Alergie na BKM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13335
29.1.12 11:29

Alergie na BKM

Ahoj holky,
prosím o rady, Máme prokázanou alergii na BKM a nějak se v tom plácám, máme Nutrilon Alergy Care a vím, že nesmí jogurty a mliko a věci z něj, ale nějak se plácám v tom, kde všude může být a pod jakými názvy? Jak jsme byli u dr. tak mi o tom něco vyprávěla dosti dlouho, ale jelikož 2metry ode mě na Sebikovi leželi 2sestry a první ho půl hodiny mořili a píchali do ručiček a pak půl hodiny odebírali krev z hlavičky - dlaších 5vpichů, malý ječel jak siréna a já uvažovala, že těm sestrám malého vezmu, tak jsem na doktorku koukala nepřítomným pohledem a jen kývala a vím prd :oops: Prosím tedy nějakou zkušenou maminku o základní informace. Děkuju moc
Jo a dáváte něco místo jogurtů a kaší? NEbo vše děláte doma? V běžném obchodě ani ve zdravé výživě jsem zatím nic nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13415
29.1.12 11:36

Kaše jsou nemléčné - takže uděláš UM Nutrilon Allergy Care a přidáš nemléčnou kaši. Bacha, jsou nemléčné, ale mléko obsahují :roll: :cert: , takže prostě číst složení. Já kupovala Sinlac (ten je do vody) a nebo Sunarku pčeničná s ovocem nebo Sunarka osmizsrná, ty Sunarky jsou do Nutrilonu AC.

JInak tam, kde kupuješ pečivo, napiš si do pekáren o složení, někdy se dává mléko, někdy syrovátka, někdy jen voda.
Psala jsem do Penamu a bez problému mi poslali komplet složení všeho. Nebo pak kupovat balené pečivo.

Salámy - i v nich je syrovátka, mléko. Pokud nenarazíš na ochotnou prodavačku, kupuj zase jen balené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
29.1.12 11:39

Jo a ještě mě tak napadlo - přesnídávky jsou i se smetanou, takže prostě číst složení opravdu na všem.

Sušenky a tak většinou mléko obsahují nebo syrovátku.

I v tom, v čem to nečekáš, raději čekej a čti vždy složení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
29.1.12 11:41

uáááá já se zblázníííím, tak to je hrůza. Já ještě musím hlídat lepek a kvůli testů mu dávat určité procento do strsvy a do měsíce jsme asi už i na bezlepkové stravě. Takže s kaší už jen Sinlac a ostatní - no u pečiva se zblázním :oops:
Veruš vy máte jen asi BKM že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
29.1.12 11:50

Je to blbá alergie, ale je u ní velká šance, že přejde, že prostě zmizí dietou.
To čtení etiket si za chvíli zajedeš, naučíš se výrobky, které kupovat lze a které ne. V DM mají třeba rýžové mléko, je takové sladší, k tomu třeba müsli, taky jsou bez mléka. Já hlídala i vejce, pro jistotu.

Syn měl ABKM od 2 měsíců. Nutrilon AC nezabral, tak měl Neo Cate. Dnes je bez problémů, je mu 16 měsíců.

Držím palce, aby se z toho Sebastianek dostal!!!! A kdy začal mít problémy? Jak se projevovaly? A co vede dr. k podezření na alergii na lepek? Co ostatní potraviny - vejce, ryby, sója, ořechy…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
29.1.12 11:55

https://www.emimino.cz/…dieta-26313/

https://www.emimino.cz/…-abkm-64510/

JInak spousty věcí se dá nahradit i náhražkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
29.1.12 12:07

na diskuze kouknu děkuju.

No malý zvrací, průjmy, nafouklé bříško, vyrážka … a já celiakii mám. Dělali se testy a k mému šoku, kdy jsem si trvala, že to bude lepek, se potvrdilo i mliko :,( Tak jsme nafasovali recept a teď čekám na další výsledky rozboru krve a ve čtvrtek volám pro výsledky a asi dostaneme datum na hadici do dvanácterníku v plné narkoze na dětském gastru.

Toi že se to může upravit jsem slyšela. A jak se pak na to příjde? Dělají se odběry? Nebo se zkouší pomalu nasazovat mléko? Po jakdlouhé době?

A děkujem za palečky :hug: já doufám, mo si to přeju, aby to časem přešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
29.1.12 12:29

Aha, tak to je blbé :(

Adam měl od 2. do 10.měsíce Neo Cate, pak jsem psotupně smíchávala Neo Cate s Allergy Care, než měl plnou dávku a čekalo se na reakci, cca za 3 měsíce jsem ho převáděla takhle postupně na HA mlíko, za 2 měsíce jsem zkusila 2 lžičky jogurtu, týden sjem čekala na reakc a postupně zaváděla mléčné výrobky a žádná reakce, takže testy z krve mu nedělala doktorka nikdy, jen tyhle expoziční.

Ta narkźa je teda blbá vyhlídka 8o :( Snad to malý zvládne :hug: i ty :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
29.1.12 12:32

Ahoj,
neboj to mléko je velká šance,že naskočí.
Taky mám dceru,která má silnou alergii na BKM od miminka.Je pravda,že taky jsem šílela :oops: ,ale to je jasný!!!!Ted má čtyři a pomalu se to lepší.Měla i alerii na vajíčko,ale to už je v pohodě.sice ještě není schopná tolerovat čisté mléko,ale věci kde je trošku obsah mléka,myslím třeba buchta už i koupená v obchodě,což dříve vůbec nepřipadalo v uvahu,tak dnes ji vůbec nevadí!!!!Nikdy nezapomenu na ty jiskřičky v učích,když jsem ted nedávno ve čtyřech letech dala poprvé medového brumíka :lol: ,byla přeštastná!!!!!!Takže u nás pomalu,ale jde to dopředu :potlesk:
Takže to jenom abych ti nalila trošku optimismu do žil!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
29.1.12 13:03

děkuju holky, tak snad to taky překonáme. U nás jsme od 2měsíce byli na Sunar Nutra defence HA, občas nám někdo donesl normální, tak jsme ho použili, ale to byla tak 1krabice z 20ti. Před rokem jsme přešli na Nutrilon HA a teď v kombinaci s tím Lepkem jsme i na Ńutrilonu Alergy care, ale je pravda, že od zavedení lepku - koelm 6měsíce řvu u dr. Sebí blije, průjmuje,nedělá mu to dobře a dětký mi říkal, vydržte, to se samo !!!! upraví :pocitac: Teď jsem si konečně domluvila testy na lepek a tam doktorka se zhrozila a nasadila ten Nutroš AC. A Sebule došel do toho stádia, že dělá, že nemá hlad, odmítá jogurt a lepkové věci a když teda řeknu, fajn, asi nemáš hlad, tak si hledá bezlepkové a to dlabe, jak by to byl poslední kousek co kdy dostane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
29.1.12 17:59

Taky jsme byli jednu dobu na bezlepkové,bezmléčné a bezvaječné ditě :evil: ,bylo to otřesné a strašně vyčerpávající a jsem teda upřimně ráda,že už to máme za sebou!!!Ale pokud ty máš sama celiakii,tak není pro tebe problém co se týče bezlepkové diety,žě???Já jsem všechno dělala doma sama co jsem mohla upéct,tak jsem pekla.Místo normálního mléka jsem dávala sušené krabicové rýžové a to používám vlastně do dnes s všichni se u nás olizují,jaké jsou to parádní buchty a to včetně návštěv!!!!Místo másla na pečení dávám stelu.Ted už dávám dceři na pití rýžové mléko krabicové(tekuté) z DM drogerie a ve zdavé výživě ji kupuji rýžové jogurty,docela ji jedou :) .Já jsem do dvou let kojila,takže stěma Nutrilonoma neporadím,ale to vidím máš už vychytané.
S alergíí na mléko se to vcelku v pohodě dá…uvidíš.
Ale ten tvůj dětský lékař :evil:no nevím…nevím!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
29.1.12 18:15

Elisko jn na bezlepce už jsem ěnco přes půl roku, takže to už jde a tqky hodně věcí dělám doma, ale tady u nás jsem nesahnala nic bezmléčného 8o jogurt, máslo, sýr, ani ve zdravce nic nemají, dm ani globus se u nás nevede fakt jsem v háji :zed: malý vidí, že mám chleba namazaný něčím bílým a on to taky chce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
29.1.12 19:59

Na chleba mažeme modrou floru light,my nemáme nic jiného v ledničce,je rostlinná a nám teda normálně chutná.Mažema si to na chleba celá rodina.A nebo modrá Perla.to snad budou mít v každé obchodě,třeba Jednota,ne??? a bezlepkovou mouku kupuješ kde???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
29.1.12 20:24

bezlepkovou mouku tu základní maj nově v hypernově - Jizerku - i ve zdravce, a jinak hodně kupuju kukuřičné, rýžové, pohankové, a ty koupíš čas od času kdekoli a když jedu do Ostravy/Opavy z někým autem, tak koupím mouky za větší částku, jinak se to nedá. I když teˇd se v těch penězích plácám jak to jde, teda spíš nejde, ale víš jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
29.1.12 20:32

Jasně vím…kilo mouky 100korun!!!Mě hlavně z té bezlepkové mouky se nedařilo vůbec péct,ale holky mě tady utěšovaly,že to chce zvyk 8o .Naštěstí jsme pak tuto dietu nemuseli a jsme jenom na mléčné a jak říkám,pomalu začínáme povolovat!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek