Alergie na BKM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silky123
20.7.13 21:55

@Mysicka31

Malá byla do roka na Neocatu, jedno balení bez předpisu stojí cca 1 690,00 Kč… Na předpis od primaře z gastra jsem doplácela cca 75,00 kč za 1 balení…

U Nutrilonů je to tak, že máš slevu cca 100 - 120,00 Kč za balení, pokud za rok překročíš limit - u dítěte tuším 2 500,00 Kč - pojišťovna zbytek vrací, proto je to důležité na předpis. Sice místo 350,00 Kč zaplatíš třeba 250,00 Kč, ale ten zbytek ti zase vrátí pojišťovna.

Šla bych na gastro, pokud je tam dobrý doktor, tak ti vše potvrdí. Dokonce ani do tří let to moc neřeší, protože až do té doby se trávení vyvíjí. U nás primař dost nadával, když obvoďačka malou nechala „nabodat 19×…“ Prý to bylo naprosto zbytečné v tomto věku.

My měly s malou štěstí, protože náš primař je zrovna posudkový lékař pro děti na VZP, takže jsem nemusela nikam běhat a dokládat. Mmch, třeba Neocate, který je hodně speciální mlíčko, může napsat jen gastro poradna.

Co se týče těch balení, tak to omezení se týká právě oboďáků, gastro toto nemá. Já klidne toho drahého Neocatu, pak i Nutrilonu, dostala 8 balení, podle toho jak měli dovolenou a abych tam nemusela pořád lítat.

Jednou jsme to nějak prošvihli, neřekli mi, že mají volno, tak jsem letěla za obvodní a ta mi řekla, že Neocate nesmí předepisovat. Naštěstí to byla manželka našeho primaře, tak mi sdělila, že to s mužem doma vyřídí :mrgreen: Škoda že už šla do důchodu, byla to moc prima ženská.

• Citovat
  • Upravit
9847
21.7.13 14:46

Holky, mě teď tak napadlo, jestli výslekdy krevních testů nemůžou být zkreslené, tak i tak… (mléko i lepek)… když malému dělali krevní testy, tak jsem měla angínu a 3.den ATB… nejprve mi dala má dr. Duomox a na ten se projevila alergie, tak mi dala jiná, nepenicilinová ATB… neměla jsem z toho dobrý pocit, ale uvěřila pediatričce, že neva když beru antibiotika a další věci když kojím a malému chtějí dělat testy na alergie :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
21.7.13 14:48

Pak ještě dotaz, může malý laktobacílky? Jaké a jak často? Kamarádka co má její malý intoleranci laktózy, tak dává Apo něco a 2× denně, prý to je jediné co ho „drží nad vodou“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
21.7.13 20:51

Holky, mě tak napadlo, když by chtěli u maléko dělat podrobnější testy na ABKM, tak to ho v té době musí pít, že jo? Aby tím byl organismus zatížený a oni to poznali, nebo ne? Alespoň tedy u lepku to holky takhle říkali, tak předpokládám že to bude asi u všeho stejné :think: a pokud to mlíčko musí mít, tak jak dlouho před testama? Aby to bylo objektivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
21.7.13 21:21
@Mysicka31 píše:
Holky, mě tak napadlo, když by chtěli u maléko dělat podrobnější testy na ABKM, tak to ho v té době musí pít, že jo? Aby tím byl organismus zatížený a oni to poznali, nebo ne? Alespoň tedy u lepku to holky takhle říkali, tak předpokládám že to bude asi u všeho stejné :think: a pokud to mlíčko musí mít, tak jak dlouho před testama? Aby to bylo objektivní…

no minimálně týden, lepší 14dní - ale to si jen myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
21.7.13 21:53
@nikita066 píše:
no minimálně týden, lepší 14dní - ale to si jen myslím

No, zítra někam zavolám a pozjistím co a jak… já ještě nenaběhla na bezmléčnou dietu a malý dneska měl trochu mléčné kaše, právě se bojím, že kdybych úplně vyřadila a pak dala znovu kvůli testům, tak aby to nebylo horší než „jen“ průjem a prdíky :(
A myslím že to jeho blinkání a ublinkávání co dr. klasifikovala jako reflux jen na základě toho že mu pomáhal Gastrotuss Baby, tak bude taky souviset s tou alergií :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
21.7.13 22:40

@Mysicka31

Malá blila příšerně a neměla reflux. Skončily jsme v nemocnci, když jí bylo asi 14 dní, protože blila i nosem…

Dávala jsem laktobacílky baby od Swiss asi od třech měsíců, protože ostatní nezabíraly, jen jsme vyházeli spoustu peněz. Swiss mi doporučil doktor a i sestra v nemocnici, že prostě pomáhají nejlíp.

Začala jsem je malé dávat kvůli kolikám, protože hodně brečela, a pak kvůli ekzému. Doktorka v lékárně mi poradila, z vlastní zkušenosti, že pokud „to“ dítěti vyleze, tak dávat jednu tobolku ráno a druhou večer. Opravdu to na ekzém zabralo. Potřebovala zalaktobacilovat střeva :)

• Citovat
  • Upravit
9847
22.7.13 11:46

Tak jsme objednaní na alergo, mi tam dr. říkal, že gastro je až další krok, až když jsou hotové ty základní testy… Jsme objednaní na 6.9. na krevní testy, pak uvidí co dál.. ptala jsem se jak s tím mlékem, jestli vysadit nebo dávát, právě kvůli těm testům, tak jsem byla za blba a že mu přeci nebudu dávat něco co mu vadí :nevim: ale tak zase když to teď víc jak měsíc nebude mít, tak jak pak může mít v krvi nějaké protilátky? To už bude toho zbavený, ne? :think:
A na můj dotaz jestli já můžu mléko nebo ne když kojím, tak se ptal jestli kojím plně, to už ne, tak mi stejně nic neřekl a že to záleží na co je alergický, to je moc fajn tedy :zed: :zed: :zed:

A zítra jdeme na vstupní prohlídku k nové pediatričce :dance: s oběma dětma, tak snad bude lepší a budeme spokojení :-) ptala jsem se jí rovnou na dopo na alergo, napíše a i recept na ten Nutrilon Alergy Care ;-) po tel. zněla moc fajn :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
22.7.13 11:53

@Mysicka31 My byli nejdřív na gastru a až po pár měsících na alergologii. :nevim: Jo, jinak k tomu Nutrilonu. Před týdnem nám dětská říkala, že pojišťovna nařídila psát na recept max.5 ks měsíčně. Zbytek si platí rodiče. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
22.7.13 12:45
@Tereza1986 píše:
@Mysicka31 My byli nejdřív na gastru a až po pár měsících na alergologii. :nevim: Jo, jinak k tomu Nutrilonu. Před týdnem nám dětská říkala, že pojišťovna nařídila psát na recept max.5 ks měsíčně. Zbytek si platí rodiče. :?

Tak asi si to každý dr. řídí jinak :nevim: ono je to myslím si jedno páč první budou určitě dělat krevní testy a u těch je asi jedno kdo je udělá :think:
5 ks měsíčně by pro nás bylo až, až :-) malému dávám dopo 250ml UM a v noci jen co se vejde do malé Avent lahvičky, takže asi 130ml… to je 11 odměrek za den… takže tak 55g? :think: krát 30, takže to je tak na 4 balení měsíčně? :think: si to tu pro sebe hezky počítám :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65320
22.7.13 17:49

Nám taky dělal krevní testy jak na gastru, tak na alergo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
22.7.13 21:33
@Mysicka31 píše:
Tak asi si to každý dr. řídí jinak :nevim: ono je to myslím si jedno páč první budou určitě dělat krevní testy a u těch je asi jedno kdo je udělá :think:
5 ks měsíčně by pro nás bylo až, až :-) malému dávám dopo 250ml UM a v noci jen co se vejde do malé Avent lahvičky, takže asi 130ml… to je 11 odměrek za den… takže tak 55g? :think: krát 30, takže to je tak na 4 balení měsíčně? :think: si to tu pro sebe hezky počítám :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

to mi připomnělo jak jsem si říkala, že budu počítat krabice - odměrky kolik a za kolik jsem utratila, no odměrek bylo až až :lol: Jinak držím palec k nové pediatričce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
22.7.13 22:32

@nikita066 díky moc :-)
jo, pokud mu nebudou stačit nemléčné kaše a bude mít po nich hlad, tak musím připočítat dalších 6 odměrek na den :think: to už by pak bylo asi 6 balení :think: ono to mate, jak jsem měla ten 800g od Hippu, tak to by bylo fakt na dlouho, však 800÷5=160 odměrek (ona je tedy jedna 4,7g ale těch 0,3g 100% vysypu kolem :mrgreen: ) no a 160 odměrek je na 10 dní minimálně, při mléčných kaších to bylo na 15 :-) a to je tedy mega rozdíl… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
22.7.13 22:34

Holky, a před těma testama jste dětem dávali mléko a mléčné výrobky? Nebo netřeba jako se u toho lepku musí? A myslíte, že by bylo dobré udělat i test na vejce, když už tu krev budou brát? :think: Lepek bych chtěla dát otestovat znovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
23.7.13 16:07

Holky, tak dneska jsme se byli registrovat u nové pediatričky… Je to už tedy paní tak kolem 60 určitě, možná i víc jí bude, ale má přehled a je pečlivá ;-) Hned nás objednala na dětské alergo (ona sama), zhrozila se když jsem jí řekla že malý od narození blinká natrávené mlíčko ( MM ) a nikdo to neřešil, jen řekli ať se poptám v lékárně a tam mi doporučili Gastrotuss Baby co podávám dlouhodobě… Prý by měl stačit obyčejný piškot před kojením (nebo nějaká tužší strava) není to chemie a pomůže to líp a zároveň dětem i s dovyvinutím svěrače… Třeba Nutriton prý tu schopnost nemá tak velkou a Gastrotuss jen neutralizuje šťávy, ale nepomůže dostat mlíčko z žaludku…

Na to alergo jdeme 14.8. aby se zjistilo co přesně mu vadí a podle toho jsme mohli uzpůsobit dietu… A do té doby nesmí ani jeden z nás cokoliv s jakýmkoliv živočišným mlékem (i to kozí, kobylí či ovčí) a sójou… vše to přechází do MM a i to zbytkový by mohlo ovlivnit výsledky… to že testy Samíkovi dělali když já brala ATB je taky špatně… :nevim: :( co já budu jíst když nesmím čokoládu??? :,( :zed: :zed: :zed: a budu muset číst všechny etikety abych věděla co v čem je, doteď jsem byla zaměřená jen na konzervanty a škodlivá éčka… a množství cukru… Tak třeba to ale pomůže a zjistí se, že to byl jen haluz :-) a malý je vlastně úplně v pohodě :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek