Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, malé (dva roky) se před týdnem spustila rýma, začala hůře jíst, ale jedla, poslední dva dny už jedla opravdu o dost méně a dnes odmítla úplně, horečku nemá, jen má totálně zacpaný nos. Začnu stříkat Vincentku, myslíte že od toho to nechutenství? Dala jsem jí punding a zvedl se jí žaludek, mlíčko pít také nechce
Jiank je naproto v pořádku, veselá, fakt v pohodě.
Když jsi nachlazená ty a ztratíš chuť (citlivost chuti) k jídlu, jíš? Já tedy ne.
Z vlastní zkušenosti mé a mých dětí doporučuji pití a více než obvykle.
@cezet
Ano, může od toho trpět nechutenstvím. Neřeš to, ona ti hladem neumře
. Když bude mít hlad, určitě si o něco řekne. Jen hlídej, aby měla dostatek tekutin. A mléko a mléčné výrobky prý ještě více zahleňují, tak jí je zbytečně nenuť. Třeba jen ovocnou přesnídávku, něco, co dobře klouže do krčku, nemusí se namáhat s kousáním. Rýma je pro mrňousky prevít.
U nás by to znamenalo dvě věci. Buď opravdu nechutenství, z důvodu ztráty chuti (smyslu) a čichu, a nebo to, že do žaludku steklo příliš mnoho hlenů. Pak bych očekávala i zvracení.
A já zase naopak četla, že mléko nezahleňuje, respektive se to nikdy neprokázo (i když při pokusech se prokázalo, že ti, co věří, že zahleňuje, se tak i cítili, a pozorovali větší zahlenění na dětech, aniž by se to odrazilo ve skutečném výsledku).
@batist Děkuji,jsme stejného názoru, myslím, že pokud se dítě vyzvrací tím, že má plný žaludek hlenů, tak jen dobře, vždy se jim uleví. Malá tedy zvracela jen jednou když se vzbudila a kašlala tou rýmou, nejhorší je to, že my na ně vůbec netrpíme, má jí poprvé popravdě, takže jsem z toho špatná, vím že to je prd, ale když nejí je to horší
snad to bude ok, odsávám i když umí krásně smrkat, ale nevysmrkne to ještě vše. Jinak s tím mlékem jsem to slyšela také.
My mame ted po ockovani spalnicky atd, maly mel rymu slabou a taky trpi nechutenstvim, teda je jen na mlecnych vyrobcich, rohlicich. nic jineho nechce. trva to uz tyden