Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@verunB take si teda myslim ze vahu mate perfektni
. todle mela nase malicka v pul roce… dokrm fakt neni treba. na me to take pediatricka zkousela, at prej dokrmuju preventivne, aby mala nezacala hubnout
peknej nesmysl. vymenila jsem nakonec doktorku, tendle pristup me moc nesedel
jinak me kdyz mala usina u flasky, tak na ni lehce foukam nebo drazdim bradicku, ale nekdy nenadelam nic a je tuhounek driv nez dopije, take si myslim ze ji to proste staci ![]()
zmenou UM myslim nic nezmenis. jestli vam sedi to co davate, tak nemen. ale spis jen koj, estli ti po kojeni nebreci hlady tak je syta. hlavne necti tabulky co jsou na UM, kazde ditko je jine, kazdemu staci jina davka. ja kdyz jsem si precetla kolik toho ma nase mala vypit tak bych to do ni proste nenalila
@superandrysek Jo to je fakt… tabulky jsou fakt jen stres pro některé maminky. My na 4 m. měli 6,6kg. Podle toho by měla být o měsíc starší. Navíc 4. den po porodu pila 80ml a víc a babičky se divily a radily, abych dávala čaj, když pije tak moc. Nechápu proč čaj, když máme MM a UV…tak je to větší jedlík. ![]()
Dííky za podporu holky:) Jo a zapoměla jsem napsat že jsme měly problém s kakáním tak proto také ten dokrm.. a ted kaká tak jednou za 3 dny ![]()
@verunB Jako že nekakala? Ty jo, my kakáme 4× až 6× denně
až si říkám, že je to hodně.
@rachele tyyjoo tolikrat!!
to ja vubec neznam my kakame jednou za 3dny a to az ted s tim dokrmem.Kdyz jsem jenom kojila tak nekakala klidne i dva tydny
tak vlastn i proto byl ten dokrm aby zacala kakat tak ted zase nevim urcite se na ti zeptam mudr. A ty jenom kojis??
@rachele jo a mudr rikala ze nekaka proto ze ji to me mliko nestaci a do toho vlaste prestala pribirat al jen chvilku pak hned zas nabirala ale az stim dokrmem
@verunB JJ jen kojím, ale odstříkávám, protože malá nechce tahat z prsu od narození. Sice je to víc práce, ale má moje mléko a aspoň vím, kolik toho vypije.
No kdyby ti přibírala a nekakala tak často, tak bych si myslela, že dokáže vstřebat skoro všechno mléko, ale takhle je to divné no
. A brečela ti před tím, než jste začali dokrmovat hlady?
Ona nám teda i pije hodně. 5.2. ji byly 4 měsíce a jíme 160 - 180ml po cca 4 hodinách. Takže to může být i tím, že to množství musí někudy ven ![]()
@verunB píše:
@rachele jo a mudr rikala ze nekaka proto ze ji to me mliko nestaci a do toho vlaste prestala pribirat al jen chvilku pak hned zas nabirala ale az stim dokrmem
no me prave k tomu jeste napadlo, ze jak jednou nepribrala tak estli treba nenarostla? kdyz deti rostou tak tolik nepribiraji.
na to kakani bych spis davala probiotika, nekaz si kojeni UM. jestli zvladas kojit jak psychicky tak fyzicky tak se spis pokus navysit laktaci. spoj se s nejakou laktacni poradkyni nebo www.kojeni.net
@verunB Kojené dítě nekaká klidně dva týdny, protože MM je tak dobře stravitelné, že ho dítě stráví všechno. Starší kadil tak 7× denně, mladší jednou za týden, deset dnů. Přibíral nádherně. Jak už jsem psala, kojené děti přibírají skokově. Doktorka je blbá (fakt to jinak neumím napsat) ![]()
@rachele Tak hlavně že má tvoje mléko
Malá hlady vůbec nebrečela tak já už nevím co stím také si myslím že všechno vstřebá pač převážně kojím ![]()
@verunB No když nebrečela, tak jí tvé mléko stačí - podle mě. Jinak by se dle mého ozvala. S tím kakáním fakt nevím, protože my kakáme fakt pořád a hodně, ale zase toho hodně i vypijeme, takže taky bych nerada dávala moudra.
Ale jak už tu někdo zmínil, zkusila bych ještě laktační poradkyni, třeba poradí a nebo řekne, že je to OK. ![]()
@verunB kojené děti nemusí kakat třeba 14 dní, jak už tu kdosi napsal, mateřské mléko je plně stravitelné, a pokud dcera pije méně, tak všechno spotřebuje. Co to máte za doktorku? To je fakt děs.. Jen vás stresuje..
To vypadá, jako by měla zaplaceno od nějaké firmy ma UM a dělala si čárku za každou naivní maminku, která v dobré víře jde UM koupit.. šílený!
@verunB ona Ti to dávala sama najevo, když to nechtěla pít, ty děti ví sami, co jim víc chutná, a tady je to jednoznačně tvoje mlíko
jen možná počítej s tím, jak nekojíš plně, že to budou tak dva, tři dny, než se Ti rozjede naplno laktace, ale nevzdávej to! Kdyžtak zase napiš, my tě podpoříme