Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
já jezdila na 3 týdny ale do půl roka jsem měla ekzém zpět, tak jsem jezdila každé prázdiny, aspon něco na tom bylo dobrý
Malý má podezření na atop. exzém, v létě jsme byli na sicílii, bylo mu 10 měsíců.. nádherně mu to zmizelo, je fakt že se mu to ted znovu objevuje, ale doporučuji k moři jet
Taky v létě chceme jet k moři, dcerka má lehoučkou formu ekzemu - jenom suchá místa.
Chtěla bych se zeptat jaká pláž je nejlepší? Někde v uvodu jsem četla, že není dobrý písek a my právě chtěli někam s písčitou pláží aby si vyhrála
V te době už bude mít skoro 1,5.
Jo tak to netuším s tou pláží, mi měli písek a v pohodě, ale to byl ještě malinkej tak tam moc na písku nebyl… jinak dobrý je na ty suchý místa ovesná koupel, docela nám to trošku pomáhá
Tak ja nevim, ale kazdy den u more je znat, je pravda, ze kdyz bylo Kubovi 11 mesicu tak se placal na plazi na pisku a v pohode… jinak my jsme byli 3× a fakt ma kuzicku super…
my jsme v řecku měli oblázky, a vyhrál si s nima víc než na písku na hřišti…:-)
díky za tip mamince se solí, to mě nenapadlo dát do vany.
Mně osobně pomohl týden v Itálii, a to jsem nebyla ani v moři. Stačil ten prosolený vzduch. Malýmu v tý době bylo osm měsíců, tři dny měl horečky z vedra, jinak úplně v pohodě.
veverik píše:
Taky v létě chceme jet k moři, dcerka má lehoučkou formu ekzemu - jenom suchá místa.
Chtěla bych se zeptat jaká pláž je nejlepší? Někde v uvodu jsem četla, že není dobrý písek a my právě chtěli někam s písčitou pláží aby si vyhrálaV te době už bude mít skoro 1,5.
My jezdíme na písčitou, děti si tam krásně vyhrajou, ale naše alergoložka říká, že nejlepší je na ekzem pláž se skalami a s kamením
Ale na náš ekzem funguje i písčitá ![]()
Holky, moc diky za prispevky!!! Tak uz jsem zamluvila dovolenou v Chorvatsku, nakonec na 2 tydny, tyden s myma rodicema a pak se prostridaji a manzelem, tak to urcite pomuze, jak tak ctu. Uz aby to bylo, chudacek se porad skrabe. A diky za napad se soli!!!! Zatim jsem ho 2× koupala v ovesne koupeli a v lekarne koupila krem Atoderm od Biodermy a je to trosku lepsi.
ono to chce hodně trpělivosti s tím ekzémem, dávat pozor co to děcko baští a zjistit co mu to zhoršuje… žehlit vše apod.. já jsem nedávno v lékárně dostala krém Multilind Silber a dobrej docela to rychle potom mizí..
14 dní u moře, no paráda, to budete mít od toho chvilku klid ![]()