Nosní mandle a operace

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
629
25.3.08 06:56

Nosní mandle a operace

Prosím o radu, mám 4 letou holčičku která se potýká stále od doby co je ve školce s kašlem rýmou pořád dokola, vydrží zdravá tak týden. V současné době má již 10 dní mokrý kašel a rýmu. dávám sinupret. olynt ale nevidím moc výsledek. Kašle stejně. Na ORL jsem byli asi před 14 dny a prý ji má zvětšenou ale to bývá u toho když je nachlazená normální. Jenže ona je nachlazená stále tk vlastně nevíme jestli ji má velkou i v klidu.
Již po třetí jsme museli odložit operaci tříselné kýly protože je stále nemocná tak se chci zeptt zda i u operaci nosní mandle musí být zdravý nebo může mít rýmu? Protože se jinak asi žádné operace nedočká?! 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
25.3.08 08:36

Myslím že by měla být zdravá, navíc přeci Vás neposlaly na operaci na ORL pokud zjistily zvětšenou v nemoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.3.08 10:02

Musi byt naprosto zdrava, hlavne nesmi mit rymu, protoze pri operaci musi dychat nosem.....

Jinak my ji mame jiz vyndanou a vubec nam to nepomohlo. Na alergologii nam dali Xzyzal (ktery ja nedavam) ale hlavne BronchoVaxon na podporu imunity a to nam asi pomohlo nejvice. Jinak nam nosni mandle opet dorostla a na operaci uz opravdu nepujdem, protoze efekt O, ale treba nekdo ma jine zkusenosti. Ja jsem proste nezaznamenala zadnou zmenu.

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
25.3.08 10:30

nás to asi čeká zítra..zrovna jsem vlítla na emimino, že tu zkusím najít jak dlouho po zákroku mám nechat dítě doma-neposílat do školky..a ejhle, ono tu toto téma..
jestli projdeme předoperačním.. zdá se mi, že malá má rýmu, ale zatím jen prostě víc huhňá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.3.08 12:43

Koukni tady http://emimino.cz/modules.php?… a ještě tady https://www.emimino.cz/…s/story/5838. My jsme byli na nosní mandli v lednu a zatím (ťuky, ťuk-musíme zaklepat), je Elinka zdravá a chodí do školky, před zákrokem, měla během dvou měsíců troje ATB. Taky jsme byli z toho na prášky, nakonec se zjistilo, že ji naše dětská dr. léčila na záněty průdušek, ale vyklubalo se z toho astma. Anulka

• Citovat
  • Upravit
847
25.3.08 13:01

do skolky se nesmi asi tyden, ale jinak je dite za 2 dny jako rybka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
25.3.08 14:21

Ahoj,
tak jenom dodám k deníčku, co tu byl na něho odkaz, že nám vytáhnutí mandle pomohlo 100%. Předtím jsme neustále frčeli na ATB - od roku a půl do operace (ve 3 a 1/4) měl ATB min.5×, už to ani nejsem schopná spočítat. Od operace, a to je skoro přesně půl roku, ani jednou. A to i přesto, že Tomík začal chodit do školky, bylo zimní uchrchlané období, atd. Ne že by nebyl vůbec nachlazený, tojo, ale vždycky se to obešlo bez ATB.

Lajlo - jen nevím, jestli je důvod k operaci opakující se rýma a kašel… známkou zvětšené mandle je právě noční chrápání, huhňání, dýchání pusou, atd. Jinak nám bylo řečeno, že by malý „měl být“ zdravý, ale je jasné, že pokud ho objednáváš půl roku dopředu, špatně se to odhaduje, že :twisted: Každopádně bez teplot…slabou rýmu měl Tomík vlastně pořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.3.08 17:34

Tak Elinka mandli podle dr. na ORL zvětšenou nijak moc neměla, ale měla na ní hnisavé ložisko, které mohlo být původcem všech zánětů, nemocí atd., chrápání, huhňání ani dýchání nosem u ní nebylo. Není to až tak dlouho, tak nemůžeme posoudit, ale fakt je v poho a to, když jsme přišli po dvou měsících do školky a v šatně děti kýchaly, kašlaly, soplily, tak jsem si hned ve dveřích řekla, že jak bude ve školce 2 týdny, tak bude svátek. Tak uvidíte, není to u všech stejné A+E

• Citovat
  • Upravit
3
4.10.11 20:56

nosní mandle

Evelínek
Dobrý den ,mám 3,5 letou dcerku a příští pátek máme jet na operaci nosní mandle.Dost se toho bojím,ale vzhledem k tomu,že máme nosní mandli ne zvětšenou,ale velkou a máme celý rok rýmu,tak to budeme muset podstoupit.Bojím se hlavně toho aby se něco nestalo a ze zdravého dítěte jsem neměla dítě postižené. Máme jít do nemocnice v Jičíně (Královehradecký kraj) Máte někdo zkušenosti s touto nemocnicí? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
5.10.11 20:24

Ahoj všem,

docela nedávno jsem tu zakládala podobné téma…čtyřletý synek měl právě před operací, ptala jsem se tu na zkušenosti. Tak přidám taky svou:

měli jsme to podobné jako zakladatelka…vloni od nástupu do školky byl synek jakoby zázrakem prvního půl roku zdravý (až na nějakou obyčejnou rýmu), od ledna se to začalo táhnout - ve školce vydržel max. 1 týden, nejdřív nějaké vleklé kašlání, pak zelená rýma, pak ouško (ale nepíchané), pak dutiny, angína, průdušky a angína - v těsném závěsu za sebou 4× antibiotika do poloviny července. Mezitím v polovině května na ORL zjištěna mandle velikosti II.-III. a s vykřičníky jsme byli odeslání na objednání k vytržení - objednaní jsme byli na září, na jednodenní chirurgii v Brně se tak dlouho čeká. Mezitím jsme byli u jiné ORL dr. - tam doporučen lymphomyosot (homeokapky na pročištění lymfatických cest, synek poctivě bral 2 měsíce, myslím, že to pomohlo - týden před operací měl mandli menší), ale i tak jsme na to šli (vyšlo mu špatně to tympano - měření volnosti ve středouší).

Jinak co chci hlavně říct, že synek NEMĚL žádné chrápání nebo huhňání - nic takového jak se obyčejně píše ani ve stadiu největšího onemocnění. Měl téměř neustále pootevřenou pusu a dýchal pusou a pak jsem si všimla, že hodně mluví jakoby přes nos - jinak žádné takové chrápání nebo zadýchávání, nic. A přesto měl mandli velikou.

No, měla jsem z operace strach, nakonec dopadlo všechno OK, neměl ani teplotu, nic takového, opravdu do 2 dnů byl jako rybička jak tu už někdo psal. V nemocnici doporučují ze začátku vůbec nechodit ven, pak už na krátké procházky, pokud je hezky. Rekonvalescence je tak ten týden, po kontrole ORL v nemocnici, když bylo všechno v pořádku, tak mohl do školky. No, vyšel do toho ten státní svátek, tak byl po zákroku téměř 14 dnů doma.

Do školky začal chodit od tohoto pondělí, tak jsem zvědavá, jaký to bude mít efekt…dost lidí říká, že průběh onemocnění je lehčí a že ty děti pak nejsou tak pořád unudlené a usoplené, tak uvidíme.....

Jo, a před operací kontrolují, jestli není v akutní fázi nějaké nemoci (nesmí mít samozřejmě teploty nebo nález na plících). Důležitý je odběr krve. Synek měl od začátku září do operace taky pořád takovou slabou rýmu (teklo mu z nosu průhledné, měl ty sliznic v nose prosáklé), ale nad tím se nikdo na předoperačním nepozastavoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5613
6.10.11 19:32

Ahoj Lajlo, malý musí být zdravý před adenotomií. Moje dcera měla před zákrokem vodovou rýmu, prakticky jí ale z nosu neteklo a na operaci jít mohla. Problém asi je, kdyby to byla hnisavá rýma a chycené dutiny. Vyndání nosní mandle jí jednoznačně pomohlo, od té doby je zdravější a nemá záněty středouší.
A pozor na Olynth - myslím, že narozdíl od Nasivinu se může podávat jen dva dny. Proto jsem ho zavrhla. A pozor i na Nasivin a podobné preparáty, nesmí se to užívat dlouhodobě, vzniká závislost a sliznice nosu je pak permanentně oteklá a trvá dlouho než se to spraví. Člověk pak nemůže normálně dýchat a neustále má pocit ucpaného nosu, dokud si zase nestříkne… Mezi jednotlivým užíváním Nasivinu musí být aspoň tři týdny pauza. Používej Vincentku ve spreji, je super. Stříkej malému do nosu co hodinu. Kup si základní balení s rozprašovačem a pak si dokup litr Vincentky a dolívej. Tím se nedá předávkovat a bezvadně čistí a léčí nos. Dobrý tip od naší dr. - vysmrkat, stříknout Vincentku, vysmrkat a pak teprve použít jakékoliv kapky (Nasivin nebo Pamycon).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.10.11 20:44

Co se týče nosních kapek ,tak mě se osvědčil nosní sprej,který je založený na mořské vodě.Jmenuje se Fysiomer a je to úplně úžasný.Používám ho jak pro dceru tak i pro 10 měs.syna.Výhoda je,že nos to krásně uvolní a hezky se po něm smrká.V noci děti klidně spí,nejsou ucpaní a žádný olynh nebo nasivin u nás neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.10.11 21:15

operace nosní mandle

Dobrý den všem.14.října jsme absolvovaly s dcerou Terezkou operaci nosní mandle.Vše je OK komplikace nebyly,žádné krvácení,žádné zvracení,horečky měla jen 3 dny a to jen zvýšené.Takže paráda.Kdo má před operací,tak ať se nebojí je to opravdu banální zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí