Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, prosím pomoooc… Dneska v noci malý nedostal žádné mléko, UM prostě nic takového… Ani to bez laktózy, ani H. A. ani mlecnou kasi, nic… jen ryzovou nemlecnou kaši místo UM a na noc tu nemléčnou Alnatura kaši, tu 4 zrnou nebo jak to přesně je, a tu jsem mu delala do vody a ovocne presnidavky cca 1:1… Hustý to měl dost… Ale asi po 3 hodinách začal brečet hlady, zkoušela jsem ho ukojit, ale to jsem nedala, nic jiného nechtěl a o půl 3 už jsem to nevydržela a šla mu udělat normální UM páč mi to přišlo menší zlo než malého trápit hlady ![]()
Prosím, prosím co mu můžu místo mleka dát? V lékárně mi řekli, že bkm je ve všech těch UM a jen je štěpena… Tak já nevím, může to? Dr. říkala že může kvůli testům vadit i zbytková bkm z MM, tak tohle asi taky, že jo? Já nevím co mu dát, rýžový odvar mi plive a kvůli tomu mi teď nechce ani jíst rýži ![]()
Tak jsem volala dr. a řekla jí jaká byla noc a máme povolený Nutrilon Low lactose nebo AL 110
a když bude oki, tak já můžu tvrdý sýr, žervé a trochu jogurtu ![]()
@Mysicka31 no koukni na net a holky vařili hodně obilné mléka - nebo ve zdravce jsou různé prášky - rýžové mléko v prášku - malý mi ho pil, je bez laktozy, bez lepku a pak mají ještě pohankový - to by taky nemuselo vadit, jinak sojové, ale to bych asi nedávala nebo to doma vařený, ale na to zkus se zeptat tady https://www.emimino.cz/…ankovani/63/?…
Opravdu Vám to píší na předpis? Nám dr. řekla, že už mu byl rok a tak že už nemáme nárok na předpis…ta piksla za 300 je u nás asi na týden.
Ahoj, mamky.
Dcera 1,5,byla zjištěna alergie BKM, trochu se v tom taky plácám, imunolog mi řekl at si přečtu o kaseinu, co teda smíme co ne, může dcerka bazlaktozové mléko, vajíčka? Mockrát děkuju, Verča.
Holky prosím o radu. Malá (2 měsíce) má podezření na alergii na bílkovinu kravského mléka. Plně kojím, jsem 14 dní na bezmléčné dietě, kdy fakt nejím nic ani se stopovým množstvím mléka nebo mléčné bílkoviny. Po zjištění této možné diagnozy měla malá žlutou vodnatou stoličku občas hlen. Během minulého týdne se jí občas objevila vodnatá žlutozelená stolice, případně zelená. Ale teď poslední dva dny je občas brčálově zelená. Dnes byla opět brčálově zelená s kouskama hlenu a černýma tečkama. Nijak nezapáchá jen je občas cítit trošku po kyselém, ale nic extrémního. Může to mít souvislost s tou alergií. Zítra se samozřejmě chystáme k doktorce ale pokud by měl někdo stejnou zkušenost uklidnilo by mě to.
Ahoj, můj názor…pokud již 14dni nic mléčného nejis, nemá stolice rozhodne nic společného s možnou alergii na BMK. Ovšem netroufnu si tipnout o co by mohlo jít. Je jinak spokojena?
Mladší syn měl ABKM a doktorka říkala až 6 týdnů než se projeví změna. My ale měly i intoleranci laktozy a skončily jsme na neocatu. Právě u ní je ten kyselý zápach.
No, může. Kamila taky měla ABKM a k tomu tedy ještě intoleranci laktozy, ona měla ve stolici krev, když pak dostala jiné mléko(nekojila jsem) tak ta krev, hlen byla ve stolici ještě hodně dlouho potom. Doktorka mi říkala, že to jsou pozůstatky ve střevních kličkách a než se vše srovná, tak to trvá. Jinak malá měla stolici po tom mléku taky dozelena-bylo to normální. Zelenou barvu bych nehrotila, podle mého, to ukazuje na to, že bezmléčnou dietu držíš poctivě.
My máme asi taky alergii na kravské mléko. Ale my měli atopický ekzém. Zhruba po týdnu od vysazení mléčných výrobků ekzém zmizel ![]()
@levante Tak to máte štěstí. Kamila měla alergii a intoleranci a všichni se divili, že žádný ekzém nemá, přešla ji alergie a začala mléčné výrobky lépe snášet a šup za půl roku ekzém
Teď ho má cca 4měsíce z roku, vždy se ji rozjede a za měsíc zcela vymizí, pak je třeba půl roku pokoj a zas ![]()