névus na hlavičce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
22.3.08 23:09

névus na hlavičce

Ahoj,
loni v srpnu se nám narodil syn s névem na hlavičce. Zjednodušeně jde o veliké mateřské znamínko (v době narození 10×10 cm, teď, jak mu roste hlavička, už je to 12×12cm). Navíc je to dost ochlupené, zatím to teda vypadá jako světle hnědé vlásky. Syn je bloňdáček a vlásky má zatím dost krátké, tak je to dost vidět. Rodila jsem neplánovaně na VInohradech, takže hned po propuštění nás poslali na tamější plastiku, která je mimochodem vyhlášená a tam nás uklidnili (teda snažili se) s tím, že ho sice čeká pár operací, ale nakonec nebude nic poznat. Ráda bych se zeptala, zda máte někdo ve svém okolí někoho s podobným névem a hlavně zkušenosti s operacemi. Já jsem z toho dost na nervy, i když si několikrát denně říkám, že je to jenom kosmetická vada, navíc je to kluk a že mám ve svém okolí vážně nemocné děti, takže si z toho nemusím nic dělat, ale stejně to moc nevydejchávám. Tak snad se mi ozve někdo, kdo má nebo měl stejný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3136
23.3.08 00:46

Ahojky,
tak já tě „potěším“…moje sestřenice se narodila a měla přesně to „ochlupené“ znamínko na ramínku…jak rostla, tak se jí to zvětšovalo a chloupky vypadaly jako vlásky. Takže to měla přes celé rameno skoro až do půlky zad ( a nad zadkem má jedno menší) Teď nevím, jestli museli čekat nebo se pro to rozhodli rodiče, ale podstupovala to, až jí bylo asi 10 let. Jezdila na plastiku do Brna - je to docela zdlouhavá léčba - dávali jí pod kůži takový „balonek“, který doplňovali tekutinou. Pod tím se dělala nová kůže - tu starou pak nějak oddělali. Takhle to podstoupila několikrát a teď by měla jít naposledy. Znamínko tam už vůbec nemá, jen jizvu, kterou jí pak taky upraví.
Nevím, jak to budou dělat u Vás, když to má prcek na hlavičce, ale nejspíš podobně.
Přeji hodně síly tobě a hlavně prckovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.3.08 19:28

Záleží na tom, kde névus na hlavičce má. Pokud v nevlasaté části, pak bych byla pro odstranění, některé se dají odstranit i laserem (to určí kožní dr.). Můj syn měl veliký névus na hýždi a museli mu ho odstranit z důvodu, že to byl ten typ, který se mění jako živná půda pro rakovinotvorné breberky. Na chirurgii mu to v lokální anestezii vyřezali. Zůstala mu velká jizva-cca 15cm na délku a dlouho nemohl sedět. Je to něco málo přes rok, jizva je hezky zhojená. V obličeji bych ale takovou jizvu netolerovala.
 Radina

• Citovat
  • Upravit
4
25.3.08 02:27

Má ho ze strany, většinu ve vlasaté části. Naštěstí je ouško krásně obkroužené, takže s tím nebude problém. Na Vinohradech nám řekli, že ta malá část na obličeji se bude řešit transplantací kůže z třísla a ve vláskách těma implantátama, aby mu rostli vlásky. Obličej ve 3 letech a zbytek asi v 6ti.
Radino, kde to synovi dělali? A Napoly, sestřenici to dělali kde v Brně a proč tam?
Díky, holky.
 pat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.3.08 21:48

Pat, v Přerově mu to dělat nechtěli, přestože máme dobré chirurgy a poslali nás do nemocnice do Olomouce. Já tam byla s o něco menším znamínkem na zádech 4 dny po synovi a fakt jsou suproví.
Mmch. čekala jsem na syna v šatně, která sousedila se sálem a poslouchala jak dva chirurgové a sestřička moje dítě bavili celou 3/4 hodinu co jim ležel na stole a smála jsem se s nima :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.3.08 21:49

Pat, ten anonym, to jsem byla já, Radina.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA