Rýma která neteče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
769
5.3.15 12:08

Rýma,která neteče.

Ahoj holky, prosím o radu. Malá před 2 dny dostala rýmu, ale prostě to v nosánku rachotí, dýchá pusinkou jen když jsem zkoušela vysát tak nic se nevysálo. Tak to bude asi ta zadní rýma, ale teď nevím, jestli odsávat, kapat či co. Děkuji za pomoc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6590
5.3.15 12:12

No, muj prdolka to ma ted taky, zatim mu nedavame nic, pres den je to ok, ale v noci jde slyset jak chrchle. Jen jsme mu trosku nadzvedli horni cast tela a nechavame ho spat na boku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.3.15 12:12

Nevím, kolik je malé, ale doporučuju vyplachovat mořskou vodou (Sterimar Bébé). Ono se to uvolní. Případně trochu napařovat nad olejem nebo „čajem“, my máme 31 bylin od Justu, ale může být i jiná bylinka.

Rozhodně nekapat Olynth a podobně!

PS: Pokud je malá větší, můžete zkusit kapky Sinupret.

Příspěvek upraven 05.03.15 v 12:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
5.3.15 12:13

A strikla jsi ji tam nejakou vodu? (morskou, vincentku ci neco) A pockala? Pokud to v ni rachta, neco tam je a z me zkusenosti je z toho pak poradny kasel, takze ja bych se snazila odsavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
5.3.15 12:13

Já stříkám Physiomer baby a odsávám…pak jsem kdysi ještě dávala nějaké kapky (???Sinupret), které měly tu zadní rýmu spustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
5.3.15 12:14

@knight Některý rýmy jsou fakt zvláštní, mě to chytla malá kolem třetího měsíce, už jsem vyvařovala odsávačku, ale nic neteklo, přitom byla protivná, chytli jsme to od manžela, ale hned v počátku jsem jí kapala Nasivin a prostě to byla taková rýma-nerýma - za pár dnů byla v pohodě, nějak se to samo vstřebalo, pár krát zakašlala a chraptěla při proukání a houkání, co ty děti dělají. Já bych asi kapala kapky, nám se to osvědčilo, ale jsem zvědavá, co poradí jiní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
5.3.15 12:16

@Slečna Ferka @Bibi239 Malé je 15 měsíců a stříkám Physiomer Baby, nechám tak 5 minut působit, ale prostě nic nevysaju. A pak jsem teda dala Olynth :( a potom krásně dýchá i celou noc, dávala jsem ho teda jen včera poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
5.3.15 12:18

A proč ne Olynth? Mně poradili Nasivin a krásně uvolňoval, sama si kapu Muconasal a je to o něčem jiném než když se nekape nic. Jinak občas nos zvlhčuju dítěti mořskou vodou, když ho čistím, ta je taky super, máme od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
5.3.15 12:19

@Bela111 My vždycky měli právě co teče a tohle máme poprvé, tak jí nechci nějak ublížit. Ale po těch kapkách dýchá, fakt krásně. Já už si říkala, jestli to je vůbec rýma či co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
5.3.15 12:22

@Bela111 Já ho teda vždy kápla jen na spaní, tak snad to nevadí. A předtím teda tu mořskou, vím že je lepší ale přeci jen po těch kapkách se jí dýchá líp. A právě, že nemám zkušenost s touhle rýmou, tak právě nevím jak léčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
5.3.15 12:27

@knight Vystříkala bych nosánek mořskou vodou, chvilku počkala a zkusila odsát. Ale pokud se vážně nic neodsaje, tak to raději nedělat, aby to ještě nezhoršovalo otok sliznice. A pak klidně na noc kápnout Olynth nebo Nasivin, maximálně týden.
Dcera v roce a půl začala taky takhle chrápat a chrčet ve spaní, nejdřív jsem to taky přičítala zadní rýmě, ale nakonec se z toho vyklubala zvětšená nosní mandle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
5.3.15 13:59

@knight - nám pomáhá nasivin sinus sirup, uvolní zadní rýmu a zároveň poléčí i kašel. Na noc pak Stérimar bebe na uvolnění ucpaného nosu a fenistil kapky, zatím se osvědčilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
5.3.15 14:19

@knight On to měl totiž manžel, pak jsem to chytla až já s malou, dospělí jsme teda trochu smrkali, ale malé jsem ze začátku to právě vystříkávala mořskou vodou, ale pak se to uvolnilo až tím Nasivinem… Já k hodně věcem přistupuju tak jako intuitivně, takže vždycky, když jsem nějak cítila, že to má ucpané a vadí jí to, tak jsem jí stříkla ten Nasivin, samozřejmě, že jsem zhruba dodržovala dávkování, ale moc jsem to nehrotila, někdy jsem kápla kapek víc, no a hodně to teda pomohlo. Kašlat také přestala. Určitě to bude dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
6.3.15 12:05

@Bela111 Tak dnes se ji ta rýma spustila, moc nekašle a občas má zvýšenou. Tak asi i nějaká viróza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí