Roční prohlídka - jsem docela rozhozená

21
7.6.16 13:23

Roční prohlídka-jsem docela rozhozená

Maminky chtěla bych se s Vámi podělit o dnešní zážitek s naší dr.Syn měl teď rok-80cm,10,5kg, kromě asi dvou rým nebyl žádný problém, až na 2 věci. První je ta, že mi odmítá větší kousky a dáví se, musím mu jidlo ještě trochu mixnout-ne uplně, ale představa, že už by měl jíst s námi je nereálna-zatím má jen 2 zuby. Další věc je ta, že je syn hodně kontaktní dítě-za celý rok se mi ho bohužel ještě nepodařilo uspat bez toho, aniž by musel usnout na rukou. Když ho položím do postýlky a odejdu, následuje to, že se přetočí, stoupne si na postylku a spiustí hysterák-po 10 min. úplně propocené pyžamo, takže tudy cesta nevede a ani to tak dělat hlavně nechci. Když jsem řekla tyhle 2 věci mudr.,podivala se na mě a spustila, že teda asi vládne doma malej a já bych ho měla dát na pár dní mé mamce aby pocítil jinou výchovu-takže mi chtěla naznačit, jak ta moje stojí za prd. Vím, že ve všem se rozhodně ustupovat nemá, ale mám z neho prostě pocit, že kontakt potřebuje a v tom jídle se to zlepší. Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
7.6.16 13:29

S takovymi vecmi bych se u dr ani nezminovala, nic ji do toho neni, je to jen tvoje vec. Ja na tom nevidim nic spatneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909

Mudru neres. S jidlem neporadim. Prvorozena byla taky kontaktne rozmazlena :lol:. Taky usinala v naruci a nic spatneho na tom nevidim. Nyni jsou ji 4 a od dvou let usina sama. Od cca roku a pul usinala v postilce, treba jsem ji zpivala, hladila po rucce, nebo jsme se jenom tulily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638

Jáj nenech se. Ty jsi máma a jsi dobrá máma. Doktorka s vámi nebydlí. Chceš mít spokojené dítě nebo spokojenou doktorku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101807
7.6.16 13:30

@monulaaa Nemám, protože by mě ani jedno nenapadlo rozebírat s doktorkou :think: ad jídlo, jo to se časem poddá, neřešila bych a postupně zkoušela jen mačkat vidličkou, ad uspávání - pokud ti to nevadí, tak není co řešit, mě by to vadilo a proto jsem dítka od nějakých cca 3 měsíců učila usínat samotné, jde to i u kontaktní dětí, i bez řevu, ale jak píšu na začátku, obojí mi přijde nesmyslné řešit s doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
7.6.16 13:30

Osobně bych takovou dr. neposlouchala. Malý se časem otrká, mě v této době obě děti usínaly jen u kojení a běda, když jsem vstala z postele, takže uspání a odložení je ještě dobrá verze. Kousky bych zkoušela nabízet a on se taky chytne. Když už pro mě bylo uspávání hodně náročné, tak jsem byla nucena použít metodu vyřvání a byl klid, teď u nich musíme jen sedět. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
7.6.16 13:31

@monulaaa Klid, pani doktorka je naramne chytra. Delej si to po svem, jak uspavas a krmis je naprosto tva vec, dulezite je, ze je zdravy-odpovida jejich tabulkam a nad takove kecy se povznes. Nikdy bych si netroufala nekomu radit jak s vychovou jeho deti. Jinak moji kluci teda jedi kousky od asi 6m, postupne jsem davala vetsi a vetsi a v roce uz jedli s nami, ale je to naprosto individualni a chce to pomalu a citlive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
7.6.16 13:32

Proč jí to říkáš? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
7.6.16 13:33

V klidu, naše malá nejedlá kousky do 2let, jen opravdu malé, neslo to po dobrém ani po zlém, pak si najednou řekla a v pohodě, sama začala jíst také dele. Usoavala jsem ji do roku a půl jen v kočáře a přenášela, pak ji řekl manžel pojď povíme pohádku a po roce a půl že dne na den sama po phadce usíná v pelisku. Teď jsou ji 3 je i inteligentní, ve většině věci napřed, bez plen od 1 a 3 měsíců, samostana, ale vždy začala dělat něco až když chtěla ona. To podotýkám jsem spíše přísná matka, ma svoje hranice a jsem velmi důsledná, ale po zlém to u nás bylo jen skrz hysteraky a to nejde. Teď je naprosto vyrovnaná a v pohodě. Netrap se až přijde jeho čas bude všechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
7.6.16 13:34

@monulaaa
Hlavne klid ;)…Ty jsi mama a sama vis, co je pro dite nejlepsi! Nenech si do toho nikym kecat a zkus si to tak nebrat. Kazde dite je jine, nektere uz v roce kousky dava bez problemu, nekteremu to jeste trva.Ale pokud vim, nauci se to vsichni :D S tim bych se vubec netrapila.Muj starsi syn uz hezky jedl kousky a najednou se zacal taky dusit, zvracet…tak jsem holt zacala vic mackat a srovnalo se to casem samo. A ze je kontaktni a neuspi se sam? Pokud to tobe nevadi, tak bych to delala dal tak, jak jste zvykli.Ja myslim, ze se nema na nic spechat a zbytecne do niceho dite tlacit, pokud to jeste nejde ;) Uvidis, ze ze syna vyroste sikovny kloucek i bez toho, aby jedl nebo s choval podle reci pani Dr :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
7.6.16 13:34

@monulaaa cítíš, že to děláš správně? tak si za tím stůj :-)
Mě třeba přijde divné říkat matce, ať předá své dítě někomu jinému.
Jinak syn (27měs) donedávna usínal pouze u kojení a jíst moc nechtěl. Teď usíná sám, ale musí být někdo poblíž, občas vyžaduje ruku pro pocit bezpečí. Jsem zastánce kontaktního rodičovství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
7.6.16 13:36

Nevím, proč jsi jí to říkala? :nevim: S tím dr. nic neudělá, ne? Kousky jíst začne prostě pozděj a hysteráky - no ona měla v podstatě pravdu, na to je nejlepší, když maminka odejde a nastoupí tatínek, babička, nebo jiná osoba, na kterou si malé smrádě nedovolí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11309
7.6.16 13:36

Jídlo ok, taky jsme v tomhle byli pozadu a samo se to zlepšilo-neresit, netlacit.
S uspavanim-v tomhle veku odpol. spaní v kočáru, večer uspavani v manželské posteli a přenesení. Volila jsem nejmenší zlo pro všechny strany. Tohle nejsou veci, které by ohrozovaly zdraví nebo vývoj dítěte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.6.16 13:37

@monulaaa A proč jsi to doktorce vůbec říkala? To je přece tvoje věc. Doktorka se stará, resp. má starat o zdravotní stav dítěte, ne o jeho výchovu (oba dva vaše „problémy“ jsou otázka výchovného přístupu). Její reakce je hloupá, tím spíš bych s ní takové věci vůbec neřešila. Že vám nejí kousky je v jeho věku celkem normální, k řešení s doktorkou by to bylo až v případě, že by to přetrvávalo třeba do dvou, tří let věku, pak by to mohlo značit nějaký problém s polykáním. Ale v roce je to celkem běžné. První syn to měl podobně, na kousky si dlouho zvykal a jedl je neochotně a to mu narostly celkem brzo zuby, takže kousat mohl (ale kousal jen to, co chtěl, třeba psí granule, povařené brambory ani omylem :-D). Časem to přešlo, je mu 2,5 roku a bez potíží sní i syrovou mrkev nebo kedluben.
K tomu spaní - to záleží na tobě, jestli to budeš řešit nebo ne. Buď ti to nevyhovuje a pak to řeš, nebo jestli usoudíš, že to nechceš lámat přes koleno a že to pro vás není zas tak velký problém, tak to nech být, pravděpodobně se to časem vyřeší samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
7.6.16 13:43

Doktorka se stará nejen o fyzický vývoj, ale také o psychický. Ony ti dvě stránky člověka těžko oddělit, a oddělovat je je více než hloupé, protože jsou velmi propojené.

Pokud to sama zakladatelka cítí jako problém (a asi cítí když to říká lékaři), lékař dal radu kterou považoval za správnou.

Nikdo jsme neviděli ani pisatelku, ani lékaře, a pokud je pisatelka taková jak zní její příspěvek, chápu i radu lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí