Rýma vs. nosní mandle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
847
4.6.05 15:03

Rýma vs. nosní mandle

Ahoj maminy,

mám 2letou dceru a i když jsme téměř celý rok na čerstvém vzduchu a dcera neměla do 1,5roku ani rýmu, poslední půl roku jí pořád teče z nosu, v noci jí to budí a dáví se. Buď tu rýmu chytne po očkování nebo prostě jen tak. V posledním měsíci se k tomu přidal i noční kašel (je to ale jen důsledek rými v krku), kdy třeba půl hodiny kašle, ale někdy jí to, na rozdíl ode mě, neprobudí. Po návštěvě doktorky a ORL se zjistilo, že plíce jsou OK, dutiny prázdné, teplotu nemá a i jinak se chová jako zdravé dítě. Sdělili nám, že má dlouhou nosní mandli a doporučili její odstranění. Tento týden se kašel (v důsledku rými, která teče do krku) zhoršil a kašle i přes den a z nosu jí pořád teče. Kapeme Nasivin, smrkat odmítá a odsávání nepřipadá v úvahu měla by z toho hysterický záchvat. V pátek jedeme na dovolenou k moři PORAĎTE PROSÍM, co s tím - nebo spíš co s tou rýmou. A nevíte jak probíhá to odstranění nosní mandle ??

Dík moc, hezký víkend a zdravé dětičky

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2304
4.6.05 15:19

Ahoj, je otázka zda tedy nemá skrytý zánět nebo není alergická na roztoče, případně na peří pokud z něho má polštář. Odstranění mandle bych brala jako poslední možnost, ale naše dětská dr jí ani nenabízí odstraňovat, protože dorůstá. ORL to nabízejí snad každému. Asi to není nic moc hrozného, holky na tom byly ve věku tří let a ani neměli problémy se 3 dny pobytu v nemocnici. Pamatují si, že nafukovaly balonek - dostaly narkozu. A ani si nestěžovaly, že by je potom něco bolelo.
Doma používáme bylinkové preparáty energy, takže to bych ti jednoznačně poradila vironal, audiron, baby flavocel. kapky do nosu taky používáme. U nás to spolehlivě zabírá do pár dnů.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
4.6.05 19:20

Ahoj,
podle popisu bych to typla na nejakou alergi.Vzdyt venku lita cokoli i doma. To more by ji mohlo udelat dobre.
S trhanim moc nesouhlasim,ale lepsi v malym veku nez az si to bude vic pamatovat a prozivat.
Kupte vincentku ve spreji, jestli je to vaznejsi tak moc nezabere, ale dezinfikuje a je k prevenci. Ale neublizi. S kapkama je to tezky ,mi na tekutou rymu pouzivame v prubehu 3dnu Vibrocil, bak to ztuhne. Ale kapky nesmis michat a nechat tam par dni odstup.To je u vsech napsany v popisu tech kapek.
At je to u more nadherny a pomuze male.
Pa M a Michalka 21m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
5.6.05 12:14

Ahoj Bubino,
naše dcera byla mandli trhat ve 3,5 letech,protože nemohla dýchat nosem a při jídle se málem dusila.Nechala jsem se přemluvit na lokální anestezii,že je to šetrnější :oops: Ale mandle byla tak velká,že jí to po odeznění oblbováků doopravovali 8O a to si chudák pamatuje dodnes!A patří k těm smolařům,kterým to dorostlo,teď jí bude 8let a za 14 dnů na to jdeme znova,ať máme klidné prázdniny. :?: Ale tentokrát bude mít krátkodobou narkózu,snad to není moc nebezpečné.Máte s tím mamky zkušenosti?
Dlouho jsem to zvažovala,chodila na homeopatii (tam akorát utratila spoustu peněz),ale už rok má usazenou rýmu ,která nejde vysmrkat a opět lapá po dechu,chrápe a na vyšetření ORL říkali,že má mandli opravdu velkou a za ní pravděpodobně hnisavé ložisko.Tak to jsou naše zkušenosti s mandlí.Pokud to jde jinak,tak bych to zkusila,ale někdy to prostě nejde. :cry:

zdraví Hela+Pavla(8let)+Tom(2,5m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
5.6.05 21:49

Ahojky,

všem moc díky za odpovědi - na mandli asi půjdeme, ale před tím radši i na alergologii, abysme se s tím trháním neukvapily. NIcméně tentokrát je denní (a bohužel i noční) kašel součástí nachlazení.

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.6.05 19:48

Re:

Ahojky všem,
já mám velmi dobré zkušenosti s přípravky na posílení imunity u našich dvojčátek, jsou do finské firmy. Pokud chcete vědět více, písnětemi na meilíka:mujmejlaposta@centrum.cz, ráda vám napíšu firmu, dávkování, složení, cenu apod. Všem přeji zdravé děti. Lucka

• Citovat
  • Upravit
914
29.11.15 08:53

Ahoj všem. Má dcera byla když jí byl rok a třičtvrtě trhat nosní mandle. Teď má tři a půl a vypadá to, že jí mandle dorostla protože má už zase dva měsíce rýmu které vůbec neustává. Doktorka nám napsala aeurius, který dcera brala už poprvé a vůbec jí nepomohl. Na ORL jsem jí už objednala, ale volný termín mají nejdřív až na konci ledna. Docela mě mrzí, že dcera kvůli té rýmy už nebyla dlouho ve školce a chtěla bych jí té rýmy zbavit, ale nic nezabírá. Tak pokud máte někdo nějakou radu jak jí té rýmy zbavit tak budu moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
29.11.15 08:59

@Andriska my měli měsíc rýmu, aerius nic nepomáhalo - no byl to zánět dutin, 14 dní atb a byl klid ;) takže nesvádět na mandli a nechat pořádně vyšetřit, protože rýma 2 měsíce v kuse vážně není normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15410
29.11.15 09:48

@Andriska Tak jděte na ORL jako akutní pacient bez objednání, opravdu to můžou být dutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí