Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Hezky vecer maminky zase si jdu k vam pro radu uz jsem zoufala..mala ma 4 mesice kojim a dokrmujeme nutrilonem rano a vecer.Uz asi tyden mi zacala hodne rychle usinat u flasky jak rano tak i vecer a problem je ze skoro nic nevypije max 40ml!!!
a kdyz ji mliko zkousim davat jindy tak ho take nevypije.Dnes jsem zkousela ho namichat s MM a take vypila jen 40ml a to jsem do ni musela „natlacit“..uz jsem fakt zoufala urcite zkusim vymenit za jine UM treba sunar ale i tak se bojim ze to nepomuze pac jsou dny kdy vypije i 80ml bez problemu. Myslim ze za to muze hodne to usinani
Holky poradte co mam delat? mely jse nekdo podobny problem?? ![]()
Proč um? Tím chci říct, že jí třeba už stačí mm, pokud tedy před tím um kojíš.
Mě v porodnici radili lochtat, šimrat, štípat a studit když malej usínal u jídla
A vadí to? přibírá správně? netlačila bych to do ní násilím, pak nebude chtít jíst vůbec. Asi má zvýšenou potřebu spánku a pokud nepláče hlady tak bych to tak nechala, tipuju že za dva, možná tři dny se zase rozjede.
Nebo se ti prostě začalo tvořit více mléka a ona už UM nepotřebuje ![]()
A nemá třeba moc malou dírku v savičce? že jí to málo teče, musí víc sát a to jí hodně unavuje? ![]()
my měli podobný problém, zvětšení dírky to vyřešilo, vypila to daleko rychleji a bez spaní ![]()
oni ty dírky od výrobců pak podle mě nestačí, i když na tom mají rozmezí 0-6m a 6-12m, tak je to stejně malé ![]()
Já moc nerozumím tomu jak to máš s dokrmem, to dovysvětli prosím ![]()
Protože takhle mi přijde, že už prostě nemá hlad.
Malá jak mi začne usínat, tak je ten pravý čas vyčistit jí uši
To vždy zabere a zabíjím tím dvě mouchy jednou ranou ![]()
@tamata píše:
Já moc nerozumím tomu jak to máš s dokrmem, to dovysvětli prosím
Protože takhle mi přijde, že už prostě nemá hlad.Malá jak mi začne usínat, tak je ten pravý čas vyčistit jí ušiTo vždy zabere a zabíjím tím dvě mouchy jednou ranou
hmm tak ten náš se čištěním uší uklidní šíleně se mu to líbí kdyby bylo po jeho tak bych mu je mohla čistit pořád ![]()
@Sibyla0 no prave ze pred tim nekojim minimalne 2 hodiny davam ji to vlastne misto kojeni pac po kojeni uz nic nechce..mudr rekla at dokrmuji pac nepribirala v utery jdeme do poradny tak uvidim jestli je to lepsi
@verunB hlavně nepřekrmovat
jestliže předtim kojíš, nechápu, proč se do ní snažíš nacpat ještě tolik
nebo jsem to špatně pochopila ![]()
Pokud vím, tak by se ani do MM neměla UM míchat, ne? Dělá to pak v bříšku neplechu
.
@tamata s dokrmujeme pac mala nepribirala 2× dene.po kojeni si nikdy nic vic vzit nechtela tak jsem to udelala tak ze vynechavam dve kojeni rano a vecer asi mesic to tak slo v poradku vypila vzdy 133ml ale posledni 2 tydny je to boj vubec nechce..a to ji nakojim kolem 17h a po 19h davam um jde se spat takze ty dv hodiny tam je vzdy rozdil i rano..a kdyz ji pak nabidnu prso tak to papa nejspis hezky tak ja nevim ze bych zkusila UM uplne vysadit
Me totiz prijde ze dokrm ani nepotrebovala byl tam nejaky ubitek ale nic hrozneho co jsem cetla tak miminka nepribiraly mnohem vic a dokrm stejne nepotrbovaly ![]()
@martina.se no prave ze pred tim nekojim minimalne ty 2 hodky ![]()
@verunB Tak dokrm dávat MÍSTO kojení je pěkná blbost. Když už musíš dokrmit, tak zásadně až PO kojení. A pokud nechce, tak to asi nepotřebuje
Já bych prostě jen kojila. Co to znamená nepřibírá? Kojené děti přibírají skokově.
@jaja85 píše:
A nemá třeba moc malou dírku v savičce? že jí to málo teče, musí víc sát a to jí hodně unavuje?
my měli podobný problém, zvětšení dírky to vyřešilo, vypila to daleko rychleji a bez spaní
oni ty dírky od výrobců pak podle mě nestačí, i když na tom mají rozmezí 0-6m a 6-12m, tak je to stejně malé
Dirku uz jsem take zvetsovala myslim ze to ma dost velike ![]()