Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
minulý týden jsme byli na kožním kde nám řekli, že náš 5.měsíční chlapeček má atopický ekzém (svědění a červenání pod krčkem, kolem pupíka, pod pažami).
Včera jsme se byli projít a navečer malému natekly obě ruce- od paže po dlaň. Celý den si je škrábe
.
Chtěla jsem se zeptat, jestli to patří k příznaku atopického ekzému a nebo radši zajet k doktorovi ![]()
Moc děkuji
@1Mili Nemůže to být nějaká reakce na sluníčko nebo nějaký krém?
Sluníčko to asi nebude, protože obličej je v pohodě… Jediný nový krém jsem dostali Locoid a ten mažu jen když je opravdu nejhůř, protože je to prý pěkné svinstvo… Ale d
Děkuji za názor
Me to taky dela obcas kdyz je tepleji a slunce. Z ceho to je, nevim
Rikala jsem si jestli nemam malo tekutin.
Pokud by se to u maleho opakovalo, asi bych to rekla dr. pri nejblizsi kontrole.
@Taciras no to je mozne, me se alergie prolinaji, takze tuhle do toho taky asi zahrnu ![]()
Moc děkuji za rady… Zkusím teda vypozorovat jestli to nemá ze slunce a uvidíme
Tak jsme se dnes probudili a jsou ručičky lepší
ještě to není ono, ale oproti včerejšku… Vypadá to vážně na to sluníčko… A to jsem byla přesvědčená, že když je to od slunce musí to mít i na obličeji (teď jsem o něco moudřejší ![]()
@1Mili Alergie na sluníčko na obličeji nebývá - protože obličej vystavuješ záření stále, ale ostatní části těla ne ![]()
Já alergii na sluníčko mám, a i když mi slunce svítí třeba jen na ruce, objeví se mi to trochu i třeba na stehnech…