Rýma u 2,5měsíční holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
156
9.9.11 10:16

Rýma u 2,5 měsíční holčičky

Ahojky maminy, moje Natálka při kojení již nějakou dobu strašně chrčí a dýchá velice obtížně. Snažím se ji nosánek odsávat, ale vždy večer odsaju (bílá voda + nějaký snoplík) a ráno je opět nos plný a malá se mi dneska prozměnu začala i dávit. Z nosu ji ale viditelně nic neteče. Snoplíky nejsou zelené. Nevíte nahodou zda můžu tak malé holčičce dát nějaké kapky do nosu?? Nemůže se jednat i o alergickou rýmu??? Nevím jak se alergická rýma pozná. Prosím poraďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
112
9.9.11 10:27

Ahoj jestli se jedná o alergickou rýmu to nevim ale mi jsme s rýmou přišli už z porodnice a doktorka mi řekla buď stříkat mořskou vodu QUIXX a odsávát nebo na vat.tyčku nakapat dět.nasivin a vytřít nosánek.Já dávala tu mořskou vodu a pomohlo to.Měla jsem i podloženou postýlku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.9.11 10:43
veronika41 píše:
Ahoj jestli se jedná o alergickou rýmu to nevim ale mi jsme s rýmou přišli už z porodnice a doktorka mi řekla buď stříkat mořskou vodu QUIXX a odsávát nebo na vat.tyčku nakapat dět.nasivin a vytřít nosánek.Já dávala tu mořskou vodu a pomohlo to.Měla jsem i podloženou postýlku…

Takže bychsi měla zajít k doktorce jo?? nevím jestli ji nedráždím tu sliznici když ji odsávám nosánek. jak často jste odsávali??? promin píšu jednou rukou,malou bolí bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
9.9.11 10:47

Taky jsem se bála že mu jí dráždim ale bylo mi řečíno že je lepší odsávat často než aby měl plný nos a šlo mu to do uší…Kdy měla ty hleny zelený šla bych k doktorce určitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.9.11 10:54
veronika41 píše:
Taky jsem se bála že mu jí dráždim ale bylo mi řečíno že je lepší odsávat často než aby měl plný nos a šlo mu to do uší…Kdy měla ty hleny zelený šla bych k doktorce určitě…

tak jo aspon něco. chodíme tam nějak často. problémy s rotavirami a e-colou. tu mořskou vodu můžu normálně dávat bez předpisu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
9.9.11 11:05

Jojo mě jí taky Dr.jen doporučila na předpis asi stejně neni,stříkla jsem mu jí do nosánku chviku jsem počkala a pak vysála odsávačkou.Tak ať se toho brzy zbavíte,to je to počasí nejdřív teplo potom zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
9.9.11 11:08

Mořska voda je normalne volne prodejna, nebo taky libenar, je toho vic druhu, nosik jsem odsavala tak 3-4× denne, apodlozit postylku taky pomaha. K doktorce podle me nemusis pokud ten soplik neni nejaky zeeny, stejne ti nic jineho nez kaky neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.9.11 11:10
veronika41 píše:
Jojo mě jí taky Dr.jen doporučila na předpis asi stejně neni,stříkla jsem mu jí do nosánku chviku jsem počkala a pak vysála odsávačkou.Tak ať se toho brzy zbavíte,to je to počasí nejdřív teplo potom zima.

No tak to je fajn, hned to zajdu koupit. A jak dlouho to trvá než zabere a rýma zmizí. Asi to bude u každého individuální, co??? Já jen ať vím. Koupila jsem už i vincentku ve spreji ale zdá se mi že to nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
9.9.11 11:13

Já už si to přesně nepamatuju ale moc dlouho to netrvalo max.do týdne bylo po rýmě,snad Vám to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
9.9.11 11:13

ahoj,
syn má teď taky svoji první rýmu v životě… má 3m.
Odsávám vždy, když slyším že „chrochtá“ (5-6× denně) a v noci když se vzbudí na krmení. Stříkám Vincentku a mořskou vodu. Hlavu má v postýlce i kočárku podloženou. Přes den je v lehátku. Rýma je zatím průhledná, od Dr. mám pokyn, že jakmile bude hustá a tmavá nebo bude mít déletrvající teploty, mám přijít. Zatím s ním zůstat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
9.9.11 11:23

Nebo se i vytírá nosánek mateřským mlékem,namočíš vatičku a vždy se to krásně uvolní a můžeš odsát,ale taky používám ten Libenar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
9.9.11 11:26

ahojik, nas malej mel rymu snad jeste driv a naposeldy asi pred mesicem…
pred odsavanim strikni do nosu morskou vodu treba Physiomer a odaj, ne moc casto (podle dr) rano a vecer, pokud by to mela hdone tak i pred kojenim…
prvni den ryma tece z nosu a potom pry uz zustava uvnitr potto uz netece a morska voda to jen procisti takze davej tak 3× denne kapicky Nasivin sensitive,ty to zas leci, nebo jiny vhodny pro mimca…kolem postylky dej na noc mokry plinky a zvedni pod hlavickou, ja dala jeste jenden polstar…pomohlo to a bylo to mnohem lepsi
je to ale neprijemny, ale v tomhle pocasi se neni cemu divit
Tak se vrzy uzdravte :kytka:

Příspěvek upraven 09.09.11 v 11:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
9.9.11 11:27

jo a ja prvni den odsavala snad porad a potom na radu uz jen 2× denne al tak uz nebyl tolik potreba tak odsavej jak uznas za vhodny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.9.11 11:31
veronika41 píše:
Já už si to přesně nepamatuju ale moc dlouho to netrvalo max.do týdne bylo po rýmě,snad Vám to pomůže…

Tak snad jo. A chodila si ven nebo jsi zůstávala doma. Já mám za to, že když je na čerstvém vzduchu tak je to lepší. I teda když já mám rýmu a to vyjímečně tak bych nejraději byla venku. Doma to je pak trápení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.9.11 11:38
Ajla píše:
ahojik, nas malej mel rymu snad jeste driv a naposeldy asi pred mesicem…
pred odsavanim strikni do nosu morskou vodu treba Physiomer a odaj, ne moc casto (podle dr) rano a vecer, pokud by to mela hdone tak i pred kojenim…
prvni den ryma tece z nosu a potom pry uz zustava uvnitr potto uz netece a morska voda to jen procisti takze davej tak 3× denne kapicky Nasivin sensitive,ty to zas leci, nebo jiny vhodny pro mimca…kolem postylky dej na noc mokry plinky a zvedni pod hlavickou, ja dala jeste jenden polstar…pomohlo to a bylo to mnohem lepsi
je to ale neprijemny, ale v tomhle pocasi se neni cemu divit
Tak se vrzy uzdravte :kytka:Příspěvek upraven 09.09.11 v 11:28

No to se ani nedívím. Počasí je úplně na prt. Žádné léto, pršelo, pak pařáky a zase takové teplotní rozdíly. My máme v paneláku ještě pěknou zimu, netopí nám a profukují nám okna. Není peněz na výměnu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí