Rýžová krupička pro pětiměsíční, přibírání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
18.2.14 09:25

Je, tak to mam podobne jako vy. Byla jsem nachlazena a asi proto, jsem zacala ztracet mliko…Sice jsem to rozkojila, ale i tak musim davat 2× denne UM. Takze dopoledne kojim po 2 hodinach a odpo a vecer nakojim a dam UM. Zkousela jsem i vysadit UM a kojit, ale mala mela hlad a budila se v noci po 1,5 hodine a to se opravdu nedalo…Trpela ona, i ja..Ted se taky budi 2× za noc, tak nakojim, ale co se da delat…Nejlepsi, kdyz do vas jeste nekdo vali, ze by uz mela celou noc spavat, no vysvetlujte to tem, kteri nekoji…Holky poprosim o radu i ja, doufam, ze se pani nezlobi. Prikrmy jsem zkousela uz davat, jenze jsme meli problem, kdyz jsem male udelala domaci dyni hokaido (po konzultaci s porodni asistentkou a matkou 3 deti) jsem ji udelala dyni, davala jsem nejdriv ze sklenicek mrkev, pak domaci mrkev, pak ze sklenicky hokaido a pak domaci hokaido a malou mi ta domaci dyne prohnala, tak, ze mela i trosku krve v pline…tak ja samo nervy v pr…, takze jsme valili na vyter :D ale nejspis to bylo z toho, ze male dyne chutnala a snedla mi 3 lzicky (pred tim jsem davala ze sklenicky jen 2 lzicky)takze toho snedla moc naraz…Tak jsem prikrmy na chvily vysadila a kojim a davam UM, jak jsem psala vyse…No a chtela bych se zeptat, mala uz mi zas nepribira a ja mam porad troskku bobky z tech prikrmu, tak jsem si rikala, ze bych ji vecer davala do UM i rýžovou kašičku. Tak bych se chtěla zeptat, jak to vaříte, UM varem nesmí projít, že? a jak byste to udelali vy, jestli spis zacit prikrmy, nebo zkusit nejdriv tu kasicku, kdyz uz nepribira?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
18.2.14 10:28

@lekna7 tak já zatím jen kojím, ale já bych začala s těmi příkrmy. Nicméně pokud jí neudělaly dobře tak kaši, ale klidně jí dej normální kaši, mléčnou nebo nemléčnou (pokud má nějaké HA mléko). nevím teda jak stará holčička je, ale nyní se doporučuje dávat lepek brzo (nejdříve po 4 měsíci, nejpozději na konci 7 měsíce). Jo a s tím jak se rýžová kašička vaří neporadím, zatím nemám zkušenost, ale UM ani MM bych asi nenechávala projít varem, ale fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33229
18.2.14 10:31

@Lucka1111 Domácí rýžovou kaši uvaříš tak, že uvaříš ve vodě rýžové vločky do změknutí a do vyvaření podstatné části vody (je to otázka pár minut na sporáku), hodíš to do mixéru, přidáš trošku UM nebo MM a mixneš. Větším dětem můžeš pak třeba do toho dát trochu ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
18.2.14 10:37

@lekna7 Instantní kaše se nevaří. Koupíš buďto nemléčnou (třeba i ve zdravé výživě, nemusí to být přímo kaše pro kojence) a uděláš ji s UM, nebo přímo mléčnou kojeneckou (ty ale bývají často zbytečně přislazované).
Kolik je malé? Nějak se mi nezdá, že by 2 lžičky nevadily a 3 už ano? Jinak ze zeleniny nabírat nebude.
Jak často kojíš? Jestli spíš nepřidat kojení a neopravit techniku, jestli špatně nesaje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.2.14 10:40

No prave uz bych s prikrmy mohla zacit, mala bude mit za 2 tydny 6 mesicu, ale ja mam porad bobky skrz tu dyni, no…proto jsem chtela zkusit nejdriv tu kasicku, kdyz uz mi nepribira a pak zkusit ty prikrmy. Divala jsem se na tuhle kasi http://www.zbozi.cz/…jemna-500-g/?…. seznam. cz&utm_medium=link&utm_term=natural%20r%C3%BD%C5%BEov%C3%A1%20krupi%C4%8Dka&utm_content=lista
A taky nevim, jak to skloubit, jestli treba vecer v 6 hodin kasicku s UM (UM davam normalne 180 ml, tak jestli na to mnozstvi udelat i kasicku, nebo udelat trochu min, aby mi pak jedla MM )a po vykoupani dokojiT? Ja bych si zalozila novou diskuzi, ale jsem novacek a pise mi to, ze muzu az po 12 hodinach a tady jsem videla podobne tema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
18.2.14 10:48

Začaly jsme v 6m obědem a MM měla, jak si řekla a neřešila jsem to, jestli to bylo každou hodinu, dvě…taky měla jen žízeň a někdy si jen cucla a jindy vysosla vše i z obou. Když pila častěji tak se upravilo i množství mlíka. Myslím, že kojit podle příručky a dávat UM, když máš svoje je blbost. Dělej podle instinktu, jste to vy dvě/dva a ne ty/poradce/dítě. :roll:
a krupičku klidně, ale my kupujem rýži, jáhly, pohanku…a rozvařujem a nekupujem ty neidentifikovatelné směsky :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.2.14 10:50

Jeee, ja zapomnela napsat, ze to neni instantni kase, je to tato http://www.zbozi.cz/…jemna-500-g/?…. seznam. cz&utm_medium=link&utm_term=natural%20r%C3%BD%C5%BEov%C3%A1%20krupi%C4%8Dka&utm_content=lista
mala bude mit 6 mesicu. Dnes jsem treba kojila v noci ve 12 hodin, pak rano o pul 4, pak o pul 7, o pul 9, ted cekam, nez se mala vzbudi, coz by melo byt za chvili. Pak budu kojit v 1, pak prochazka a to zas vetsinou usne, takze tak ve 3 hodiny - o pul 4 kojeni + 160 ml um (davam trochu vic vody, ptz mi nechce pit caje ani vodu samotnou, i kdyz pry nemusim, kdyz kojim..) a pak vecer v podle toho jak se ji chce spat bud v pul 7 nebo v 7 zase kojeni + 180 ml UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
18.2.14 10:53

@lekna7 A kolik ti malá přibírá? Ono skoro půlroční dítě už nepřibírá tolik jako malé miminko. Navíc může mít spurt a nemusí v některém týdnu nabrat skoro nic (okolo 6 měsíce děti růstový spurt mívají). Naše malá když měla spurt tak jedla pořád a opticky zhubla a natáhla se(váhu nevím, nevážila jsem). Nicméně za 2 týdny jí ty faldíky zase narostly :) A pokud se bojíš dýně tak jí dýni prostě nedávej. Možná že jí vadila ta dýně, sice se doporučuje jako jeden z prvních příkrmů, ale je možné že tvojí malé prostě „nesedí“. Tak jí dej mrkev, mrkev s bramborem, brokolici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
18.2.14 11:00

@lekna7
ok i tak, když si koupíš 1 Kg rýže, tak z ní uděláš víc krupičky než z namleté :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
18.2.14 11:01

@lekna7 A když už musíš dokrmovat, nedávala bych tak velké množství najednou (180 ml je opravdu hodně - pak už se nebude chtít moc nakojit, prakticky vynecháš jedno kojení a laktace se logicky sníží). Dokrm je od slova dokrmit, takže v menších dávkách rozvrhnout až po kojení, ideálně stříkačkou (píšu jako matka dítěte, které se díky lahvi odstavilo).
A pokud měla problémy ze tří lžiček dýně, určitě bych jí nedala najednou kaši ze 180 ml UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
18.2.14 11:02

@lekna7 tak podle toho co teď píšeš, tak kojíš docela často (alespon dnes), to bude mít růstový spurt, to se srovná a bude zas přibírat. A já taky kojím většinou po těch 3 hodinách, v noci mi spí i 8 hodin (v době spurtu se budila po 3 hod) a přes den kojím jak si řekne, většinou to je po 2-3 hodinách (když spí tak i déle, když má hlad dřív tak někdy dostane i dřív, ale většinou jí ty 3 hodiny vyhovují). Nicméně si hlídá svých 7 kojení za den, když to náhodou vypadá že by jich bylo méně tak se večer ozve dřív, jen aby jich měla 7 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.2.14 11:27

AliTad : Ja uz toho vecer moc nenakojim…to je hrozna bida, proto takovy mnozstvi a pri „nakojeni“ a 150 ml mi mala brecela a hledala prso =/ tak jsem davku zvysila na 180 a je ready…A s tou kasi mate pravdu, prave se taky bojim davat ji nejake velke mnozstvi, tak jestli ji mam zkusit dat treba pred vecernim krmenim jen do trochy UM tu kasicku a vyzkouset dat par lzicek…a pak dokojit a dokrmit UM, asi to tak udelam…To je hrozna maturita toto =D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.2.14 11:40

Lucka1111 : Ja uz tak kojim, co jsem byla tehda nachlazena, teda po tom nachlazeni to bylo mnohem horsi, mela jsem malou porad u prsa, mliko se trochu rozjelo (ale uz ne, tak jak pred nachlazenim), musela jsem zacit prikrmovat, bo to nebylo ono a nakonec prestala pribirat, tak jsem dala UM… Akorat po konci 4.mesice mi tyden spala celou noc a po te nemoci, jak bylo malo mlika, tak se zacala budit a budi se i ted 2× za noc, no…Ted uz zase tyden nic moc nepribrala, tak uvidime, treba je to opravdu ten spurt, to me nenapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.2.14 12:35

Majlejdy: Diky moc za radu, ja vlastne chci pouzivat, to co vy, akorat uz je to namlete…http://www.biolevel.cz/biolevel/eshop/13-1-MOUKY-KRUPICE/0/5/46-Krupicka-ryzova-jemna-NATURAL-500g A tu pohanku a jahly jste zacali davat odkdy? mne k teto krupicce privedla kamaradka, a jak pisete, taky nemam moc dobry pocit z tech instantnich…Mohla byste mi kdyztak poslat odkaz odkud berete tu ryzi, pohanku a jahly? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.2.14 12:37

Majlejdy nebo od jake znacky to kupujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová