Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@dvorga pokud je důvodem ucho, tak bych ven nešla. s atb jsme většinou doma - protože má k tomu i klid na lůžku. Jediné, kdy jsme chodili ven, bylo impetigo.
Sice ti tu některé matky napíšou, že s dětmi byly ve stínu a kor v kočárku. Ale já nikdy děti netahala ven, pokud měly ATB. Byla jsem s nimi doma.
Tak můj syn bere antibitika poprvé (17 měsíců) a v postýlce je jen přes noc, jinak v ní nevydrží. Takže dopoledne se chová jako by mu nic nebylo a bohužel řádí po bytě, ale po obědě vyrážíme ven, abych ho díky kočárku udržela v klidu. Udržet ho v klidu při nějakové oddechové činnosti prostě nelze. Takže to záleží i na dítěti, moje dítě má víc klidu, když ho dám do kočáru a jedeme. Jinak by lítal jak raketa a to mi k antibiotikům prostě moc nejde, měl by mít klid. Paní doktorky jsem se na to ptala, a ta mi řekla, pokud nemá horečku, že jít ven můžeme.
Příspěvek upraven 21.03.14 v 13:39
Taky jsem vždy byla doma s dětmi na ATB..a pokud dobraly, chodila jsem jen na procházky ještě pár dní nato, nikdy ne do nákupních center a do heren..
10mes dite je vic v klidu v kocarku nez doma…tak to bylo aspon u nas. Takze hlavne schovat ouska po cepicku a ja bych na chvilku sla
samozrejme ne mezi lidi, ale nekam na prochazku ![]()
Každý to musí posoudit podle svého dítěte. Pokud bych měla klidné, normální dítě, tak bych ho nechala léčit v postýlce. Tak bych to viděla jako správné, ale… některé děti nelze udržet v klidu, natož v posteli přes den. Takže konzultovat s lékařkou a nebo se rozhodnout podle svého uvážení - klady a zápory.
No kdybych měla starší ve školce a mladší na ATB, tak bych asi ji musela vyzvednout. Jen kdyby mu bylo fakt blbě, tak bych nesla a dcera by asi byla doma
kdyz mu das poradnou cepici, za tohoto pocasi, bude jen lezet, sla bych…ale fakt asi jen kdyz je to nutný ![]()
Taky bych s uchem nešla, podle mě je ještě brzy, možná až v neděli nachvíli, pokud nebude nějak foukat…
Tohle ted taky řeším, zda jít nebo ne, malý-8 měsíců má ATB od pondělí, má zánět průdušek, ale už je vcelku OK, akorát pořád ještě bere ty ATB a má trochu rýmu, mám ještě dceru a ta chce jít ven ![]()
Já bych ven šla. V kočárku bude mnohem víc v klidu než doma. Jak by to pak dělaly maminky dětí, které třeba přes den spí jen venku v kočáře? Nechodit na slunko, čepici na uši, nikam mezi lidi. Dnes je krásně, v neděli se to má pokazit a příští týden být hnusně, takže já bych využila pěkného počasí. Pokud tedy nemá teplotu.
Teplotu právě nemá. A ouško nám už včera na KO řekli, že se krásně hojí. Akorát že dobírá ty ATB no. Proto jsem se ptala.
Ahojky maminy, chci se zeptat. Náš malý (10M)dostal antibiotika po tom, co mu píchli ouško. Už je bere od úterý. Do včera byl manžel doma také, ale ode dneška už mi k dispozici není. Jak to děláte vy. Chodíte s prťaty normálně ven, jelikož jsou v kočárku ve stínu, nebo to vždy nějak jinak vyřešíte a jste neustále doma, až do dobrání ATB.?? Hlavně mě prosím neodsuzujte, že s ním chci vylézt ven.