Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@verunB píše:
@martina.se no prave ze pred tim nekojim minimalne ty 2 hodky
aha.. takže jsem to blbě pochopila
potom bych to nechala být a sledovala, jestli přibírá
pokud ano, problém by to být neměl ![]()
@1Luca píše:
Pokud vím, tak by se ani do MM neměla UM míchat, ne? Dělá to pak v bříšku neplechu.
Tak to vubec nevim cetla tu na starsich diskuzich ze to neni problem ![]()
@verunB píše:
@tamata s dokrmujeme pac mala nepribirala 2× dene.po kojeni si nikdy nic vic vzit nechtela tak jsem to udelala tak ze vynechavam dve kojeni rano a vecer asi mesic to tak slo v poradku vypila vzdy 133ml ale posledni 2 tydny je to boj vubec nechce..a to ji nakojim kolem 17h a po 19h davam um jde se spat takze ty dv hodiny tam je vzdy rozdil i rano..a kdyz ji pak nabidnu prso tak to papa nejspis hezky tak ja nevim ze bych zkusila UM uplne vysaditMe totiz prijde ze dokrm ani nepotrebovala byl tam nejaky ubitek ale nic hrozneho co jsem cetla tak miminka nepribiraly mnohem vic a dokrm stejne nepotrbovaly
odpověděla sis v podstatě sama, podle mě UM taky nepotřebuje, dávat ho místo kojení je fakt zbytečný. kolik váží? a jak přibírá? ti doktoři jsou s tám nasazováním UM někdy fakt šílení ![]()
@1Luca píše:
Pokud vím, tak by se ani do MM neměla UM míchat, ne? Dělá to pak v bříšku neplechu.
já dokrmovala první měsíc a laktační poradkyně mi říkala míchat to, malýmu to nikdy zle nedělalo
krmila jsem přes cévku u prsa, takže se to smíchalo vždycky, to je vlsatně princip tohoto způsobu dokrmu, že má dítě jak UM, tak i MM
@martina.se píše:
aha.. takže jsem to blbě pochopilapotom bych to nechala být a sledovala, jestli přibírá
pokud ano, problém by to být neměl
Asi mas pravdu zkusim to bez UM a uvidim.. ![]()
@verunB Tak jestli máš mléko své, tak zkus odstříkat a pak dát z flašky. Prcek bude mít tvé mléko, ty budeš mít pod kontrolou, kolik si dala. Taky nemusí chtít z flašky, protože je už plná a nic se do ní nevejde nebo jak tu psala @jaja85 může být malá dírka. My třeba měli problém, že nám krmení zabralo i 45 minut, pak jsem koupili ve 2 měsících místo savičky na 2 měsíce savičku na 6 měsíců a malá byla za 5 minut hotová, neusínala a nerozčilovala se u toho. Hele a kolik váží? My přibírali hodně a doktorka nám říkala, že se může stát, že bude mít malá období, kdy přestane přibírat nebo bude přibírat méně a bude i méně jíst, kvůli tomu, že ze začátku přibrala hodně a tělo si to bude chtít zkorigovat ![]()
@verunB píše:
Asi mas pravdu zkusim to bez UM a uvidim..
jak přibírá, tak je to fakt zbytečné.. dokrm chápu tam, kde dítko má problémy.. ale ta váha je fakt dobrá ![]()
Tak to bych se na UM vyprdla. Ona to stejně nechce, vypadá to, že jí tvoje mléko stačí. Tak je to takhle jednodušší pro vás obě.
@verunB tak to nechápu význam dokrmu, vždyť to vychází na kilo za měsíc
to je přece krásná váha
My to měli stejně a naše dr synáčka chválila, jak krásně přibírá. Kolik by měla tvoje dcera podle té vaší přibírat? Vyprdni se na UM, jen vyhazuješ zbytečně peníze, koj a buď v klidu ![]()
Holky naprosto s vami souhlasim take si mylim ze to neni potreba. Zkusim to bez UM a uvidime kdyz nebude pribirat tak dam zpatky UM ![]()
A co se doktorce nezdá? Můj prcek měl ve 3 měsících 4.750g ( porodní 2900). A úplně v pohodě, nic neřešila.