Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky mám doma skoro měsíční dcerku a od tohoto pátku jsme na Sunaru.. dávka je psána na věk 120 ml.. ale dcerka mi po této dávce zvrací.. ale když dám třeba jenom 90 tak stále hledá a má hlad.. už jsem zkoušela i na půlce přestat a dám odříhnout a znovu podat láhev.. ale jakmile dopije tu dávku tak cca po 10 minutách se mi strašně pozvrací.. dávám ji moc? mám dávat jenom třeba těch 90 ml? ale co s tím jejím pláčem..
a jak je to s čajíkem? který můžeme dávat? a jak často? děkuji za rady
Tak jí nech at vypije kolik chce namíchej 120 a uvidíš kolik sama vypije a mě doktor řekl, že takhle malému miminku čaj v žádném případě
Ahoj, moje malá bude mít měsíc a už dva týdny jí dávám jen 90 tak 7X denně. Dávala jsem totiž taky 120 a to mi zvracela. Dávám teda nutrilon. A jestli plače tak to můžou být prdíky. Mě po vypití taky brečí a když si uprde tak krásně usne.Zkus jí vždycky trošku masírovat bříško a nebo si jí k sobě přitisknout at cítí bezpečí. Nám to pomáhá. Dáváš kapičky na prdíky?
Me mely po sunaru blinkal, presli jsme na jine mleko a v pohode… jine tekutiny jsem pridala az s prikrmy…do to doby zbytecne, Um mu pokryje vse co potrebuje…snad jedine kdyz jsou paraky, tak zkusit vodu max…
A na prdiky kapicky, od mesice uz muzete pribiotika, jiank nosit v klubicku, masirovat brisko, nahrivat a pokladat na brisko, cvicit s nozkama(jakoby pohyb jizdy na kole, pritahovat jemne k brisku a nebo krouzit jakoby do stran jemne)
Ale ona mi vypije s přehledem těch 120 ale uběhne ani né 10 minutek a celou mě i sebe ohodí.. ![]()
Maly mi taky vypil davku co mel, ale blil, ublinkaval, presli jsme na jine a uz nebyl problem…
120 ml mi na tak malý mimčo přijde hodně… náš nejmladší má půl roku a přes den pije 150 ml a na noc 180 ml. Když mu dám přes den víc než 150 ml, tak se mi pozvrací (ale on už sebou mele, takže je to asi z toho).
Asi bych spíš dávala míň (třeba těch 90 ml) a možná teda častěji (třeba po 2,5 hodinách).
Jinak bych teda nechávala častěji odříhnout během pití… já nechávala kluky i 3×, protože byli hrozně hladoví a nalokali spoustu vzduchu a pak to zákonitě muselo nějak ven, takže mi blinkali… Čajík bych nechala až k příkrmům…
Pokud máš čajík na prdíky, tak bych spíš na ty prdy použila nějaké kapky… my dáváme Espumisan a na dobré kakání Lactobacílky.
Příspěvek upraven 16.02.14 v 19:17
@telezska píše:
Bereme espumisan na prdíky..
tak p esoumisanu na prdíky blilo moje neblicí plně kojený dítě jak hrom. Načti nějaké diskuze, může mu vadit on, vadí docela dost dětem. Naší malé trvalo přes táden, než se po tom espumisanu srovnala.
@telezska Mě taky vypila s přehledem tu 120 ale potom zvracela.Zkus jí dát tu 90 a uvidíš po jaký době se ti bude budit. Nám taky trvalo, než si navykla na ty intervali a ted se budí po třech někdy po čtyřech hodinách. A ta 90 jí stačí. Myslím si že to opravdu bude bolení bříška.
@terinka4444 my espumisan bereme už 14 dní.. a bylo to celou dobu dobré.. na Sunaru jsme až ted od pátka..
@terinka4444 Já teda dávám taky espumisan a zatím dobrý. Prý to trvá asi 14 dní než to začne mít nějaký pozitivní učinky. Tak nevím ![]()
@telezska píše:
Ahoj maminky mám doma skoro měsíční dcerku a od tohoto pátku jsme na Sunaru.. dávka je psána na věk 120 ml.. ale dcerka mi po této dávce zvrací.. ale když dám třeba jenom 90 tak stále hledá a má hlad.. už jsem zkoušela i na půlce přestat a dám odříhnout a znovu podat láhev.. ale jakmile dopije tu dávku tak cca po 10 minutách se mi strašně pozvrací.. dávám ji moc? mám dávat jenom třeba těch 90 ml? ale co s tím jejím pláčem..a jak je to s čajíkem? který můžeme dávat? a jak často? děkuji za rady
Čaj jí dát můžeš, tím nic nezkazíš. V lékárně se dá sehnat heřmánkový čaj od 1. týdne života. Ale syn ho odmítal.. Myslím, že je zbytečné ho dávat, je zima, kdyby byly vedra, tak jo… Nebo když by měla teplotku, tak taky. Jinak je to zbytečné. Až v létě, nebo s prvními příkrmy.
Jinak s mlíkem, nachystala bych těch 120 a ať vypije, co vypije… Možná se teď přepíjí a pak blindí, protože je ještě malá na to, aby znala míru
To je zlepší, uvidíš:-) Pokud by zvracela moc, zkuste nějaký anti-refluxový mlíčko..