Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, dostala jsem radu, ze na koliku a kruceni ve strevech je dobry udelat mleko…nekojim…do ryzoveho odvaru…slysela jste to nektera? Synovi je 6 tydnu a strasne trpi na prdiky…
Jj, staví. Je to na průjem. A proti bolesti břicha a prdům těžko pomůže. Aby to bolení ještě nezhoršila…
Me to taky prijde divny, pry to neni ryze jen odvar, tak nevim, poradila mi to jedna doktorka, teda ne pediatricka, ze to upravi streva, nemam na to odvahu
Vím o čem mluvím, syn pil rýžák od 2 měsíců, protože ze silných ATB a dalších léků měl velké průjmy a zvracel. Na bolení břicha to nepomůže
Jen to zhorší
já dávala fenykl, mlžeš zkusit odvar z ovesnýc vloček, sab simplex
Ja uz zkusila vse, davam pred kazdym krmenim espumisan, zkousela sem sab simpl, davam probiotika, maly je chvili po krmeni hodny, pak zacne tlacit a vriskat, tak jen nosim a chovam, spi jen u me v naruci, jak ho polozim, do dvou minut ue vzhuru a rve, navykly na chovani by snad v 6ti tydnech byt nemel ne, tec posledn7ch deset dni se v noci najedl po 3 hod a spal dal, ale ted 3 noci zas jak na zacatku, breci, breci, tak chvili chovam, pak polozim, hodku spi, rve, krmim, chovam a nakonec uz nemam silu, polozi, m ho na sebe a spime cca do 6ti v polosede, pak tas nanovo, uz se budi a tlaci, prca, mliko jsem uz zmenila 4× a posledni mame uz tak 3 tydny, tak by to nemelo mit vliv na zhorseni.
Heleď, ten rýžák můžeš zkusit, maximálně ho to břicho bude bolet ještě víc…
No to neeeee, jeste vic neee, on nekdy, kdyz mu to bricho masiruju tak tak rve, az z toho kasle…nemam fakt odvahu a tu masaz uz taky nedelam, to se neda…nechapu, ze uz byl lepsi a ted zas zhorseni, z ceho jako…
@zuzuza zkus vysadit ty kapky na chvíli a masíruj mu nožičkama bříško (skrč a natáhni)nebo skrč a chyť chodidla a toč jen s nohama dokola, taky ho nechávej ležet na bříšku(pod tvým dohledem)ono jim to občas pomůže se pěkně vyprdět, a uvař fenyklový čaj z normálního fenyklu (koření) a zkus mu ho dávat, taky teplá koupel by mohla zabrat a trochu ho uklidnit, nos na tygříka to hodně pomáhá a nejvíc našemu do dnes pomáhá to nošení do klubíčka to že vždycky vysrajdí a vyprdí ![]()
Malá na to trpěla hrozně moc a docela dlouho asi do 6 měsíců. Espumizan jí nedělala dobře. Pomohly až kapky Sab simplex pak to samo přestalo.
Rýže je na průjem a ovesné vločky na zácpu. Obojí u nás fungovalo velmi spolehlivě.
Hlavně to chce teplo, bříško nemá prostydnout. Teplou žínku na bříško, nebo takový ten hřející polštářek. Klidně i lahev s teplou vodou. Někdo používá i fén, ale opatrně ať ho to zas nepálí.
Z kapek na to pomáhal nejvíc Babycalm.
Vim jsem trapna, co satek, kdyz mu pomaha chovani?. Balzam na zada, nervy, moje i mimina…