Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy, moje Natálka při kojení již nějakou dobu strašně chrčí a dýchá velice obtížně. Snažím se ji nosánek odsávat, ale vždy večer odsaju (bílá voda + nějaký snoplík) a ráno je opět nos plný a malá se mi dneska prozměnu začala i dávit. Z nosu ji ale viditelně nic neteče. Snoplíky nejsou zelené. Nevíte nahodou zda můžu tak malé holčičce dát nějaké kapky do nosu?? Nemůže se jednat i o alergickou rýmu??? Nevím jak se alergická rýma pozná. Prosím poraďte.
Ahoj jestli se jedná o alergickou rýmu to nevim ale mi jsme s rýmou přišli už z porodnice a doktorka mi řekla buď stříkat mořskou vodu QUIXX a odsávát nebo na vat.tyčku nakapat dět.nasivin a vytřít nosánek.Já dávala tu mořskou vodu a pomohlo to.Měla jsem i podloženou postýlku…
veronika41 píše:
Ahoj jestli se jedná o alergickou rýmu to nevim ale mi jsme s rýmou přišli už z porodnice a doktorka mi řekla buď stříkat mořskou vodu QUIXX a odsávát nebo na vat.tyčku nakapat dět.nasivin a vytřít nosánek.Já dávala tu mořskou vodu a pomohlo to.Měla jsem i podloženou postýlku…
Takže bychsi měla zajít k doktorce jo?? nevím jestli ji nedráždím tu sliznici když ji odsávám nosánek. jak často jste odsávali??? promin píšu jednou rukou,malou bolí bříško.
Taky jsem se bála že mu jí dráždim ale bylo mi řečíno že je lepší odsávat často než aby měl plný nos a šlo mu to do uší…Kdy měla ty hleny zelený šla bych k doktorce určitě…
veronika41 píše:
Taky jsem se bála že mu jí dráždim ale bylo mi řečíno že je lepší odsávat často než aby měl plný nos a šlo mu to do uší…Kdy měla ty hleny zelený šla bych k doktorce určitě…
tak jo aspon něco. chodíme tam nějak často. problémy s rotavirami a e-colou. tu mořskou vodu můžu normálně dávat bez předpisu?
Jojo mě jí taky Dr.jen doporučila na předpis asi stejně neni,stříkla jsem mu jí do nosánku chviku jsem počkala a pak vysála odsávačkou.Tak ať se toho brzy zbavíte,to je to počasí nejdřív teplo potom zima.
Mořska voda je normalne volne prodejna, nebo taky libenar, je toho vic druhu, nosik jsem odsavala tak 3-4× denne, apodlozit postylku taky pomaha. K doktorce podle me nemusis pokud ten soplik neni nejaky zeeny, stejne ti nic jineho nez kaky neda.
veronika41 píše:
Jojo mě jí taky Dr.jen doporučila na předpis asi stejně neni,stříkla jsem mu jí do nosánku chviku jsem počkala a pak vysála odsávačkou.Tak ať se toho brzy zbavíte,to je to počasí nejdřív teplo potom zima.
No tak to je fajn, hned to zajdu koupit. A jak dlouho to trvá než zabere a rýma zmizí. Asi to bude u každého individuální, co??? Já jen ať vím. Koupila jsem už i vincentku ve spreji ale zdá se mi že to nepomáhá.
Já už si to přesně nepamatuju ale moc dlouho to netrvalo max.do týdne bylo po rýmě,snad Vám to pomůže…
ahoj,
syn má teď taky svoji první rýmu v životě… má 3m.
Odsávám vždy, když slyším že „chrochtá“ (5-6× denně) a v noci když se vzbudí na krmení. Stříkám Vincentku a mořskou vodu. Hlavu má v postýlce i kočárku podloženou. Přes den je v lehátku. Rýma je zatím průhledná, od Dr. mám pokyn, že jakmile bude hustá a tmavá nebo bude mít déletrvající teploty, mám přijít. Zatím s ním zůstat doma.
Nebo se i vytírá nosánek mateřským mlékem,namočíš vatičku a vždy se to krásně uvolní a můžeš odsát,ale taky používám ten Libenar.
ahojik, nas malej mel rymu snad jeste driv a naposeldy asi pred mesicem…
pred odsavanim strikni do nosu morskou vodu treba Physiomer a odaj, ne moc casto (podle dr) rano a vecer, pokud by to mela hdone tak i pred kojenim…
prvni den ryma tece z nosu a potom pry uz zustava uvnitr potto uz netece a morska voda to jen procisti takze davej tak 3× denne kapicky Nasivin sensitive,ty to zas leci, nebo jiny vhodny pro mimca…kolem postylky dej na noc mokry plinky a zvedni pod hlavickou, ja dala jeste jenden polstar…pomohlo to a bylo to mnohem lepsi
je to ale neprijemny, ale v tomhle pocasi se neni cemu divit
Tak se vrzy uzdravte ![]()
Příspěvek upraven 09.09.11 v 11:28
jo a ja prvni den odsavala snad porad a potom na radu uz jen 2× denne al tak uz nebyl tolik potreba tak odsavej jak uznas za vhodny
veronika41 píše:
Já už si to přesně nepamatuju ale moc dlouho to netrvalo max.do týdne bylo po rýmě,snad Vám to pomůže…
Tak snad jo. A chodila si ven nebo jsi zůstávala doma. Já mám za to, že když je na čerstvém vzduchu tak je to lepší. I teda když já mám rýmu a to vyjímečně tak bych nejraději byla venku. Doma to je pak trápení.
Ajla píše:
ahojik, nas malej mel rymu snad jeste driv a naposeldy asi pred mesicem…
pred odsavanim strikni do nosu morskou vodu treba Physiomer a odaj, ne moc casto (podle dr) rano a vecer, pokud by to mela hdone tak i pred kojenim…
prvni den ryma tece z nosu a potom pry uz zustava uvnitr potto uz netece a morska voda to jen procisti takze davej tak 3× denne kapicky Nasivin sensitive,ty to zas leci, nebo jiny vhodny pro mimca…kolem postylky dej na noc mokry plinky a zvedni pod hlavickou, ja dala jeste jenden polstar…pomohlo to a bylo to mnohem lepsi
je to ale neprijemny, ale v tomhle pocasi se neni cemu divit
Tak se vrzy uzdravtePříspěvek upraven 09.09.11 v 11:28
No to se ani nedívím. Počasí je úplně na prt. Žádné léto, pršelo, pak pařáky a zase takové teplotní rozdíly. My máme v paneláku ještě pěknou zimu, netopí nám a profukují nám okna. Není peněz na výměnu ![]()