Špatný zrak 5 let - co znamenají zkratky

210
22.8.13 18:11

špatný zrak 5 let

Holky, dneska jsme byli na 5 leté prhlídce. Malýmu zjistili špatný zrak, máme doporučení na oční. Nevíte některá, co znamená V 5/15 a 5/5?
Díky monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8041
22.8.13 18:23

Znamena to, ze na prave oko spatne vidi. Kdyz to velmi zjednodusim, tak v podstate vidi tim pravym okem jen 30% a levym vidi vyborne. 100% videni = 5/5
Tak je otazka, jestli mu budou stacit bryle anebo je prave oko tupozrake a bude muset nosit okluzor a cvicit oko. To vam na ocnim upresni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
22.8.13 18:27

Já sem z toho právě úplně v šoku, on vidí úplně normálně. No ale Mudr říkala, že má levé očičko horší. Takže zatím to vypadá, že minimálně brýlky dostane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
22.8.13 18:44

On vidi „normalne“, protoze se diva obema ocima zaroven. Sami by jste to poznali, jenom kdyby mu ocko zabihalo.

Mozna je to teda leve oko. Spravne je vzdycky prvni udaj prave oko, druhy leve oko. Ale pediatri to pisou vselijak :lol: Asi toma dr. naopak. To je jedno, spatne videni je to 5/15

Jeste je otazka, kdo a jak mu to videni zkousel. Nekdy staci, ze si to dite tlaci rukou na oko, kdyz si ho zakryva a cte druhym a pak tim okem spatne vidi. Anebo ho to prestane bavit :lol: Treba vidi normalne
Pockejte na ocni vysetreni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
22.8.13 18:53

No právě že jsem mu to zakrývala já a netlačila jsem a navíc to očičko zkoušeli jako první. No mám z toho strach, protože on je právě takový „nespolupracující typ“ :roll:

A je možné, že prostě když nepřečetl jeden řádek ( teď nevím kolikátý od spodu), ale ten nad tím úplně bez problémů, že vidí jen na 30%?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
22.8.13 19:09
@monulka píše:
No právě že jsem mu to zakrývala já a netlačila jsem a navíc to očičko zkoušeli jako první. No mám z toho strach, protože on je právě takový „nespolupracující typ“ :roll:A je možné, že prostě když nepřečetl jeden řádek ( teď nevím kolikátý od spodu), ale ten nad tím úplně bez problémů, že vidí jen na 30%?

Nám se přesně tohle stalo v červnu. Tak jsme šli na oční a teď už druhý měsíc nosí okluzor. V úterý jdeme na kontrolu. Jo a nás ještě doktor vyděsil, že bude muset na 2 měsíce do léčebny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
22.8.13 19:28

Jejda, jejda :-) a na jak dlouho má okluzor? Na celý den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
25.8.13 13:44

Monulko, ted ti nerozumim, co se ptas.
Cte se odvrchu a musi precist az dolu. Nekde proste docte a to se vyjadri tim cislem, u nej 5/15. Kdyby videl o radek vic, tak ta ma 5/10 ( to by videl na 50%), dalsi radek je 5/7.5 a posledni je 5/5. V jeho veku by 5/7.5 stacilo.
Okluzor se nosi ruzne, i cely den, pak treba na 2h denne pauza nebo se stridaji dny, podle toho, jak je tupozrakost velka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí