Bezlepková/bezmléčná dieta

996
29.1.12 19:30

Bezlepková/bezmléčná dieta

Nenajde se tady nekdo, kdo musi drzet tyto dve diety?mela bych je zacit drzet a hledam rady, napady a i dalsi zkusenosti.
Rada bych vedela co vlastne clovek muze jist pri techto dietach,jestli lze nahradit jisty veci a celkove proste se bavit na toto tema.

snad se najde i nekdo kdo resi tyto problemy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17715
29.1.12 19:39

zítra jdu k doktorovi s malou měla ve stoličce krev, tak jsem si dnes už cvičně tuto dietu držela, jen mám blbej dotaz bezmléčná a bezlepková je to samý, já nevěděla v ochodě jestli kupovat věci bez lepku :roll: nebo jen bez mléka, nebo je to to samé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
29.1.12 19:46

ahoj Moni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
29.1.12 19:47
viky23 píše:
zítra jdu k doktorovi s malou měla ve stoličce krev, tak jsem si dnes už cvičně tuto dietu držela, jen mám blbej dotaz bezmléčná a bezlepková je to samý, já nevěděla v ochodě jestli kupovat věci bez lepku :roll: nebo jen bez mléka, nebo je to to samé?

Lepek a mléko určitě není to samé. Tobě bude stačit, když budeš hledat to, kde není mléko (i syrovátka).
Je tu minimálně jedna diskuze… https://www.emimino.cz/…ankovani/54/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
29.1.12 19:50

aha díky, já jsem tupá :zed: ještě se to nepotvrdilo, jdeme zítra k dr, ale dnes už jsem raději nic s mlékem nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4489
29.1.12 19:54
mondullaa píše:
Nenajde se tady nekdo, kdo musi drzet tyto dve diety?mela bych je zacit drzet a hledam rady, napady a i dalsi zkusenosti.
Rada bych vedela co vlastne clovek muze jist pri techto dietach,jestli lze nahradit jisty veci a celkove proste se bavit na toto tema.snad se najde i nekdo kdo resi tyto problemy :)

Ahoj,
tak já mám zkušenost s bezlepkovou dietou. Ne tedy osobní, ale má jí přítel. Tady se dá nahradit opravdu spoustu věcí. Dnes už je hodně produktů dostupných v běžných obchodech. Hodně bezlep. potravin mají třeba v drogerii DM.
Koukni na stránky www.celiak.cz, tam najdeš spoustu informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
29.1.12 19:57

Mléko a nebo lepek? Já držela dietu bez mléka od mých asi osmi do nějakých 13ti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
29.1.12 20:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
29.1.12 20:37

ve zdravé výživě najdeš dost věcí které jsou rovnou bezlepkové i bezmléčné, ono tyhle dvě alergie jdou často ruku v ruce, ale připrav si peněženku, až budeš chtít mlsat :roll: sušenky, tyčinky, to je fakt drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
29.1.12 20:42

V Interparu mají celkem výběr bezlepkových potravin, i uzeninu.Cenově je to dražší než normální jídlo, ale dá se to ;)

• Citovat
  • Upravit
996
29.1.12 20:53

no ja slysela, ze je to drahe, ale neda se nic delat bohuzel :/

Viky jee tak to me mrzi, snad bude mala v poradku a neprokaze se to, jinak lepek je neco jineho :)

veverysekmleko i lepek;)

nelisa dekuji :mavam:

katap dik za stranky,ale to je jen pro celiaky ne?

vgreen uz koukam na netu, ze v praze je specializovana prodejna a prodavaji tam bezlaktozove veci…budu to muset asi vyzkouset vsechno

Hodaka dekuji za tip, ale ja musim davat pozor aby tam nebyla i laktoza,coz vetsinou maji jen asi ve specializovany prodejne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
29.1.12 21:00

mondulla kámoška má bezlepkovou a teď i bez laktozy, ve sparu nakupuje a pak i zdravá výživa, ono to vpadá děsivě, ale za chvilku ti to ani nepřijde ;)

• Citovat
  • Upravit
996
29.1.12 21:09

Hodaka aha,tak dekuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mishkaka
6.4.12 22:51

lepek/mléčná bílkoviny/soja aj.

Ahoj Vam vsem. Tak nejak koukam na net a hledam…cca pred rokem mi zjistili celiakii…nu dobra…s tim se da zit a neni to zas tak strasne…ale nejak jsem se stale osypavala, tak sem si nechala udelat testy na potravinovou intoleranci…a ted uz nevim co jist. K lepku se mi pridalo jeste mleko - veskery. Jedine mleko,ktere muzu, je ryzove. Nemuzu ani mlecny vyrobky, pac mam nesnasenlivost na ml.bilkovinu :( taky nemuzu vajicka, soju, banany, jablka a urcite orechy…sakra nevite jestli je nekde nejaky super recept? nebo tohle uz je fakt na vetev?? predem i zadem dekuji M.

• Citovat
  • Upravit
mocca
2.5.12 21:38

Ahoj Mishako, já držela bezmléčnou dietu kvůli prckovi a byl to děs. Bez sóji a vajec je to taky těžký. Musíš se zaměřit na maso, ryby a zeleninu. Kuře, králík, tuňák, … a klidně i trochu hřešit - já třeba byla nakonec nadšená, že si můžu dát knedlo, vepřo - teda takový šizený, mám např. ráda červené zelí, tak jsem si ho dopřávala. A brambor.knedlík taky - ten dělám bez mléka i vajec. Stačí předem uvařené brambory, trocha hrubé mouky nebo krupičky a lžička solamylu. Místo jablíček si dej jiné ovoce - meruňky (je v nich železo), švestky, maliny, borůvky, prostě všechny ostatní dobroty! :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek