Rýmička a hexavakcína

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23919
16.4.12 17:11

Neočkovala bych, nestojí to za ten risk. Není kam spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.12 17:18

myslela jsem že první dávka musí být v 9 týdnech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
16.4.12 17:31

neočkovala bych, u takhle malého dítěte určitě ne, my teď odkládali očkování, protože rostly zuby a byla protivná a nevrlá, dítě by se mělo očkovat úplně zdravé…a v 9ti týdnech mi to přijde taky vcelku brzo :think:

• Citovat
  • Upravit
26574
16.4.12 17:34
@Zdena novotna píše:
myslela jsem že první dávka musí být v 9 týdnech…

Musíš akorát umřít :mrgreen:
ROzhodně nemusí. Moje první dítě ji dostalo až v 11.měsících a druhé ji dostane nejdřív v 6. měsících. Ty jsi matka a ty rozhoduješ a cpát do takového miminka očkování proti 6 nemocem je proti zdravému rozumu. Taky někteří osvícenější lékaři začínají sami očkovat později. Mimochodem je tu i dost matek, jejichž děti nejsou očkované vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
16.4.12 17:38

Taky je dobré vědět, že očkování ve schématu 2+1 je stejně účinné a šetrnější.. víc info zde http://www.vakciny.net/…_2010_03.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
16.4.12 17:42
@Izabella píše:
Taky je dobré vědět, že očkování ve schématu 2+1 je stejně účinné a šetrnější.. víc info zde http://www.vakciny.net/…_2010_03.htm

Přesně tak. To udělám já. První nejdříve v 6.měsících a pak minimálně 2 měsíční intervaly.
Už jsem se ptala mojí pediatry jestli s tím nebude mít problém a nebude.
Domluv se s ní a trvej na neočkování za stávajícího stavu, sežeň si informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
17.2.15 22:14

Holky mam dotaz… Syn ma 4,5 mesice a z toho 3 ma rymu… Bohuzel diky me neznalosti sem se nechala uchlacholit mudr, ze ryma nevadi, jen kdyz nema cerveny krk… Tak se naockoval, to stejne podruhe(ryma stale byla), ale to uz mel 2 ockovani hexa + prevenar a reakce potom desna, nespal, uz tak silne koliky byly jeste silnejsi… Poslala nas na ORL, ale pry to je jen zadni ryma…bohuzel sem se nezeptala zda se s tim muze ockovat, pze sme meli jit min. tyden, ale nesla jsem…mam strach co zas bude..

Nechali byste ditko ockovat i se zadni rymou? Pze mudr do me zas bude hustit, ze to neva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.2.15 22:19

Tak kazda nemoc, i slaba, je oslabeni organismu a oslabene mimco bych nenechala ockovat. a to pisu jako ockujici matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
17.2.15 22:22

@shina já jsem velký zastánce očkování, ale také jsem malou nenechala naočkovat s rýmou. I přesto, že doktorka říkala, že na ní nic nevidí. Odložila jsem to o týden. Já sama jsem doktorka, i když ne pediatr, takže prostě vím, že dítě by se mělo očkovat jen úplně zdravé (takže já bych třeba odložila očkování i v případě, že bych byla nemocná já a tudíž malá mohla být jen v inkubační době). Teď jsem nechala odložit Priorix na jaro, protože jsem také nechtěla očkovat podzim nebo zima, kdy ty virozy bývají častější. Takže já bych raději neočkovala. Pokud máte 2 dávky, tak se zkus domluvit na schématu 2+1. Očkování je důležité, ale když se odloží o pár týdnů tak se nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
17.2.15 22:37

8o 8o tvoje doktorka ti řekla že rýma nevadí, týjo zaplať pánbů za tu mojí. Jako ta moje prostě pokud si vyloženě nepřeju, tak když malá smrká i když nemá nic v krku ani na poslech, neočkuje, začátkem ledna prodělala zánět průdušek, měla jít na poslední hexu a prevenar a řekla že to nebudeme hrotit a ať přijdu až na jaře, a to jsem taky očkující matka a tak nějak mi to říká i selský rozum, že by měla být v pořádku, když si to tak vezmeš, vpodstatě ta očkovací látka má vyvolat trošku reakci aby si tělo vytvořilo protilátky(pokud se mýlým prosím o opravu) a pokud bude dítě nemocný, ta reakce bude o to horší…
No i když upřímně moje kamarádka taky ani prevenar nedávala kvůli doktorce, ta jí totiž řekla že to očkuje pouze naráz, moje naočkuje třeba se čtrnáctidenním či měsíčním rozestupem :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
17.2.15 22:56

@medunka23 ja sem jaksi duverovala mudr, ze se to muze ockovat…komu uz duverovat nez doktorum, kt. studovali :oops: Az po tom druhem ockovani a reakci jsem se zacala vic zajimat a s hruzou sem zjistila, ze se neockuje s rymou.. Aleco se tyce zadni (nic nevysaju, jen slysim, ze chrci) tak jsem nic nedohledala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
18.2.15 05:43

Jestli je rýma přední nebo zadní je podle mě naprosto jedno. Očividně tělo s něčím bojuje a že se to neprojevuje akutními příznaky neznamená, že je v pořádku. Jak tak koukám - a nejsem sama, kdo si toho všiml- čím víc se objevuje nějaká porucha nebo zdravotní problém, tím víc to „zevšední“ a je bráno jako norma. Viz různé alergie, kožní problémy /ekzémy/, poruchy pozornosti, učení, psychické problémy… A za mě to není v pořádku. Není to snad normální, že když má člověk zdravotní problém, tak je vlastně zdravý jen proto, že ho má spousta lidí/dětí, ne?
Hexu není nutno očkovat přesně na den po měsíci /jak rádi dr/ nebo po dvou /jak je doporučeno/, ale mohou být mezi dávkou až 6. měsíční rozestupy. Viz zde
Nevím, jak moc se vzdělávají pediatři, ale SÚKL varoval před očkováním hexou v kombinaci s další vakcínou /nejčastěji právě s prevenarem/ z důvodu až 40% nárůstu nežádoucích účinků. Některá hlášení naznačují možné zvý- šené riziko nežádoucích účinků při kombinaci hexavakcíny s dalšími vakcínami. Kombinace hexavakcíny s očkováním proti pneumokokům má doložené zvý- šené riziko febrilní reakce. Proto by lékaři měli takový postup více zvažovat.
Dnes se od dr pacient nedozví nic, musí sám vyhledávat informace a sám se starat o to, co je pro něj a jeho dítě nejlepší a zdravotně nezávadné, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
18.2.15 05:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.2.15 06:58

@shina ne, nenechala bych očkovat, pokud neznám příčinu atd.. Ani se zadní rýmou. očkuju jen zdravé dítě. Dr je pěkná můra, že tohle udělá :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.2.15 07:00

@shina mmchdm, ohledně očkování dr spíš nevěřit - pokud Ti tvrdí, že je možné naočkovat dítě s rýmou, tak je to špatná dr a zvolila bych někoho jiného. Naše dr velmi pečlivě kontroluje, když dítě není 100 % v pořádku za posledních 14 dní, tak neočkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek