Rýma a Vincentka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22004
5.7.13 15:55

Radunko, víš - já vím, že je to těžké. Zvlášť jestli máš lehké spaní, slyšíš každé chrochtnutí… fakt Ti rozumím. Můj mladší syn v noci asi do desátého měsíce z nějakého důvodu vrzal - skutečně VRZAL, nechápu dodnes, jak to dělal, ale znělo to, jako když neustále otvíráš a zavíráš rozvrzaná vrata. Nijak ho to vlastně neobtěžovalo, doktorka nic neshledala - ale já z toho byla na nervy, že se určitě udusí. Samozřejmě se mu nic nedělo a prostě to samo přešlo, jen já se z toho tiku dostávala další měsíc.

Pokud ti doktorka říká, že je všechno v pořádku, zkus jí věřit. Když odsaješ, je ta nudle zelená? Nebo průsvitná? Kašle? Mívá teplotu? Pokud nic z toho, může to být taky k zubům - při růstu zubů děti víc sliní, bývají zahleněné a neumějí si s tím poradit.

Maximálně bych možná požádala o výtěr z krčku, aby bylo jasné, že tam nemá nějakou potvoru… ale jinak bych se opravdu snažila ještě chvíli vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.7.13 16:05

No je to docela težký já spat pořadně ani nemuzu, slysim kazdej jeho prd, natož to chrochtaní, ve dnes kdyz bych si snim sla lehnout tak nez usnu, tak mladej zase vstava, no hruza, uz at je to za nama :-( teplotu nemývá, obcas po ranu pokašle, ale to si myslim že je z toho jak chrcí, že mu jako rýma stejka do krku a on pak pokasle.Tak se na to vyprdnu snad ho to prejde, ale jak rikam hruza, v kocarku jak kdyz vozim prasatko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
5.7.13 16:20

Jéé, holky, tohle téma se mi přímo hodilo do vínku, malá má rýmku, ne dlouho od úterý, ale včera večer mi začla kašlat tím snoplem, tak jsem jí udělala cibuli s medem, tu jí dávám do čaje a stříkám vincentkou..Sama jí to neodsaju, protože to je řev neskutečný(má 16.měs.) tak stříkám a utírám :) mám tu i normoš vincentku, tka jsem si kousek odlila a vytírám tou vatovou tyčinkou, jak se tu někdo zmínil :) super :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.7.13 16:23

No já si nedokažu představit to malemu Kristiankovi vytírat vatickou, ten by asi zešíle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
5.7.13 16:27

Mě tpo přišlo mnohhem lepší než tím střikátkem :) fakt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
5.7.13 16:37
@darushka píše:
Sama jí to neodsaju, protože to je řev neskutečný(má 16.měs.) tak stříkám a utírám :) mám tu i normoš vincentku, tka jsem si kousek odlila a vytírám tou vatovou tyčinkou, jak se tu někdo zmínil :) super :pankac:

Vatovou tyčinkou si nechá jen tak sahat do nosu… ale nos mu neodsaješ? 8o 8o 8o A jak při tom odsávání postupuješ? Vždyť to je akce na půl minuty - dítě posadit na kolena, jeho nohy spolu s hadicí vysavače mezi Tvoje kolena, jeho pravá ruka za Tvoje záda, Tvoje levá ruka jde přes jeho ramínka, čímž mu znehybňuje hlavu a zároveň drží jeho levou ruku, pravá ruka odsaje. Snad to popisuju srozumitelně… tímto způsobem jsem celkem bez problémů odsávala i téměř tříleté dítě, a to nejsem nijak „prostorově výrazná“.

Cibule s medem je fajn, ale spíš na kašel (teda, aspoň u nás na rýmu nikdy nezabírala). Jinak můžu ještě doporučit eukalyptový olej - ať už do zvlhčovače nebo jenom nakapat na prostěradlo, na pyžamko, natřít na hrudníček… a případně Eucasol od firmy Just (to už podle finančních možností - je dost drahý a jedinou výhodou, kterou jsem za ta léta shledala, je snadnější aplikace… je ve spreji).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
5.7.13 17:14

@BohunkaP jenže v tom je ten problém :) já nemám odsávačku na vysavač, ale normoš tu tahací do pusky :) nemám totiž klasický vysavač, ale tyčový :) a to si nedokážu představit jak bych to napojila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
5.7.13 17:15

Je teda pravda, že odsavačku na vysavač jsem ani neměla v ruce, takže nepovím, jestli by se dala připojit k tomu vysavači, ale pochybuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
5.7.13 17:19

@darushka, nedala. Na tyčový vysavač to nejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí