Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera 4 roky, je od nového roku skoro pořád nachlazená nebo nemocná. Za posledních 6 týdnů byla 14 dní doma, kašel, rýma, teplota. Do školky šla zdravá, za 14 dní jsme bylo na pohotovosti s bolestí ucha, nepichali jí ho, byla za den bez teplot, po kapkách bylo hned po bolesti. Teď před týdnem opět rýma, ale žádná hrůza, dávali jsme Olynth, už to bylo lepší a od neděle teplota, rýma je hustá a má ucpaný nos, dnes ráno měla i zelené hleny, ale teď už ne. Tak už fakt nevím, jestli jít k Dr.aby ji dala ATB, nebo se na mě bude dívat jak na blázna, že to je jen obyčejná rýma. Dávám mořskou vodu a Olynth.
@Katuskka Fakt se ptáte na internetu jestli máte jít s nemocnou dcerou k lékaři?…
Na zelenou rýmu se dávají antibiotika do nosu. Ale já osobně nejdřív stříkám sterimar Cu je obohacený o meď. A většinou zabírá. K dr bych šla pokud by byl kašel nebo teploty v pátek.
@alena1995 zrovna před chvílí jsem tady četla diskuzi, že většina tady s rýmou k Dr. nechodi, obávám se, že mi dr. rekne ať dávám kapky do nosu a mořskou vodu, což už dávám
@zuza92 jak říkám, tu zelenou rýmu měla jen ráno, teď už ne. Děkuji za názor, zkusím ještě tu mořskou vodu s Cu ![]()
@Katuskka tak doktorce zavolej a domluv se, zda už přijít nebo ještě vyčkat. S opakovanou urputnou rýmou, která začne být zelená, bych už k lékaři šla. A to nechodím při prvním zakašlání.
@Katuskka ještě na tu hustou rýmu můžu za nás doporučit sinupret. Aby se jí to někde neusadilo
Na dlouhodobé rýmy, zelené… nám vždy pomohly kapky antibiotické pamycon.
Pokud je rýma hustá, zelená a trvá dlouho, tak bych k dr. vyrazila pro atb kapky do nosu. Zánět dutin z neléčené rýmy nic moc. A pokud by se to opakovalo, tak si nechat napsat žádanku na orl a alergologii. Dcera měla takové opakované ošklivé rýmy z alergie na roztoče. Po zaléčení opakované rýmy zmizely.
@alena1995 tak mě tedy nepřijde nijak zvlášť nemocná. a já bych třeba s tímto nesla
@Katuskka píše:
@alena1995 zrovna před chvílí jsem tady četla diskuzi, že většina tady s rýmou k Dr. nechodi, obávám se, že mi dr. rekne ať dávám kapky do nosu a mořskou vodu, což už dávám
Já s rýmou k dr nechodím ale se zelenou rýmou ano protože to je na antibiotika ![]()
@Ravedd píše:
Já s rýmou k dr nechodím ale se zelenou rýmou ano protože to je na antibiotika
A je to běžné, že ta rýma byla zelená jen ráno a potom už ne? ![]()
@Katuskka píše:
A je to běžné, že ta rýma byla zelená jen ráno a potom už ne?
Já osobně to tak mívám snad u každé rýmy.