Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
xlin píše:
Poldi - to by me taky zajimalo…Jinak nam se vratil atopak - muze to byt z Nutrilonu Allergy care? do te doby, nez jsem ho zacala davat a jen kojila, byl uz 3 mesice cisty! a ted je to tu zas, kdyz uz asi 3 tydny davam vice nutrose, protoze kojeni nestaci… ma ho rano asi 100ml a pak v prikrmu a vecer taky 100ml v kasi… ach jomyslite, ze mam nutros vysadit a zkusit Altheru nebo Alfare po treba tydnu, pokud by se atopak bez nutrose lepsil???
no já nevim NAC je na tom s naštěpením stejně jako Althéra a Alfaré, akorát Althéra obsahuje laktózu, a když jsem před chvílí koukala na složení Alfaré na etiketě, tak tam asi taky
ta mléka jsou složením téměř stejná jako NAC, takže pokud má reakci na NAC, tak bych šla rovnou do Neocate ![]()
micha - moc dik za reakci, ja ale nevim, zda to ma urcite na NAC, vis.. zkusim to vysadit a uvidime. Neocate mi nikdo jen tak nenapise a kupovat ho za plnou cenu, tak to by byla sila.. treba je to jen pocasim nebo nevim..
Tak asi to opravdu je reakce na NAC, jelikoz kdyz dneska nedostal ani kapku, tak je naprosto klidna kuzicka, po atopaku ani pamatky, kdybych nevedela, kde to mel cervene, tak to ani nepoznam…
Holky, cetla jsem, ze by mohl Nutrilon Allergy DIGESTIVE Care - je to pravda? pry je to pri ABKM a bez laktozy navic oproti NAC… tak ze by mozna mohl toto?
Ano,mohl by i NADC..My dáváme Alfare,je též bez laktozy,určeno pro ABKM,a je levnější,NADC 356kč,pojištovna hradí kolem100kč,ALFARE 290kč,pojištovna hradí 90kč..ceny přípravků se u vás budou asi mírně lišit,záleží na lékárně,ale příspěvek pojišťovny by měl být stejný..
berunk- moc diky za odpoved, zatim jsme bez receptu, takze to platime ze sveho, dr. rekla kojit co to da a jen vynechat mlecne vyrobky, k napsani nejakeho mleka se teda nemela… zkusim se zeptat… v podstate potrebuju UM jen na kasi a obcas dokrmit rano, kdyz vypije obe prsa v noci a rano uz nemam mlicko, takze portebujem zatim 2 krabicky mesicne… zkusim to koupit zitra nebo pozitri (asi to budou muset objednat) a dle toho pak poprosim dr., at nam to napise… snad toto bude uz lepsi…
A proc davate Alfare vy? taky reagoval prcek na NAC nebo Altheru?
Nám by ho snad taky nepředepsala,kdybych si ho nevyptala sama..ovšem to už měla hotovou dg.ABKM,krev jí vyšla pozitivně,+hlen ve stolici a kopřivka na těle..když jsem jí zkoušela NAC,tak se mi zdálo,že jí bříško bolí pořád,jako když měla normál mléko,tak jsem začla NADC,kdyby náhodou měla i intoleranci laktozy,jež bývá k ABKM přidružená,no,a pak jsem zjistila,že Alfare je to samé,jenže levnější,a jelikož když to sečteš za měsíc tak o dost,tak jsem prostě najela na Alfare..
Ahoj,no dívám se že je vás tady spousta.Já se taky dneska dozvěděla,že máme alergii na kravské mléko
mluvila jsem s dr.zatím jen po telefonu,takže toho moc nevím ale rozhodla jsem se že si o tom něco zjistím.Mám z toho hrůzu,protože dcera už má 3 roky a je vyloženě závislá na mléku(děláme kakao různých příchutí)a na jogurtech.Dnes jsem jí koupila sušené sojové mlíko a vůbec jí to nechutnalo
jsem zvědavá jak jí budu vysvětlovat že nesmí jogurty ![]()
My jsme to zjistili tak že mi párkrát zvracela,vždycky po mléku,ale jen jednou a dost.Naposled vyzvracela celé kakao,tak už jsem šla k dr.taky mi začala málo jíst,ale ne jen to co obsahuje mléko,naopak to furt chtěla:) no a teď už zase zhruba 3 týdny nic???? tak nechápu
jak to že jí ty hodnoty vyšli prý vysoké?nemáte s tím takhle někdo zkušenosti? já jdu teda ve středu k dr.,ale do poradny si nás prý pozvou až tak za měsíc,dva.Díky za rady.
mimik2008 píše:
Ahoj,no dívám se že je vás tady spousta.Já se taky dneska dozvěděla,že máme alergii na kravské mlékomluvila jsem s dr.zatím jen po telefonu,takže toho moc nevím ale rozhodla jsem se že si o tom něco zjistím.Mám z toho hrůzu,protože dcera už má 3 roky a je vyloženě závislá na mléku(děláme kakao různých příchutí)a na jogurtech.Dnes jsem jí koupila sušené sojové mlíko a vůbec jí to nechutnalo
jsem zvědavá jak jí budu vysvětlovat že nesmí jogurty
My jsme to zjistili tak že mi párkrát zvracela,vždycky po mléku,ale jen jednou a dost.Naposled vyzvracela celé kakao,tak už jsem šla k dr.taky mi začala málo jíst,ale ne jen to co obsahuje mléko,naopak to furt chtěla:) no a teď už zase zhruba 3 týdny nic???? tak nechápujak to že jí ty hodnoty vyšli prý vysoké?nemáte s tím takhle někdo zkušenosti? já jdu teda ve středu k dr.,ale do poradny si nás prý pozvou až tak za měsíc,dva.Díky za rady.
Ahoj, sojové bych v žádném případě nedávala kvůli riziku zkřížené alergie
zkus rýžové nebo ovesné např. z DMka ![]()
Ahoj,
já dnes taky konečně mluvila s doktorem, po tom eliminačním testu řekl, že s největší pravděpod.máme ABKM,
zítra jdeme na odběry a bude mít Nutrilon Allergy Care, jenže ona mi nechtěla žádné mléko, tak tohle, už jí asi nepojede tuplem.Kaše z toho jdou, doufám, že i bramborová z toho půjde.Také bych chtěla z toho udělat puding, rýž. nákyp atd.Máte někdo ještě nějaké recepty.Nejhorší je, že se musím na vše koukat, mléko je přidané i do věcí, které by mě nenapadly.
No hurá do boje!
Poldina píše:
Ahoj,já dnes taky konečně mluvila s doktorem, po tom eliminačním testu řekl, že s největší pravděpod.máme ABKM,
zítra jdeme na odběry a bude mít Nutrilon Allergy Care, jenže ona mi nechtěla žádné mléko, tak tohle, už jí asi nepojede tuplem.Kaše z toho jdou, doufám, že i bramborová z toho půjde.Také bych chtěla z toho udělat puding, rýž. nákyp atd.Máte někdo ještě nějaké recepty.Nejhorší je, že se musím na vše koukat, mléko je přidané i do věcí, které by mě nenapadly.
No hurá do boje!
A vy jste dřív neměli žádné potíže ? Že se na to přišlo až teď ?
Moje dcera se začala divně chovat hned jak se mi utvořilo mléko…žádná bezmléčná dieta u mě nepomáhala (hlen ve stolici, přes den furt řvala, měla pupínky jen v obličeji), tak jsem kojila 1měsíc !
Všichni do mě hustili, že je to nesmysl, že by jí vadilo MM, ať dál kojím..bylo to hnusné období !
Teď už 14dní papá jogurty a zatím kromě opruzeného zadečku jí nic není ![]()
Nevím, jestli je to důkaz, že není nebo nebude alergik. ![]()
Jemyno, to se ptáš asi mimik 2008?,že začala mít problémy až ve 3 letech.
Nám je 11měs. a to už říkal doktor, že je to docela pozdě, ale u 10% dětí, se to projeví od 6 -12měs.Ale já si myslím, že už když jsem kojila, tak tam už něco bylo, poněvač, měla řidké stolice, třeba i 8-10krát denně,(dětská říkala, že některé kojené děti, můžou mít časté stolice, tak jsem to neřešila), když jsem pak začala s příkrmama, tak stejně měla 5krát denně stolici a byly dost kašovité, ještě, když jsem dávala cca do 300ml ml.výrobků, tak to celkem šlo,to měla i občas tvarovanou, ale hned, jak jsem je zvýšila na 450-500ml, tak stolice byla i 6krát denně, vždy kašovité a často řídké s hlenem a objevil se ekzém.Stejně doufám, že to třeba nebude alergie, ale třeba jen intolerance.No uvidíme. ![]()
berunk píše:
Nám by ho snad taky nepředepsala,kdybych si ho nevyptala sama..ovšem to už měla hotovou dg.ABKM,krev jí vyšla pozitivně,+hlen ve stolici a kopřivka na těle..když jsem jí zkoušela NAC,tak se mi zdálo,že jí bříško bolí pořád,jako když měla normál mléko,tak jsem začla NADC,kdyby náhodou měla i intoleranci laktozy,jež bývá k ABKM přidružená,no,a pak jsem zjistila,že Alfare je to samé,jenže levnější,a jelikož když to sečteš za měsíc tak o dost,tak jsem prostě najela na Alfare..
tak u nas stoji nadc 400!,– tak jsem jedno vzala, ale je to jeste hnusnejsi nez nac, uplne stipe na jazyku
takze to mi fakt nechce, jen v kasi, to prezil.. ale mm pocit, ze mu stejne i po tom zcervenalo ptedlokti.. ale atop na brisku zatim nic, tak uvidime,budu zkouset. To alfare je taky tak hnusny jako nadc? ze bych zkusila priste to.. ja nastesti kojim a toto ma jen do kase zatim..
holky, jak dlouho musim kojit, abychom se vyhli tem hnusnym mlikum? kdy se da mlicko nahradit treba vapnikem? nevite?
Poldina píše:
Jemyno, to se ptáš asi mimik 2008?,že začala mít problémy až ve 3 letech.
Nám je 11měs. a to už říkal doktor, že je to docela pozdě, ale u 10% dětí, se to projeví od 6 -12měs.Ale já si myslím, že už když jsem kojila, tak tam už něco bylo, poněvač, měla řidké stolice, třeba i 8-10krát denně,(dětská říkala, že některé kojené děti, můžou mít časté stolice, tak jsem to neřešila), když jsem pak začala s příkrmama, tak stejně měla 5krát denně stolici a byly dost kašovité, ještě, když jsem dávala cca do 300ml ml.výrobků, tak to celkem šlo,to měla i občas tvarovanou, ale hned, jak jsem je zvýšila na 450-500ml, tak stolice byla i 6krát denně, vždy kašovité a často řídké s hlenem a objevil se ekzém.Stejně doufám, že to třeba nebude alergie, ale třeba jen intolerance.No uvidíme.
A vy už jste byli na testech na alergologii? Nebo jste zkoušeli na ty doporučované 2-3 týdny bezmléčnou dietu? Alergie na BKM u dětí většinou vymizí, intolerance laktózy je většinou celoživotní záležitost. Zajímavě napsané vysvětlení obou diagnóz je tady: http://www.mamaaja.cz/…_nemuzu.html
Nevím co je lepší, jestli doufat, že alergie na BKM a ekzém s věkem zmizí, nebo mít celoživotně omezené stravování kvůli laktóze, která je stejně jako BKM ve spoustě potravin ![]()
xlin píše:
holky, jak dlouho musim kojit, abychom se vyhli tem hnusnym mlikum? kdy se da mlicko nahradit treba vapnikem? nevite?
mě řekla alergoložka i pediatr, že od roka mlíko mít nemusí a vápník se dá doplnit pestrou stravou ![]()
Příspěvek upraven 31.01.12 v 21:24