Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás i přes doktorovo tvrzení že malá má min. šanci na AE ptz jediný kdo je v okruhu malé má jsem já je dostala v roce…ale u vás bych to viděla spíš jen na pocení zkus víc promazávat !!!
petjuska90 píše:
U nás i přes doktorovo tvrzení že malá má min. šanci na AE ptz jediný kdo je v okruhu malé má jsem já je dostala v roce…ale u vás bych to viděla spíš jen na pocení zkus víc promazávat !!!
Díky. Promazávat čím? Dr. řikala Imazol, ale má pak celej krk bílej. ![]()
Tak to snad nevadí ne ??? hlavně že jí to nesvědí… já bych mazala po koupandu…a uvidíš za pár dní to určitě zmizí…ekzémy se objevují většinou kolem roku a později…jestli si chceš jen přece být toršku jistá kup jí nějaký olejíček do vany hooooodne mastný (na ty ekzemy)
petjuska90 píše:
Tak to snad nevadí ne ??? hlavně že jí to nesvědí… já bych mazala po koupandu…a uvidíš za pár dní to určitě zmizí…ekzémy se objevují většinou kolem roku a později…jestli si chceš jen přece být toršku jistá kup jí nějaký olejíček do vany hooooodne mastný (na ty ekzemy)
Do vody dáváme Linolu. Ok, nevěděla jsem, že kolem roku a později. Četla jsem právě v brožuře, co mi dala preventivně
doktorka, že okolo 3 měsíce se může začít objevovat. Nevim, zatím má jen sušší kůži, snad se to zlepší ![]()
Anonymní píše:No já zas myslela že až komel 3. roku tak mě dnes doktorka i mamka vyvedli z omylu že já už v roce a mkalý bude rok příští úterý a objevili se asi před týdnem…nevím proč admin přejmenovává diskuzi když neví o co jde !!! ALERGIE a ATOPICKÝ EKZÉM je něco úplně jiného !!!petjuska90 píše:Do vody dáváme Linolu. Ok, nevěděla jsem, že kolem roku a později. Četla jsem právě v brožuře, co mi dala preventivně
Tak to snad nevadí ne ??? hlavně že jí to nesvědí… já bych mazala po koupandu…a uvidíš za pár dní to určitě zmizí…ekzémy se objevují většinou kolem roku a později…jestli si chceš jen přece být toršku jistá kup jí nějaký olejíček do vany hooooodne mastný (na ty ekzemy)doktorka, že okolo 3 měsíce se může začít objevovat. Nevim, zatím má jen sušší kůži, snad se to zlepší
petjuska90 píše:
JO a doktorky ses ptala co to je ???
Tohle se jí objevilo včera a dneska. Doktorka to ještě neviděla, ale už dopředu mi říkala, že se může AE objevit, ale třeba to je fakt jen zpocené a zmizne to ![]()
Jako já ti tady zase nechci tvrdit že to 100% není AE nejsem doktorka ale prostě už jen že píšeš že to má převážně v záhybech…malá má třeba tváře a ruce…a po koupání nohy… záhyby jsou většinou právě pocení ale jak říkám nejsem doktor…
ahoj já měla atypický ekzém jako miminko a v roce mi zmizel. Mrňous ho měl od 3. měsíce a přesně v půl roce zmizel. Podle dr. to má takhle hodně dětí. O alergii to nevypovídá. Ale je větší pravděpodobnost, že se někdy objeví.
petjuska90 píše:Anonymní píše:No já zas myslela že až komel 3. roku tak mě dnes doktorka i mamka vyvedli z omylu že já už v roce a mkalý bude rok příští úterý a objevili se asi před týdnem…nevím proč admin přejmenovává diskuzi když neví o co jde !!! ALERGIE a ATOPICKÝ EKZÉM je něco úplně jiného !!!petjuska90 píše:Do vody dáváme Linolu. Ok, nevěděla jsem, že kolem roku a později. Četla jsem právě v brožuře, co mi dala preventivně
Tak to snad nevadí ne ??? hlavně že jí to nesvědí… já bych mazala po koupandu…a uvidíš za pár dní to určitě zmizí…ekzémy se objevují většinou kolem roku a později…jestli si chceš jen přece být toršku jistá kup jí nějaký olejíček do vany hooooodne mastný (na ty ekzemy)doktorka, že okolo 3 měsíce se může začít objevovat. Nevim, zatím má jen sušší kůži, snad se to zlepší
Tak to s tím přejmenováním jsem taky nepochopila ![]()
alergie nebo AE
Alergie vypadá jako kopřivka - kdekoliv na těle
AE - nejčastěji v háhybech - kolena, loketní jamka, krk, tváře a pak zbytek těla
Z vlastní zkušenosti málá má AE - dost šílený po celém těle. Někdy líp, někdy hůř.
Nechala jsem ji otestovat na alergeny a vše negativní, takže 100% AE.
Jediné co můžu - oblíkat do bavlny, hlídat co jí / i potraviny mají vliv/, mastit a při zhoršení dát FEnistil aby ji to nesvědilo
eviliska píše:
alergie nebo AE
AE - nejčastěji v háhybech - kolena, loketní jamka, krk, tváře a pak zbytek tělaZ vlastní zkušenosti málá má AE - dost šílený po celém těle. Někdy líp, někdy hůř.
Jediné co můžu - oblíkat do bavlny, hlídat co jí / i potraviny mají vliv/, mastit a při zhoršení dát FEnistil aby ji to nesvědilo
Já bych teda řekla že AE (atopický ekzém) je onemocnění kůže zapříčiněné stresem nemocí ale samozřejmě i vnějšimi vlivy
Alergie je reakce na nějakou látku v prostředí která se může projevit rýmou, kopřivkou, kašlem, dýchacími obtížemi atd.
petjuska90 píše:Já třeba měla AE od jednoho roku pak prudké zlepšní po nástupu do školy se mi to objevilo znovu ve třetí třídě nic, pak opět v pubertě pak dlouho nic a ted po porodu s tím opět bojuju…eviliska píše:Já bych teda řekla že AE (atopický ekzém) je onemocnění kůže zapříčiněné stresem nemocí ale samozřejmě i vnějšimi vlivy
alergie nebo AE
AE - nejčastěji v háhybech - kolena, loketní jamka, krk, tváře a pak zbytek tělaZ vlastní zkušenosti málá má AE - dost šílený po celém těle. Někdy líp, někdy hůř.
Alergie je reakce na nějakou látku v prostředí která se může projevit rýmou, kopřivkou, kašlem, dýchacími obtížemi atd.
AE přímo je zhoršená obranyschopnost kůže, přez kterou se do těla dostává vše - a často i infekce. Jedná se o dědičnou chorobu, ale není prokázáno, jak vzniká přímo. Je ot onemocnění na celý život, ale u malých dětí může do 2 let ustoupit / uspaný atopik/
Tak nějak jsem pochopila doktorku na kožním
Ahoj, chtěla bych se zeptat, kde se začal vašemu dítku tvořit AE nejdříve?
Malá má tři měsíce, a začla ji červenat kůžička pod krkem, takové ty ohyby, které moc nevětrají. Bojim se, že je to AE, sama jsem atopička.