Roční dítě s ekzémem k moři?

542
26.1.12 21:37

Roční dítě s ekzemem k moři?

Milé maminky,
synovi je teď půl roku a objevil se u něj ekzém. Proto zvažujeme, že bysme v létě jeli do Chorvatska. Jaké máte zkušenosti s pobytem u moře s tak malým dítětem? Trošku se toho bojím. A stačí týden? Manžel může jen na týden a slyšela jsem už i názor, že jen týden vůbec nemá význam. Mod díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26.1.12 21:39

doporučuju 3 týdny a budete spokojeni. Není to úplně moje vlastní zkušenost, ale moje kamarádka má holčičku s velmi silným atopákem. Byli právě na 3 týdny a moc si to pochvalovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
26.1.12 21:43

Jak je napsáno výše, ideální jsou ty 2-3 týdny. Na atopák je moře nejlepší!!! Týden je fakt málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.1.12 21:46

Ahoj. Mám starší dítě, taky atopika, a k moři se mi to zdá moc brzy. Chodíme do solné jeskyně (sůl z Mrtvého moře). Nevím, jeslti to má vliv, ale chodili jsme tam vloni na jaře, pak byla půl roku bez exemu, teď v lednu chodíme zas a zas jí exem jakoby zázrakem zmizel (a to ho měla aža do krve a jednu dobu i hnisavý).

Známí mají holčičku s atopickým exemem, u moře byli několik týdnů, exem jí zmizel na celý rok, ale jestli si dobře pamatuju, tak jí to tam nezmizelo hned, ale až po delší době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
26.1.12 21:50

Ahoj, říká se, že týden je na nic, ale kamarádka s náma byla na týden s dcerou, holčička měla ekzem hnisavý do krve, první den v moři jí to strašně pálilo, pak se to zlepšilo a i za ten týden se jí to krásně vyhojilo.. Takže já bych určitě jela.. Ale je fakt, že se říká, že by se mělo na 2-3 týdny… A toho, že má jen rok, se neboj, všechny děti s náma od roka jezdily a vždy bez problemů.. Tak si užijte dovčů :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka123456
26.1.12 21:52

Proč ne, s dcerou jsme byli u moře v roce a půl a jezdíme každý rok,Itálie nebo Chorvatsko, syn byl s námi poprvé v roce, dceři v té¨době bylo 4,5 a užili si to docela onba, plácáme se hlavně u pláže, taháme kočár, snažíme se přizpůsobit dětem, jezdíme mimo sezénu,aby nebylo takové vedro,ale na ekzem je to to nej, dceru tam přešel a už se neobjevil, já si ekzem každý rok vyléčím na pár měsíců,pak se mi tedy zase objeví,ale třeba půl roku mám pokoj, doporučuju,ale musí se člověk přizpůsobit hlavně dětem,na poledne pryč,vařím většinou sama,vozíme mlíčka,jídlo,co dětičky znaj a jedí,chodíme spát se slepicema,ale odpočineme si i my dospělí,manžel říká,že když nic jinýho,tak se alespoň vyspíme:-) vykoupeme a odpočineme…,teď jsou už trochu větší,chytáme se do Chorvatska a poprvý nebudu jen vařit,ale plánujeme už nějaký restaurace…,díkybohu:-)

• Citovat
  • Upravit
2566
26.1.12 21:54

Ahoj, taky máme atopika, moře jsme konzultovali s kožní amb.v Motole-jsou tam fakt skvělí a doporučili nám: moře ano, i s miminkem, ale nejlépe mimo hlavní sezonu-vyhnout se velkému vedru-atopik se nesmí potit, vyhnout se pískovým plážím a sluníčku mezi 11-15h. A samozř.mazat a mazat a mazat- začít s 50´faktorem, pak postupně snižovat. Jezdíme na 14 dní-ze začátku se vždy trochu zhorší, ale následné zlepšení je rychlé a dlouho nám vydrží. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dee19
26.1.12 21:57

Ahoj. My byli se synem u moře (Řecko) v jeho 10 měsících. Byli jsme na 10 dní a pomohlo to :-) Kdybych nebyla ted těhotná znovu, určitě bychom letěli letos znovu :-) Takže za sebe říkám ANO :-)

• Citovat
  • Upravit
5345
26.1.12 21:59

my byli se synem v 11 m, měl ekzém taky šílenej, a jen týden a super pomohlo domů jsme jeli vyhlazený a kupodivu až na záhyby u nožiček co se objevili znovu v zimě nikde nic nového.a to byl osypaný pěkně.
kožařka nám doporučila na ekzém chorvatsko nebo řecko, byli jsme v řecku, a samo čím déle tím lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
26.1.12 22:02

ahoj, tak my byli na doporuceni pani doktorky v 11 mesicich na Mallorce, uplne v pohode, no a loni 1× spanelsko a 1× recko, ma uplne po ekzemu… letos to taky nevidim, jsem tehu a malemu budou v zari teprve 4mesice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
26.1.12 22:16

ahoj,
mám syna 7m, ekzém nemá ani nic jiného, ale byli jsme teď delší dobu u moře na dovolené - 2 týdny je opravdu minimum, jen těch věcí co jsme tam vezli… navíc s prckem trvá dýl, než se člověk rozkouká a stanoví si nějaký režim.
Malý zvládal vše skvěle, dlouhý let i pobyt na místě. Měla jsem strach z „cizí“ postýlky a jiných věcí, ale musím říct, že vše proběhlo bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
26.1.12 22:17

My byli taky u more s rocnim chlapeckem na 3 tydny, ale ne kvuli ekzemu i kdyz jsme ho meli taky trosicku. Byl to idelani vek, fakt jsme si to uzili, vrele doporucuji. Zacal nam tam chodit, z more byl uneseny… no proste parada. Preji at vam to taky vyjde. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
26.1.12 22:30

Podle mě pořád lepší týden než nic :-) Jeďte třeba od pátku a na 10 dní, do pondělí, třeba by to manžel zvládl :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
26.1.12 22:31

Já bych doporučovala mimo sezonu, ale v září.
Byli jsme v druhé polovině července v Buhlarsku a voda ještě nebyla prohřátá-byla studená.
A koncem srpna jsme byli ve Francii a tam jsme byli ve vodě naložení 3hodiny v kuse! s 50faktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
26.1.12 22:34

Já vždycky když se dětem něco objeví tak jim do vany nasypu sůl. Mám vyzkoušené že stačí tak týden se v tom koupat. A po ekzému není ani památky. Dovolenou u moře jsme si nikdy nemohli dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek