje si. Takže je to velmi riziková záležitost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
12.9.14 09:11

@Fantazie Nachlazení vůbec nemusí být z bazenů, ale z mhd, nebo s kolektivů dětí atd…ale pokud by to byli uši tak ano je to z bazenů a už budete vědět že s emáte bazénům zatím vyhýbat…my sme chodili s kámoškou a ona taky přestala po první lekci ptž syn měl zánět stř. ucha, takže to měli zakázaný…my sme chodili rok a sem za to strašně ráda syn miluje vodu, byli sme 2× u moře a prostě bomba, spadl pod vody a čekal než matka laskavě dojde :mrgreen: ani neplakal, nic..neustále si ve vaně polívá obličej a teď ve 2,5 letech se i snaží sám potápět :palec:. Navíc začíná podzim období nachlazení a rýmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
12.9.14 09:59

Já bych v plavání pokračovala, samozřejmě až bude zdravý. Plavání přes chladnější roční období spíš imunitu posílí. Sama to vidím na synovi, chodili jsme i v zimě a z toho měl jen dvakrát rýmu, ale jen slabší. Teď začal chodit do školky, tak to bude asi horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí