Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Díky holky, já právě držím bezmléčnou i bezvaječnou dietu, ohledně jídel které můžu a nemůžu a postupu ohledně vyrážky jsem v pohodě, protože mi radí Katuška, která myslím navštevovala i tuto diskusi, ale jaksi vůbec nemám nápady, co si vařit. Můžu jen vepřové a krůtí, králičí nejím. Ale už i ty špagety, rizoto atd jsou dobré nápady, takže si píšu. Budu ráda i za nějaké vámi vyzkoušené potraviny, které máte rády. Já tu zdravou výživu vůbec neznám a je to teda drahé jak čert ![]()
My teď chceme právě nejdříve vyloučit popř. potvrdit tu alergii na BKM a vejce, pak se uvidí co dál. Já pořád tajně doufám, že to nakonec AE nebude anebo jen nějaká lehčí formy, v rodině nic takového nemáme. Ještě mám trochu obavy, aby třeba neměl nějaký jiný problém, třeba ledviny, nebo střeva, ale nevím, jestli u toho je taky vyrážka. Díky za přijetí ![]()
Ahojte holky ,mam doatz smi se obyc kakao pri Abkm?delam babovku tak abych vedela zda muze i kakaovy kousek
LucieŘ píše:
Ahojte holky ,mam doatz smi se obyc kakao pri Abkm?delam babovku tak abych vedela zda muze i kakaovy kousek
koukni na složení na obalu
se jdu schválně podívat na to co mám doma, na vaření ![]()
takže kakao na vaření (doma mám euroshopper) - uvedena pouze informace, že může obsahovat stopy mléka, a na Granku je uvedeno, že obsahuje sojový lecitin a taky ty stopy mléka a ořechů z výroby.
u nás stejně nemůžem dát ani jedno ani druhý, páč malej se po kakau v buchtě jednou osypal, takže jsem to víckrát nezkoušela ![]()
michamicha píše:Ach jo,takze nemuze taky nic,ja se z toho poseru…
takže kakao na vaření (doma mám euroshopper) - uvedena pouze informace, že může obsahovat stopy mléka, a na Granku je uvedeno, že obsahuje sojový lecitin a taky ty stopy mléka a ořechů z výroby.u nás stejně nemůžem dát ani jedno ani druhý, páč malej se po kakau v buchtě jednou osypal, takže jsem to víckrát nezkoušela
Kakao jsem teda ještě nezkoušela a ani nebudu,taky se bojim.Holky dáváte malým ryby?Ty se taky bojím skusit.
Pipo jste teprve na začátku,tak držím palce,aby všechno co nejlíp vyšlo.Na dědičnost by jsem ale nespolíhala,u nás ani u manžela v rodině nikdy nikdo na nic alergickej nebyl a ekzém ani neznali a kuba je alergickej na všechno možný,má těžkej AE a ještě astma.Nejtěšší je přijít na to s čím ekzém souvisí a ani pak není vyhráno,bojužel.Ani přísná dieta a dodržování všechch „zákonů“ o Ae,nám od něj ani trochu nepomohlo.Mám pocit,že u atopickýho ekzému nejvíc platí to,že nic neplatí.Dělá si to co chce.
Tak snad vy ho mít nebudete.Co ti řekli na kožním?
Míšo čím teď mažete?My jsem přestali ke Guttový chodit,řekla že když chodíme do respiračky na Doubravku,tak že je to to samé.Nějak mi stejně nesedla.To máslo mi taky radila,ale vzpomněla jsem si na tebe a nedala jsem se zblbnout ![]()
Jo ještě jsem chtěla,nepamatujete si někdo ten recept na palačinky bez mlíka a vajec.Někdy jsme ho tu psali a nemůžu to najít.Díky ![]()
no moje ségra se po nich dusí!Myslím po rybách a stačí jí jen opravdu málo !!!!Tak je Toníkovi nedávám !Bojím se !!!Počkám až bude větší a bude mi schopnej říct ,že mu to vadí !Ségře prvotně začne jako otýkat v hrdle …pozná to a vezme si lék !Ryba jí nesmí do domu !Ale i tak se jí povedlo si jí přinést v něčem ani to nevěděla !Ochutnala a po chvilce měla jasno!!!!!Tak za mě já rybu ne! ![]()
myška07 píše:
Míšo čím teď mažete?My jsem přestali ke Guttový chodit,řekla že když chodíme do respiračky na Doubravku,tak že je to to samé.Nějak mi stejně nesedla.To máslo mi taky radila,ale vzpomněla jsem si na tebe a nedala jsem se zblbnout
A vy jste chodili ke Guttové, já myslela, že k tomu Liškovi nebo jak se jmenuje
no my máme povolenýho z ryb jenom lososa. Zkoušela jsem ho začátkem září a žádná reakce. Pak jsem zkusila ještě tuňáka ze skleničky a po tom se Vojta osypal. Tak jsem jí to řikala a ona mi řekla, že můžem dávat jenom toho lososa a žádný další ryby zkoušet nemáme. My jdeme na kontrolu a asi i testy v březnu, tak jsem zvědavá co nám zase řekne. Hlavně mě teda naštvala tím, že Vojta měl trochu rozedřenou tu bradu, ale jindy to měl 100× horší a ona hned, že musím mazat kortikoidama jakmile mu to jen trošku zrůžoví
kortikoidama nemažu, teď jsme teda jen 2× slabounce mázli, protože ta brada se mu hodně moc zhoršila a měl to tak skoro měsíc a vůbec se mu to nehojilo, už nic jinýho nezabíralo, tak jsem po víc jak půlroce šáhla po Locoidu
ale už to má dobrý a asi jsem přišla na to, kvůli čemu se mu to zhoršovalo
teď už týden nedávám to ovesné mléko z DMka ani ovesné sušenky Alnatura, které miluje, ale dostává jenom to rýžové mléko nebo neocate a brada se mu krásně hojí ![]()
myška07 píše:
Jo ještě jsem chtěla,nepamatujete si někdo ten recept na palačinky bez mlíka a vajec.Někdy jsme ho tu psali a nemůžu to najít.Díky
já dělám lívance bez mlíka a vajec, jsou takový hutný, ale dobrý
a myslim, že mam i někde recept na palačinky, jdu ho najít ![]()
Míchamícha!
Hlavu vzhůru !Tonoušek měl pusinku vždycky moc bolavou hodně mu na to vadily dudlíky, slinil , ..tak sme ho nechali jen na spinkání a co pomohlo nejvíc je ,že už mu přestaly zoubky !Máme všechny a on už neslintá! To bylo děsný ! Mazala jsem takovou modrou mastičkou od A-derma a hodně vazelínu čistou ..taky kortíky když nebylo možné už to vydržet i to drápal ! Ale dnes má pusinku fajn ,jsou nám 2 tak vydržte !Měl i hnus pod krkem i když sem dávala bryndáky a šátečky a převlíkala aby to nebylo mokré ! A dnes i když ekzem má jsou tyhle místa v pohodě! ![]()
LucieŘ píše:
Podle toho jaký měl reakce.. moje dcerka nemá tak bouřlivý reakce, jako děti tady ostatních holek a potraviny, kde bylo napsaný „Může obsahovat stopy..“, jí nevadily. Chce to ale taky vyzkoušet.
Mmchdem ty černý nitky .. ona to nemusí být krev. Nejí třeba hodně banánu?
Promin, že se tak blbě ptám, ale po banánu totiž ve stolici černé nitky jsou taky a je to naprosto normální ![]()
holky, dáváte ne-kravské mléko? já dávám to rýžové s kalciem od alnatury. nevšimla jsem si, že je v tom sůl
tak by mě zajímala nějaká další mlíka ![]()