Atopik v solné jeskyni

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
104
31.1.12 21:36

Atopik v solné jeskyni

Chodíte s dětmi, co mají atopický ekzem, do solné jeskyně? Pomáhá vám to? u nás prý po každém „sezení“ zapnou něco jako klimatizaci a tím desinfikují prostor..mám strach z těch bacilů, co tam zůstanou…byli jsme jednou, to nestačí, já vím..malou jsem potom okoupala a zůstala ji jedna tvářička celá červená, ale ráno byla ok..bylo to podrážděné asi, má 16 měsíců, takže s tou solí dělala psí kusy..uvažuji, že si koupím permanentku..prý když si 1O lekcí rozvrhnu do tří týdnů, tak ten účinek ze soli vydrží 3 měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
31.1.12 21:43

Ahoj. V solné jeskyni jsem s Májou byla poprvé vloni na jaře, to měla „jen“ suchá místa. Byli jsme 3×. Poprvé se mi to zdálo horší, po třetí návštěvě byla naprosto bez ekzemu a vydrželo to do podzimu (tj půl roku). Přikládala jsem to náhodě a když jsem se o tom zmiňovala kožařce, tak jsem to brala spíš jako žert (mch doktorka říkala, že solná jeskyně tomu určitě nepomohla). V prosinci se to objevilo znovu, mnohem horší, tak jsme byli na kožním, kde doktorka diagnostikovala AE. Od začátku ledna chodíme do solné jeskyně (1× týdně), po 3. návštěvě ekzem zmizel. Teď po týdnu je to zase horší, ale stále (ťukťukťuk) to není na kortikoidy, které jsme dostali na to nejhorší). Takže kdoví, jestli má solná jeskyně vliv, ale ráda bych věřila, že jo. Kamarádka, co má s ekzemem větší zkušenosti, říkala, že nejhorší to mívají v lednu a únoru. Chodíme do jeskyně, kde je sůl jen z Mrtvého moře (na to pozor, každá není taková), permanentku nám přinesl Ježíšek. Já sama ekzem snad nemám, jen mi v mrazech praská kůže na rukou. V té solné jeskyni mě to dost pálilo, ale zdá se mi, že je to pak taky lepší :nevim: .

Co se týká bacilů, tak pokud mají to, co v té naší, tak po každé hodině místnost dezinfikují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
31.1.12 23:18

Ahoj, s prvnim jsme chodili, od pul roku, ekzem mel, docela hodne a do krve (pod kolinky, v ohbi lokte, pod krckem..)a jemu teda do roka zmizel.. :nevim:
Ale meli jsme toho kombinovaneho hodne, bezmlecna a bezvajecna dieta, solna jeskyne, promazavani.. Buh vi, co pomohlo..
Ovsem chodime doted, letos jsme to teda zatim flakali, ale zase ted musim s obema pravidelne zacit ;) A hlavne je to tam moc bavi… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
1.2.12 09:48

mě solná jeskyně pomáhala na rýmu,ůplně jí uvolnila,ted se chystám,že tam pojedu s malou,až se dostaneme s té nejhorší chřipky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek