Alergie - je nebo není?

Anonymní
25.1.12 21:47

AE - je nebo není?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, kde se začal vašemu dítku tvořit AE nejdříve? :idea: Malá má tři měsíce, a začla ji červenat kůžička pod krkem, takové ty ohyby, které moc nevětrají. Bojim se, že je to AE, sama jsem atopička. 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
946
25.1.12 21:49

U nás i přes doktorovo tvrzení že malá má min. šanci na AE ptz jediný kdo je v okruhu malé má jsem já je dostala v roce…ale u vás bych to viděla spíš jen na pocení zkus víc promazávat !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.12 21:52
petjuska90 píše:
U nás i přes doktorovo tvrzení že malá má min. šanci na AE ptz jediný kdo je v okruhu malé má jsem já je dostala v roce…ale u vás bych to viděla spíš jen na pocení zkus víc promazávat !!!

Díky. Promazávat čím? Dr. řikala Imazol, ale má pak celej krk bílej. :roll:

• Citovat
  • Upravit
946
25.1.12 21:54

Tak to snad nevadí ne ??? hlavně že jí to nesvědí… já bych mazala po koupandu…a uvidíš za pár dní to určitě zmizí…ekzémy se objevují většinou kolem roku a později…jestli si chceš jen přece být toršku jistá kup jí nějaký olejíček do vany hooooodne mastný (na ty ekzemy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.12 21:57
petjuska90 píše:
Tak to snad nevadí ne ??? hlavně že jí to nesvědí… já bych mazala po koupandu…a uvidíš za pár dní to určitě zmizí…ekzémy se objevují většinou kolem roku a později…jestli si chceš jen přece být toršku jistá kup jí nějaký olejíček do vany hooooodne mastný (na ty ekzemy)

Do vody dáváme Linolu. Ok, nevěděla jsem, že kolem roku a později. Četla jsem právě v brožuře, co mi dala preventivně 8o doktorka, že okolo 3 měsíce se může začít objevovat. Nevim, zatím má jen sušší kůži, snad se to zlepší :-(

• Citovat
  • Upravit
946
25.1.12 21:59
Anonymní píše:
petjuska90 píše:
Do vody dáváme Linolu. Ok, nevěděla jsem, že kolem roku a později. Četla jsem právě v brožuře, co mi dala preventivně 8o doktorka, že okolo 3 měsíce se může začít objevovat. Nevim, zatím má jen sušší kůži, snad se to zlepší :-(
No já zas myslela že až komel 3. roku tak mě dnes doktorka i mamka vyvedli z omylu že já už v roce a mkalý bude rok příští úterý a objevili se asi před týdnem…nevím proč admin přejmenovává diskuzi když neví o co jde !!! ALERGIE a ATOPICKÝ EKZÉM je něco úplně jiného !!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
25.1.12 21:59

JO a doktorky ses ptala co to je ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.12 22:03
petjuska90 píše:
JO a doktorky ses ptala co to je ???

Tohle se jí objevilo včera a dneska. Doktorka to ještě neviděla, ale už dopředu mi říkala, že se může AE objevit, ale třeba to je fakt jen zpocené a zmizne to :roll:

• Citovat
  • Upravit
946
25.1.12 22:04

Jako já ti tady zase nechci tvrdit že to 100% není AE nejsem doktorka ale prostě už jen že píšeš že to má převážně v záhybech…malá má třeba tváře a ruce…a po koupání nohy… záhyby jsou většinou právě pocení ale jak říkám nejsem doktor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.1.12 22:07

ahoj já měla atypický ekzém jako miminko a v roce mi zmizel. Mrňous ho měl od 3. měsíce a přesně v půl roce zmizel. Podle dr. to má takhle hodně dětí. O alergii to nevypovídá. Ale je větší pravděpodobnost, že se někdy objeví.

• Citovat
  • Upravit
6569
25.1.12 22:18
petjuska90 píše:
Anonymní píše:
petjuska90 píše:
Do vody dáváme Linolu. Ok, nevěděla jsem, že kolem roku a později. Četla jsem právě v brožuře, co mi dala preventivně 8o doktorka, že okolo 3 měsíce se může začít objevovat. Nevim, zatím má jen sušší kůži, snad se to zlepší :-(
No já zas myslela že až komel 3. roku tak mě dnes doktorka i mamka vyvedli z omylu že já už v roce a mkalý bude rok příští úterý a objevili se asi před týdnem…nevím proč admin přejmenovává diskuzi když neví o co jde !!! ALERGIE a ATOPICKÝ EKZÉM je něco úplně jiného !!!

Tak to s tím přejmenováním jsem taky nepochopila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
25.1.12 22:25

alergie nebo AE
Alergie vypadá jako kopřivka - kdekoliv na těle
AE - nejčastěji v háhybech - kolena, loketní jamka, krk, tváře a pak zbytek těla

Z vlastní zkušenosti málá má AE - dost šílený po celém těle. Někdy líp, někdy hůř.
Nechala jsem ji otestovat na alergeny a vše negativní, takže 100% AE.

Jediné co můžu - oblíkat do bavlny, hlídat co jí / i potraviny mají vliv/, mastit a při zhoršení dát FEnistil aby ji to nesvědilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
25.1.12 22:27
eviliska píše:
alergie nebo AE
AE - nejčastěji v háhybech - kolena, loketní jamka, krk, tváře a pak zbytek těla

Z vlastní zkušenosti málá má AE - dost šílený po celém těle. Někdy líp, někdy hůř.

Jediné co můžu - oblíkat do bavlny, hlídat co jí / i potraviny mají vliv/, mastit a při zhoršení dát FEnistil aby ji to nesvědilo

Já bych teda řekla že AE (atopický ekzém) je onemocnění kůže zapříčiněné stresem nemocí ale samozřejmě i vnějšimi vlivy
Alergie je reakce na nějakou látku v prostředí která se může projevit rýmou, kopřivkou, kašlem, dýchacími obtížemi atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
25.1.12 22:29
petjuska90 píše:
eviliska píše:
alergie nebo AE

Já bych teda řekla že AE (atopický ekzém) je onemocnění kůže zapříčiněné stresem nemocí ale samozřejmě i vnějšimi vlivy
Alergie je reakce na nějakou látku v prostředí která se může projevit rýmou, kopřivkou, kašlem, dýchacími obtížemi atd.
Já třeba měla AE od jednoho roku pak prudké zlepšní po nástupu do školy se mi to objevilo znovu ve třetí třídě nic, pak opět v pubertě pak dlouho nic a ted po porodu s tím opět bojuju…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
25.1.12 22:30

AE přímo je zhoršená obranyschopnost kůže, přez kterou se do těla dostává vše - a často i infekce. Jedná se o dědičnou chorobu, ale není prokázáno, jak vzniká přímo. Je ot onemocnění na celý život, ale u malých dětí může do 2 let ustoupit / uspaný atopik/
Tak nějak jsem pochopila doktorku na kožním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek