Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ano, rýže opravdu staví hodně, používá se při průjmových onemocněních. ovšem pokud do toho přidáš lactobacily, je většinou bobek pevnější, ale malá se vykaká.
Já dávala rýžovou kaši do UM a na 210 vody a 7 UM 3 odměrky kaše, víc už byl břichabol. ještě bych řekla, že je super kukuřičná kaše, po ní zácpa není a zasytí
Děkuji, a můžu se zeptat, jestli jsi používala instantní rýžovou kaši, když píšeš tři odměrky… Já už se bojím dát cokoli, co není „in natura“, protože se obávám, že se mi osypala po kyselině askorbové, kterou byla konzervovaná jedna přesnídávka…
Můžu se ještě zeptat, Jizvíková
, jestli dáváš ty tři odměrky, jak jsou v plechovce umělé výživy nebo máš nějakou jinou? Děkuji mockrát.
Ahoj maminky,
prosím o radu. Rýže staví, jenže když jsem naší malé dala odvar z vloček, skončily jsme na pohotovosti, měla kůži tak rudou, jako bych ji nechala spálit na slunci

Problém je, že Váje je 7 měsíců, je na mlíčku Neocate, musela jsem přestat s příkrmy, začínaly jsme netradičně jablkem kvůli enzymům, zeleninu blinkala a měla ji nestrávenou ve stolici.
Takže můj dotaz zní, jestli můžu udělat odvar z rýže basmati, jestli opravdu tak moc staví. Zkoušela jsem z obyč rýže a Vája měla problém s kakáním. Ředím následovně - 70 ml odvaru z rýže, 140 ml vody + mlíčko dle návodu. Potřebuji malou zasytit, protože musíme vyřadit všechny příkrmy, abychom ji nerozdráždili ještě víc. Koupila jsem Sab Simplex, protože měla i prdíky.
Moc děkuji za rady a tipy
!!!