Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
meduzza píše:
Nevíte prosím co za složku je v té Althéře co mimčům vadí? Může to být ta laktóza? Nebo ještě něco jiného? Zkusila dávat teď víc Althéry malému, opět se mu vrátila úplně zelená stolice, je to horší než při kojení s dietou.
Tak zelené stolice bych se vůbec neděsila,malá jinou barvu stolice od převedení na UM nikdy ani neměla..je to tím,že ty bílkiviny jsou naštěpené,a to může způsobovat zelenost,a je to zcela normální.A ano,laktoze může způsobovat bolesti bříška.Většinou je to sekundárně získaná intolerance laktozy,tj.že dítě se s ní nerodí,ale objeví se to u něj na podkladě průjmů,třeba i infekčních,takže částečně ztratí schopnost laktozu trávit,a má bolení bříška..a bývá to často přidružené s ABKM..Testy jako na ABKM na to nejsou,že by se nabrala krev a vědělo se..pokoušela jsem se to zjistit..takže když Althera není ok,zkusila bych bezlaktozovou Alfare,a když bude vše ok,tak je to jasné,máte i intoleranci laktozy,což by mělo též zmizet jako ABKM..
Toník má nechci říst průjem jde tak 2× za den a k tomu má říkám tomu špinavé prdnutí tak 2×…bere pořád ty udržovací antibiotika pa,so ,ne ! Ale na co se Vás chci zeptat?Laktobacily obsahují kravskou bílkovinu ?Ano neno ne!Vím že laktozu některé ano,ale máme Nutrilon Al.2 a ten jí obsahuje neřeším tedy! Nevím jestli mu je na to dát …!Držím ho na dietě ,rýže rohlík ale mléko si neodpustí !Napadl mě ještě Hilac!Zoubky už máme všechny podle toho co sem zpočítala .je možné že se tedy i hnuly předevšírem měl i k večeru teplotu 37,7 a po 6 hodinách taky to samé měřeno pod paždičkou! Jinak je v pohodě zdá se !Poradíte některá ?
jan1610 píše:
Toník má nechci říst průjem jde tak 2× za den a k tomu má říkám tomu špinavé prdnutí tak 2×…bere pořád ty udržovací antibiotika pa,so ,ne ! Ale na co se Vás chci zeptat?Laktobacily obsahují kravskou bílkovinu ?Ano neno ne!Vím že laktozu některé ano,ale máme Nutrilon Al.2 a ten jí obsahuje neřeším tedy! Nevím jestli mu je na to dát …!Držím ho na dietě ,rýže rohlík ale mléko si neodpustí !Napadl mě ještě Hilac!Zoubky už máme všechny podle toho co sem zpočítala .je možné že se tedy i hnuly předevšírem měl i k večeru teplotu 37,7 a po 6 hodinách taky to samé měřeno pod paždičkou! Jinak je v pohodě zdá se !Poradíte některá ?
Ahoj, nečetla jsem předchozí, jen chci poradit-při ABKM jsem dávala vysípací kapsle Laktobacílky baby od Swiss. V těch nic z mléka není a cenově jsou taky OK.
ste zlatá moc děkuji!!!!! I je mám, jen mám strach abych mu ještě neublížila ! ![]()
Jediné co Kubovi pomáhá mít normální stolici je Nutrolin b
http://www.docsimon.cz/…b-sirup-60ml
myška07 píše:
tak tohle vůbec neznám ,ale taky to vypadá dobře!Děkuji ![]()
myška07 píše:
to taky neznám, my teď dáváme Infants Dophillus Plus, ale až je doberem, tak najedem zase na Laktobacílky baby od Swissu, ty mi přijdou praktičtější co se dávkování týče ![]()
Myško a co ekzém? Je to lepší?
jan1610 píše:
I my máme Laktobacílky od Swissu a dlouhodobě.
Bohužel dobrá stolice a antibiotika dost často nejdou úplně dohromady, zvlášť když byl zažívací trakt dřív podrážděnej. Pokud se to nebude zhoršovat, neřešila bych, max bych se poradila s Mudrou, co víc ještě případně udělat.
michamicha píše:myška07 píše:
http://www.docsimon.cz/…b-sirup-60mlto taky neznám, my teď dáváme Infants Dophillus Plus, ale až je doberem, tak najedem zase na Laktobacílky baby od Swissu, ty mi přijdou praktičtější co se dávkování týče
Míšo bohužel pořád stejný.Píšu si s tou paní,co jsi mi doporučila,ale bohužel žádný rady nezabrali a ona už začíná být taky bezradná.Takže máme smůlu,je to na prd.|Dneska už nám na kožním předepsali silnější kortikoidy,protože ty nejslabší přestávají účinkovat,Jsem z toho nešťastná.
Ahoj holky, dostala jsem od kamaradky na vanoce pro maleho toto: http://www.goldim.cz/…-prebiotikem?… - ale predpokaldam, ze toto mu s ABKM dat fakt nemuzu, ze?
Jinak jaky je rozdil mezi Alfare a Altheou? to muzou ABKM obe tahle mlicka? Snazim se maleho zvykat pomalu na NAC, ale prikrmy s NAC mi moc nechce a samotne vypil max. 20ml, vic ani tuk… ale uz se tak moc nesklebi… zacina se mi totiz darebak sam odstavovat od prsa, musim ho do kojeni nutit, vesmes 3× cucne a konci, jen rano pije trochu vic a v noci jednou, ale to podle me nepokryje davku, kterou by mel mit… dr. se boji, protoze pry malo porostl (za 3 mesice 3cm) a vahu ma jako holcicka… tak nevim, no, mozna budu muset nakonec odstavit a prevest ho na NAC, coz se desim, aby vubec vzal… co myslite, neda se to jeste nejak jinak?
Jo a jinak po laktobacilkach z Biopronu mel zelene kakani a priserne to smrdelo, ty swissove maji jine slozeni? nedavam ted zadne, ale kakani ma hodne tvrde, tak by mu to treba pomohlo…
myška07 píše:michamicha píše:Míšo bohužel pořád stejný.Píšu si s tou paní,co jsi mi doporučila,ale bohužel žádný rady nezabrali a ona už začíná být taky bezradná.Takže máme smůlu,je to na prd.|Dneska už nám na kožním předepsali silnější kortikoidy,protože ty nejslabší přestávají účinkovat,Jsem z toho nešťastná.myška07 píše:
http://www.docsimon.cz/…b-sirup-60mlto taky neznám, my teď dáváme Infants Dophillus Plus, ale až je doberem, tak najedem zase na Laktobacílky baby od Swissu, ty mi přijdou praktičtější co se dávkování týče
to je mi líto
Vojta má teď kůži celkem dobrou, na nohách super, hlaďoučký, záda má furt suchý, břicho tak napůl, ale celkově se zlepšil
akorát se teda furt drbe, máme nový antihistaminika a je to teda furt stejný, tak nevim co ještě udělat, aby se neškrábal ![]()
michamicha píše:myška07 píše:to je mi lítomichamicha píše:Míšo bohužel pořád stejný.Píšu si s tou paní,co jsi mi doporučila,ale bohužel žádný rady nezabrali a ona už začíná být taky bezradná.Takže máme smůlu,je to na prd.|Dneska už nám na kožním předepsali silnější kortikoidy,protože ty nejslabší přestávají účinkovat,Jsem z toho nešťastná.myška07 píše:
Myško a co ekzém? Je to lepší?Vojta má teď kůži celkem dobrou, na nohách super, hlaďoučký, záda má furt suchý, břicho tak napůl, ale celkově se zlepšil
akorát se teda furt drbe, máme nový antihistaminika a je to teda furt stejný, tak nevim co ještě udělat, aby se neškrábal
Kuba má teda nohy a ruce nejhorší,záda celkem dobrý ale bříško i obličej červený taky.A drbe se chudák taky hrozně,nejvíc v noci samozřejmě.Myslim že ty antihistaminika jsou k ničemu,už jsme jich taky pár vystřídali a nic nezabralo.Teď má dvakrát denně 15 Fenistilu a na noc 8 Zodacu.
Mně se Toník teď poslední 2 měsíce taky hrozně zhoršil …jestli ho neumím v tomhle počasí oblíknout ,že se mi zapotí?I v krámu ho svlíkám z bundy
!A stejně má tělíčko ted hlavně ruce ramena a zádička jeden flek vedle druhého ! A k drbání? Bereme též antihistaminika a drbe se a drbe !Drbe se snad pořád a to i když mu starší kluk něco sebere a on honem neví co te´d tak se drbe …! V noci kolkrát bych i bulela!V létě sme měli pokožku fajn ale drbal se taky !!!!Je to pořád dokola
!I bych si dala za to nedrbej broučku už pár facek
Chápu jak ho to musí trápit snažím se mu ukazovat ,že se to dá hladit ..jako bříškama prstů.ale on se rve tak ,že kolikrát jako chrupe kůže
!!!!chjo!