Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky,
našla jsem zde diskuse o nespavosti miminek v noci, ovšem nás trápí ta nespavost přes den… Malý bude mít brzy 4 měsíce a doposud nebyl přes den problém. Někdy si jen tak sám zdřímnul v lehátku, odpoledne jsme chodili ležet spolu, popř. procházka, v kočárku vždy no problém. Najednou přes den nemůže spát. V kočárku spí 20 min, vzbudí se brečí a to kdekoliv - potom těžko s ním někam chodit. Doma je viditelně unavený ale ne a ne zabrat až je úplně ko a brečí a brečí, nakonec usne (kojení, tulení) ale po půl hoďce je po všem. Nikdy jsem neuspávala, nebylo potřeba. Nemáte některá zkušenost? V noci spí normálně, kojím cca 2×, neuspávám, žádný problém.
Děkuji
Me se velmi osvědčilo nechat ho usnout samotného v postylce, ja treba byla vedle nej, septala jsem na nej, držela za rucicku nez se uklidnil. Za par dni uz usinal uplne sám. Kdyz mi usne u kojeni a ja ho uložím, do půl hodiny je vzhuru a šíleně pláče - řekla bych se se snad boji. Proste se probere a neví co se děje kdyz přeci usinal se mnou a ja najednou nikde. Kdyz usne sám, spi i dvě hodiny…a vstává s úsměvem…
@Marie432875 Právě že večer po kojení odpadne a spí klidně i 4h vkuse… Přes den, aby tedy neusínal sám lehnu si s ním, kolikrát taky usnu, ale on má za půl h po spánku. Viditelně unavený je pak během dne, protivný… Teď má spíše takové to období ve těch 4 měsících že nechce být sám, takže položením přes den jen tak do postýlky spustím jekot až se zalyká…
@ruzovenebe píše:
@Marie432875 Právě že večer po kojení odpadne a spí klidně i 4h vkuse… Přes den, aby tedy neusínal sám lehnu si s ním, kolikrát taky usnu, ale on má za půl h po spánku. Viditelně unavený je pak během dne, protivný… Teď má spíše takové to období ve těch 4 měsících že nechce být sám, takže položením přes den jen tak do postýlky spustím jekot až se zalyká…
Nechci strašit, ale mozna je to proste jen období, které musíš přežít. Mozna ho trápí zoubky. A nebo se mu proste jen láme rezim - ja si po čtvrtém měsíci taky zažila velké denní výkyvy. Srovnal se ale docela rychle. V noci tedy spi v kuse, od cca osmi do šesti do rána. Zkoušej různé metody a uvidíš. A pokud by to opravdu neslo jinak, klidne bych s nim 2× denně šla na hodinu-dvě ven aby spal aspon v kocare…(dělala jsem to tak v únoru, nebylo zbyti
)
@ruzovenebe neco ho bude trápit, ted nejspíš zoubky Co manduka nebo šátek? Mě s malou nic jineho nezbylo, ale u nás byl problém ze nesnesla kočárek