Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, díky.
Rýma pod kontrolou. Vincentka sprej je skvělá. Máťovi dávám zatím furt jako prevenci. Zvlhčovač máme taky. Mokrý ručník nepomáhal.
Ahoj holky.,potřebuji poradit mladej porad chrcí od rymy, uz nevim jak mu pomoct, spreje jako je morska voda, libenarol, nasivin nic nam nepomaha.,obcas se to zlepsí ale rymu ma stejne a porad chcrcí ja uz nevim kudy kam, jak mu pomoct, ted jsem koupila vincentku v lekarne prelila do spreje od nasivinu.,koupila zvlhcovac pokazde kdyz jde spat tak mu to zapínam, ale stejne se mi zda ze nic nepomaha.,už premyslim jestli snim nezajit k mudr aby me snim poslala na nake vysetreni.,jestli treba neni na neco alergickej
prosim poradte ![]()
@radunka82
Malému bude 8 a taky to teď měl, nám pomohlo hodně větrat + několikrát denně stříkat nosík Stérimarem, ale hlavně NEODSÁVAT, pokud to vyloženě není nutné. Po týdnu má pokoj.
@radunka82 píše:
Ahoj holky.,potřebuji poradit mladej porad chrcí od rymy, uz nevim jak mu pomoct, spreje jako je morska voda, libenarol, nasivin nic nam nepomaha.,obcas se to zlepsí ale rymu ma stejne a porad chcrcí ja uz nevim kudy kam, jak mu pomoct, ted jsem koupila vincentku v lekarne prelila do spreje od nasivinu.,koupila zvlhcovac pokazde kdyz jde spat tak mu to zapínam, ale stejne se mi zda ze nic nepomaha.,už premyslim jestli snim nezajit k mudr aby me snim poslala na nake vysetreni.,jestli treba neni na neco alergickejprosim poradte
A v čem mu to chrčení přesně vadí?
Hodně malých dětí chrčí proto, že mají ještě trochu zúžené dýchací cesty - takže stačí malý hleník a už je to slyšet. To se ale nedá nazvat rýmou. ![]()
Nevím, jak zacházíš s odsávačkou - je potřeba odsát nos v případě, že dítě nemůže dýchat nosem (tj. před spaním a před jídlem - s tím si s ucpaným nosem neporadí a navíc husté hleny hromadící se v zadní části nosohltanu můžou způsobovat záněty středouší). Ale nic se nesmí přehánět, takže určitě během dne neodsávat rýmu, která volně odtéká - takovou jen otírat u nosu.
Chrci jak starej chlap. Hlavne kdyz spi.Je to tri dny co mu ryma vytejkala z nosanku.Ted uz netece ale jen chrci. A stou vincentkou mam klasickou v lahvi ale prelila jsem mu to jako strikadlo. A nevim jak casto mu to mam strikat a po jake dobe vysat?
Chrci jak starej chlap. Hlavne kdyz spi.Je to tri dny co mu ryma vytejkala z nosanku.Ted uz netece ale jen chrci. A stou vincentkou mam klasickou v lahvi ale prelila jsem mu to jako strikadlo. A nevim jak casto mu to mam strikat a po jake dobe vysat?
Hlavne jsem zapomnela napsat ze rymu ma cca od 2mesice nekdy lepsi a jindy fakt takovou ze me budu i v noci jak chrochta.Da se to chrochtani prirovnat k prasatku ![]()
Stříkat vincentku můžeš prakticky, kolikrát chceš. Ale osobně Ti můžu ze zkušenosti říct, že na ředění hlenů není nejlepší, protože má jen slabý proud. Je to spíš jen prevence, při silnějším zahlenění žádný extra velký efekt nemá. Nos jen zvlhčí, ale hleny pořádně nezředí - na to je mnohem lepší Stérimar nebo Physiomer. Vstříknout, minutku dvě počkat a vysavačovou odsavačkou odsát.
Ale upřímně - pokud má syn prakticky 7 měsíců v kuse rýmu (a nemá sourozence, od kterého by to neustále chytal), není úplně smysluplné to řešit na internetu, od toho je pediatr.
Ne sourozence nema Mame jedineho syna.Mudr mi vzdy jen rekne strikat a odsavat. A ze nektere deticky maj zuzeny dychaci cesty.Nic vic mi nerekne ani neporadi. Proto premyslim ze snim v pondeli sjedu k mudr at me snim nekam posle. Jinak fakt uz nevim jak mu pomoct
.
To je přesně to, co jsem psala výše. Některá mimča to tak prostě mají - v noci chrochtají, slyšet je i sebemenší soplík, protože mají zúžené dýchací cesty… a jediné, co na toto pomůže, je čas.
Pokud Ti totéž říká i Tvoje doktorka, možná by nebylo od věci jí důvěřovat.
Jj vím že jsi to psala výše, ale kdyby to mel chronicky, nebo ty zuzeny cesty dychací jak dlouho mam čekat, to už mi nikdo nikdy nerek.
Já větrám pořad a hlavně jak jde spát má celou dobu otevřene okno a pustenej jeste k tomu ten zvlhčovavač vzduchu :-/