Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Alushka.S
předpokládám, že bys ani tak neseděla doma - kdybyste tedy doma zůstali
já sebou na procházky tahám odsavačku, bo nejhorší je kýchající dítě, co má sopláky všude ![]()
Určitě bych jela. My s sebou na jednu dovolenou brali vysavač
, tehdy roční dcera měla taky rýmu. Vybav se vším potřebným a hurá na dovolenou. Třeba jí ten šumavský vzduch udělá dobře ![]()
Jela bych a vysavač naložila do auta a vezla s sebou. Manuální odsávačkou nevysaješ to, co jsi zvyklá vysavačovou.
@Alushka.S pokud jí občas soplík vylítne, tak to je lepší než odsavačka
každopádně, když nemá teploty, jela bych. Já rýmu u synka neřeším vůbec, dám mu větší dávku ječmene a chlorely a dbám, aby víc pil, aby se ty soplíky rozpustily, event. šplíchnu vincentku a tím veškeré snahy končí. Hlavně pobyt venku jí prospěje, jen aby zvládla v klidu cestu, nepíšeš jak to máte daleko, ale my vždy v těchto případech hodíme klimu do minimálního režimu, aby nebylo sucho v autě a často stavíme, aby se auto provětralo.
Taky v případě rýmy jezdíme na dovolenou i s vysavačem. A teda myslím, že změna vzduchu spíš pomůže, takže bych se toho nebála.
Holky, omlouvám se za OT, ale jelikož jsem měla děti v „pravěku“, tak fakt čumim na ten vysavač…To jsou věci, já se bála, že i manuální odsavačkou vycucnu z dítěte víc než je žádoucí, ale vysavač…tý jo ![]()
@Paoloska Já jí vyzkoušela nejdřív na manželovi, když přežil tak na sobě a až pak jsem to použila na dítě ![]()
@Alushka.S s rýmou, bez teplot bych klidně jela. Je to jenom rýma. Ideálně vzít sebou odsávačku, dělají i na baterky, případně alespoň takovou tu s hadičkama. Vzít si sebou léky na teplotu, kdyby něco, teploměr a něco na tu rýmu.
@Romily píše:
@Paoloska Já jí vyzkoušela nejdřív na manželovi, když přežil tak na sobě a až pak jsem to použila na dítě
Vysavač bych fakt s sebou netahala.
Kup tuhle hadičkovou odsávačku, sbalíš jí s sebou kamkoliv, použiješ kdekoliv.
Jak jsme to ale závislí na technice… ![]()
@Alushka.S samozrejme jedte, tam se ji udela jedine dobre, je tam dobry vzduch. Odsavckou na vysavac jde vyborne odsavat i pusou - muj objev ![]()
a vylet si klidne naplanujte narocny, namahat se stejne budete vy, ne ona:-)