Rýma dlouho?!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
26.3.08 20:35

Rýma dlouho?!

Prosím o radu, dcerka 4 roky má již skoro 14 dní rýmu, týden jsme dávali Olynth a teď má druhý den Pamycon a k tomu vlhký kašel.
Přemýšlím nad tím, zda může být rýma která je občas zelená i normální alergického původu protože z nosu jí samovolně neteče jak se prý říká u senné rýmy. Ale nic nepomáhá. Minulý rok v létě jsem brali Aerius , protože jí vyšlo,že je alergická na pyly. Tak teď nevím jestli dále léčit jako normální rýmu nebo se obrátit zase na alergo.
Máte s tím zkušenost s takovou dlouhodobou rýmou, je vidět že to tam má jako ucpané nebo nevím. Týden jsme taky brali sinupret ale výsledek nikde

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1403
27.3.08 10:53

A delali ji vytery? Holcicka me kamaradky mela taky porad rymu a po vyterech zjistili, ze ma v nose zlatyho stafylokoka, takze dostala ATB a ryma zmizela.
mej se krasne
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
27.3.08 11:13

Já mám rýmu do konce ledna. Vítek vlastně taky a dr říkala, že děti jí často mají od zimy až do sluníčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.3.08 11:56

Ahoj, jako kdybys psala o nasi male. Druhy tyden ryma, Olynth, Nasivin, Pamycon, do toho jeste Hedelix a Sinecod na kasel. Vecer ji davam Aerius a porad to neustupuje. Vcera se k tomu pridala teplota. Zitra bychom meli mit vysledky z vyteru (z nosu i krku), tak snad budeme chytrejsi. Takze pokud vam to neustupuje, nech ji ty vytery udelat. Aspon budes vedet, zda je to „jen“ virove. Jana

• Citovat
  • Upravit
233
27.3.08 13:23

Já jsem právěchtěla po obvodní at ji udělá výtěry a ona prý že ne že to není tak akutní. Tak nevím, dělali Vám výtěry na ORL nebo obvodní, protože ta naše mě už fakt štve tak přemýšlím nad tím že půjdu přímo na výtěry na ORL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
27.3.08 15:29

Petu, podle mě by Ti výtěry udělat měla, zvláště pokud je rýma občas i zelená… Může tam být ten stafylokok, nebo i pneumokok, prostě něco, co bude chtít pořádně přeléčit ATB.

Jinak až se té rýmy trochu zbavíte, tak synovi strašně pomohla Vincentka. Navíc trpěl i na zadní rýmu (jako mimi), to je ještě blbější, nevíš, na čem jsi.
A slyšela jsem od kamaráky, že ta Vincentka působí dobře i na alergickou rýmu. Zkrátka nic tím neuděláš špatně a nestojí to moc peněz - koupíš si jí jednou, a příště si koupíš už jen tu minerálku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
27.3.08 15:36

Ještě jedna věc - dceřï na rýmu nějakým zázrakem nezabírá nic jiného než homeopatické kapky (ve spreji) Euphorbium. Bylo to jak zázrak. Asi do 2,5 let u nás každá menší rýma znamenala, že druhý den začne strašně kašlat. Až to Euphorbium to změnilo, od té doby kašla jen zřídka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.3.08 22:39

Omlouvam se, predtim jsem nebyla prihlasena. Mame vysledky z vyteru - streptokok pneumoniae. Takze mala ted bude brat tyden antibiotika (i vzhledem k memu tehotenstvi). Vytery nam brali na ORL, tam muzes jit rovnou bez doporuceni obvodniho (teda alespon k te nasi dr.). Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.3.08 08:52

Jdeme v pondělí protože rýma stále i přes pamycon..nenormální si myslím, dám vědět

• Citovat
  • Upravit
214
31.3.08 20:08

To jsem nevěděla, že ten pneumokok způsobuje i dlouhodobou rýmu.

A neočkuješ teď Adélku? Četla jsem u dr. Gregory na Huggiesclubu, že když je někdo „nosič“ pneumokoka, měl by dostat dvě dávky Prevenaru, aby byla větší pravděpodonost, že kromě ochrany ho to zbaví i nosičství té potvůrky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
1.4.08 11:21

Tanulko, muze prave zpusobovat chronické bronchitidy, zanety nosních dutin, stredniho ucha a pak zavaznejsi - zapal plic, meningitidu… :( . Nechame Adelku naockovat, ale ne Prevenarem, ale vakcinou Pneumo23 (to je starsi typ vakciny, ale je ucinny proti 23 typum nejcasteji se vyskytujicim druhum pneumokoka - jinak pneumokoku je pry pres 90 druhu :( ). Prevenar je novejsi vakcina, ale jen proti 7 serotypum. Vyhodou Prevenaru je, ze se muzou ockovat deti uz od 2 mesicu (u Pneumo23 az od dvou let). V pozdejsim veku se tedy deti doporucuji znovu preockovat tim starsim typem vakciny. No, nadsena z toho mnozstvi ockovani nejsem :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
1.4.08 23:00

Janulko, kdyžtak mi třeba pošli mail, jen prosím neočkuj Pneumo 23, ani když budou dítěti už dva roky. Mám přečtený kde co, ale víš co, nejlepší info jsem našla tady - v úvodním shrnutí a v kapitole o pneumokových onemocněních:
 http://ecdc.europa.eu/…ort_2007.pdf

V zá:,–(ě - prokázalo se, že polysacharidová vakcína (tj. to Pneumo23) nemá u dětí imunitní odezvu.
Za druhé, nechrání (ani děti ani dospělé) proti nosičství pneumokoka v nosohltanu. To je ten Váš případ…
Nakonec - těch 7 typů je kombinací tzv. dětských sérotypů s typy, které jsou rezistentní vůči ATB. Ze 75% pokrývají typy, které se objevují u Evropských dětí.

(To perlím, co? :lol: Koukala jsem na to totiž včera kvůli jedné diskusi na Rodině…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
2.4.08 08:43

Tanulko, moc diky za informaci, to jsem vubec netusila. Urcite si to jeste proctu. Diky, J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
2.4.08 11:28

…nevím jak u dětiček, ale úžasné jsou emské pastilky… je to ale na cucání… staršího syna vždy přešla rýma za 3-4 dny, taky to užívám, když cítím, že to má přijít… ale pro mimi a děťulinky používám klasiku… ale nedám dopusiti na vincentku a mořskou vodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
25.12.08 11:15

pneumokok v nose

Dobrý den,
tak tady ve svátky pročítám diskuze.
Holčička(2,5roku)měla téměř měsíc kašel,střídali jsme meducínky,pak jsem doktorku poprosila o výtěry,to už cca 3 dny měla i rýmu.
V krku nic nemá a v nose pneumokoka-tak jsem z toho vykulená.Dostala kapky do nosu a po svátcích na kontrolní výtěr.Až na dotaz mi bylo řečeno,že 5dní nesmí do kolektivu.
Teď se dočítám i o tom bacilonosičství-dá se toho v tomto případě nějak zbavit?
Nemáte někdo vůbec zkušenost s pneumokokem v nose?
Děkuji,Vendula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+