Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jan1610 píše:
Mně se Toník teď poslední 2 měsíce taky hrozně zhoršil …jestli ho neumím v tomhle počasí oblíknout ,že se mi zapotí?I v krámu ho svlíkám z bundy!A stejně má tělíčko ted hlavně ruce ramena a zádička jeden flek vedle druhého ! A k drbání? Bereme též antihistaminika a drbe se a drbe !Drbe se snad pořád a to i když mu starší kluk něco sebere a on honem neví co te´d tak se drbe …! V noci kolkrát bych i bulela!V létě sme měli pokožku fajn ale drbal se taky !!!!Je to pořád dokola
!I bych si dala za to nedrbej broučku už pár facek
Chápu jak ho to musí trápit snažím se mu ukazovat ,že se to dá hladit ..jako bříškama prstů.ale on se rve tak ,že kolikrát jako chrupe kůže
![]()
![]()
!!!!chjo!
jj, u nás to samý
já mu teď ušila nový pyžámko s těma přetahovacímu rukávkama a budu mu šít i pár triček na parádu až půjdem někam na návštěvu nebo k doktoru, doma ho nechávám v těch bio bavlněných s přetahovacími rukávy, ty má teda ušmudlaný, už to ani pořádně vyprat nejde
ale hlavní je, že když nemá „holý“ ruce, tak si to tolik nerozškrábe
jsou dny, kdy se tolik nedrbe, tak ho nechávám s holýma rukama a dostane jen rukavičky na poobědové spaní a na noc… doma už to oblíkání vůbec neřešim… třeba některý kamarádky musí mít i doma dítě načančaný, ale ty nemají problém s tím, že by se jim dítě drbalo ![]()
xlin píše:
Ahoj holky, dostala jsem od kamaradky na vanoce pro maleho toto: http://www.goldim.cz/…-prebiotikem?… - ale predpokaldam, ze toto mu s ABKM dat fakt nemuzu, ze?Jinak jaky je rozdil mezi Alfare a Altheou? to muzou ABKM obe tahle mlicka? Snazim se maleho zvykat pomalu na NAC, ale prikrmy s NAC mi moc nechce a samotne vypil max. 20ml, vic ani tuk… ale uz se tak moc nesklebi… zacina se mi totiz darebak sam odstavovat od prsa, musim ho do kojeni nutit, vesmes 3× cucne a konci, jen rano pije trochu vic a v noci jednou, ale to podle me nepokryje davku, kterou by mel mit… dr. se boji, protoze pry malo porostl (za 3 mesice 3cm) a vahu ma jako holcicka… tak nevim, no, mozna budu muset nakonec odstavit a prevest ho na NAC, coz se desim, aby vubec vzal… co myslite, neda se to jeste nejak jinak?
Tak to probiotikum fakt nemůže,mléko je mléko,alpské či nealpské…Althea je s laktozou,Alfare je bez laktozy,a obě jsou vhodná pro ABKM..Jinak když mu NAC nepojede,zkus trošku přislazovat Glukopurem..nám to trochu pomohlo,že něco vypije,sice to trvalo asi3týdny,než si zvykla,a pořád nepije svoji dávku,co by na den měla mít,ale lepší něco než nic..pokud pije mléka hrozně málo,nebo i bude NAC pít málo,spočítej mu,kolik vlastně přijme vápníku..nějak jsem přehlídla,jak je klučina starý,nám jsou4měsíce,a denní dávka nmá být kolem 400-600mg,koupili jsme Calcium chloratum sirup v lékárně,má v 5ml 120mg vápníku,a když denně vypije málo,a spočtu to,tak suplementuju tím sirupem,aby ty400mg denně aspoň měla..
berunk píše:xlin píše:Tak to probiotikum fakt nemůže,mléko je mléko,alpské či nealpské…Althea je s laktozou,Alfare je bez laktozy,a obě jsou vhodná pro ABKM..Jinak když mu NAC nepojede,zkus trošku přislazovat Glukopurem..nám to trochu pomohlo,že něco vypije,sice to trvalo asi3týdny,než si zvykla,a pořád nepije svoji dávku,co by na den měla mít,ale lepší něco než nic..pokud pije mléka hrozně málo,nebo i bude NAC pít málo,spočítej mu,kolik vlastně přijme vápníku..nějak jsem přehlídla,jak je klučina starý,nám jsou4měsíce,a denní dávka nmá být kolem 400-600mg,koupili jsme Calcium chloratum sirup v lékárně,má v 5ml 120mg vápníku,a když denně vypije málo,a spočtu to,tak suplementuju tím sirupem,aby ty400mg denně aspoň měla..
Ahoj holky, dostala jsem od kamaradky na vanoce pro maleho toto: http://www.goldim.cz/…-prebiotikem?… - ale predpokaldam, ze toto mu s ABKM dat fakt nemuzu, ze?Jinak jaky je rozdil mezi Alfare a Altheou? to muzou ABKM obe tahle mlicka? Snazim se maleho zvykat pomalu na NAC, ale prikrmy s NAC mi moc nechce a samotne vypil max. 20ml, vic ani tuk… ale uz se tak moc nesklebi… zacina se mi totiz darebak sam odstavovat od prsa, musim ho do kojeni nutit, vesmes 3× cucne a konci, jen rano pije trochu vic a v noci jednou, ale to podle me nepokryje davku, kterou by mel mit… dr. se boji, protoze pry malo porostl (za 3 mesice 3cm) a vahu ma jako holcicka… tak nevim, no, mozna budu muset nakonec odstavit a prevest ho na NAC, coz se desim, aby vubec vzal… co myslite, neda se to jeste nejak jinak?
Dneska mi vypil rano 70ml, davam mu ho ted kazde rano, aby si zvykal, ze to proste dostava… takze celkem asi uspech… Jinak ohledne vapniku vubec netusim, protoze ho kojim, ma 9 mesicu… A kojim v podstate asi dost, i kdyz se to nezda (v noci 2×, rano, po svacince pred spanim, po obede, po druhe svacince a pred spanim, ale to uz malo)… akorat netusim, kolik si toho nasosa… ![]()
To by chtělo váhu no,vědět kolik vypije..ale nemá cenu jí asi už teď kupovat,když je mu9měsíců..
ale pokud přejdeš plně na UM,tak bych to fakt počítala..se do toho započítává i jídlo co sní normálně..třeba kašičky děláš z mlíka(MM či UM),v zelenině nějakej drobet Ca taky je..kolik a v čem se na netu taky dá najít.. ![]()
Ahoj ![]()
Jdu si pro radu.
Mám dvojčata 19m. Kojila jsem je do roka, od 10m dostávali v noci UM Babylove z DM. Od roka měli jen to UM až do září. UM pak pili večer před spaním a jednu až dvě dávky vyžadovali i v noci. V říjnu jsme s UM přestali úplně (v noci chci aby spali a ne jedli). Sdělila jsem to pediatrovi. Prý ok, nic se neděje. A taky jsem mu řekla, že mají pořád řídkou stolici (bohužel nevím od kdy, ale do té doby si nějak nepamatuju, že by ji někdy měli tuhou). Nic mě netrklo, měla jsem dojem, že mají mléčného dost, tak že to je z toho. Na jeho radu jsme nezačli s kravským, jen jogurty a tvrdý sýr, a že až bude potřeba odběr tak jim veme i na BKM.
Minulý týden dobrali atb a šli jsme na krev (v tu dobu už týden měli tuhou stolici), vzal jim i na bílkovinu kr.mléka. Sebastian má výsledek hraniční a Viktorka pozitivní. Ptal se jak jsou na tom, říkám že dobrý a on že mléko tedy nedávat, ale jogurty zatím ano a uvidíme. Výsledky jsem neviděla, takže nějaké hodnoty neznám. Dávám momentálně floriana a tvrdý sýr 30% (ten ne denně). Včera měli k snídani tvarohovou pomazánku s pažitkou a Sebí měl průjem (2× a pak se srovnal) a Viky 1× a pak dobré.
Ani nevím co chci slyšet. Možná jak se to vyvíjelo u vás, co mám čekat. Ač jsem zdr. sestra, tak tomuhle nějak neholduju a není nad zkušenosti jiných ![]()
Díky, Jana ![]()
Jani myslím,že většina z nás by za tohle dala nevím co.Myslím,že asi všechny děti co se to s ABKM sešli se nemůžou na nic z mlíka ani podívat,jinak šupky na pohotovost,nebo voláme záchranku.Takže neříkám nic se neděje,ale říkám bud v klidu,jste na tom dobře.
myška07 píše:
Jani myslím,že většina z nás by za tohle dala nevím co.Myslím,že asi všechny děti co se to s ABKM sešli se nemůžou na nic z mlíka ani podívat,jinak šupky na pohotovost,nebo voláme záchranku.Takže neříkám nic se neděje,ale říkám bud v klidu,jste na tom dobře.
Jj, zatím to nijak neřešíme, počkáme zda se to ustálí (je možné že to vymizí úplně?) nebo naopak ![]()
janinkaz píše:myška07 píše:Jj, zatím to nijak neřešíme, počkáme zda se to ustálí (je možné že to vymizí úplně?) nebo naopak
No řekla by jsem,že se to bude spíš už jen zlepšovat,když jste na tom takhle dobře ![]()
Ahoj, já píši poprvé.Mám 10,5měs.holčičku.Do10měs.plně kojena,plus ov.přesn, masozel.př.,jogurt, kaše.Pokrač. mléka nechtěla.Vše ale v malém mn., více ani nechtěla.Má 7650g, 68,5cm.Mudr. povídala, ať dám více ml.výrobků a i více na množství, zároveň jsem i nahradila ranní koj. za kaši.No a najednou začala mít časté stolice( 5-6 denně), kašovité, po ránu míchaná vejce s hlenem a přidal se i lehčí ekzem.Na dopo alergo, musím 2-4 dny dávat mléčné věci a vše psát, po zlepšení 2-4 dny vše bez mléka a vše psát a takhle ještě opakovat, prý je to nejlepší metoda,jak to diagnostikovat, plus i pak nějaké ty odběry.Může to být i jen intolerance mléka, to je pak menší zlo.Tak jsem zvědavá, jak to dopadne.
Poldina 1 píše:
Ahoj, já píši poprvé.Mám 10,5měs.holčičku.Do10měs.plně kojena,plus ov.přesn, masozel.př.,jogurt, kaše.Pokrač. mléka nechtěla.Vše ale v malém mn., více ani nechtěla.Má 7650g, 68,5cm.Mudr. povídala, ať dám více ml.výrobků a i více na množství, zároveň jsem i nahradila ranní koj. za kaši.No a najednou začala mít časté stolice( 5-6 denně), kašovité, po ránu míchaná vejce s hlenem a přidal se i lehčí ekzem.Na dopo alergo, musím 2-4 dny dávat mléčné věci a vše psát, po zlepšení 2-4 dny vše bez mléka a vše psát a takhle ještě opakovat, prý je to nejlepší metoda,jak to diagnostikovat, plus i pak nějaké ty odběry.Může to být i jen intolerance mléka, to je pak menší zlo.Tak jsem zvědavá, jak to dopadne.
myslím si, že za 2-4 dny se nic moc nepozná, vysadila bych BKM minimálně na 2 týdny a pak zkusila třeba trochu jogurtu
pokud se objeví průjem nebo zhoršení ekzému, tak bych to konzultovala znovu s alergologem a domluvila se na dalším postupu ![]()
Ahoj, můžu se k vám přidat? Mám 5,5měs syna, kterému se vyhodila vyrážka, plně kojím, takže jsem najela na bezmléčnou a bezvaječnou dietu, abychom mohli vyvrátit nebo potvrdit alergii na BKM. Teď řeším jídelníček, především hlavní jídla, nemohly byste mě inspirovat, co si připravovat? Já všude cpala mlíko, sýry, jogurty ve velkém. A jak se alergie projevovala u vás a proč nemizí ekzém, když znáte příčinu?
1pipa píše:
Ahoj, můžu se k vám přidat? Mám 5,5měs syna, kterému se vyhodila vyrážka, plně kojím, takže jsem najela na bezmléčnou a bezvaječnou dietu, abychom mohli vyvrátit nebo potvrdit alergii na BKM. Teď řeším jídelníček, především hlavní jídla, nemohly byste mě inspirovat, co si připravovat? Já všude cpala mlíko, sýry, jogurty ve velkém. A jak se alergie projevovala u vás a proč nemizí ekzém, když znáte příčinu?
u nás teď frčí brambory/br. kaše + maso (krůta, králík, vepřové, kachna) a k tomu zelenina (mrkev, zelený hrášek, cuketa, brokolice, pórek), nebo dělám vepřový gulášek s bulgurem/bramborem/rýží, pak ještě zeleninové rizoto a žemlovka ![]()
pipo, myslíš asi jídelníček u sebe, že?jíst jen zeleninu, maso, přílohy(rizeto, omáčky, špagety s mletým masem)jedla bych hodně maso(všechny druhy), ať máš bílkoviny.
jinak k nám:držíme to teď třetí den, ekzém trochu lepší, stolice také, ale zatím žádné zázraky, asi to opravdu budeme muset držet déle
Sranda by byla, kdyby to nakonec nebylo na mléko, ale alergie na ovoce a zeleninu nebo třeba uplně něco jiného, též jsem pro jistotu poslala stolici na bakter.vyš.,prostě to jsou takové hokusy pokusy a snad se něčeho dopátrám.
1pipa píše:
jsem přehlédla, že malýmu je teprve 5,5 měsíce ![]()
Poldina1 píše:
pipo, myslíš asi jídelníček u sebe, že?jíst jen zeleninu, maso, přílohy(rizeto, omáčky, špagety s mletým masem)jedla bych hodně maso(všechny druhy), ať máš bílkoviny.
jinak k nám:držíme to teď třetí den, ekzém trochu lepší, stolice také, ale zatím žádné zázraky, asi to opravdu budeme muset držet déle
Sranda by byla, kdyby to nakonec nebylo na mléko, ale alergie na ovoce a zeleninu nebo třeba uplně něco jiného, též jsem pro jistotu poslala stolici na bakter.vyš.,prostě to jsou takové hokusy pokusy a snad se něčeho dopátrám.
ještě bych k tomu dodala, že pokud by se to nelepšilo, tak postupně začít ze stravy matky i další případné alergeny (vejce, ořechy nebo např. citrusové plody a další jižní ovoce) ![]()