Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Do vody v plavkách, pak osušit a plínu, když se ale počůrá, tak myslim, že na koupališti to nevadí, takže klidně i chvilku nechat.
Do vody chodímě bez ničeho, prostě ho držím a děláme blbiny, kam ho chceš vozit? ![]()
Stan nemáme a nechyběl.
U moře jsme byli a chodil bez plenek. Když se zrovna vyčurá, tak to nepovažuji za problém. Písek jsme zahrabali a je to. Kruh s křížek jsem užila u obou dětí. Naopak se nám osvědčil, jen se musí prcek důkladně hlídat aby se nepřevrátil. Člun byl lepší až když syn povyrostl, když byl maličký tak si v něm chtěl pořád stoupat. A plážový stan máme také. Když nic jiného, tak na vás nebude foukat vítr písek a svačinku si sníte bez skřípání písku mezi zuby.
1. pokud nikoho nepohorší že se chlapeček vyčůral tak si myslím že ahý běhat může,vždyt takových děti venku běhá ![]()
2.za mě ten křížový kruh a vestičku nebo rukávky-ono stačí ti i ty rukávky nebo ta vestička,ne všechy děti v kruhu vydrží
3.na nic-sedněte si do stínu od keře od stromu nebo keře.
Ahoj, záleží, co vyhovuje Vám. Já synovi dávala plavečky do vody, pokud jsme byli tam, kde bylo hodně lidí, ale venku byl bez, aby vyvětral, obzvlášť u rybníka bych to neřešila vůbec. Pokud jsme nebyli někde na udržované pláži, tak jsem to extra neřešila. Jinak používali jsme kruh a jako pojistku měl rukávky. A plážový stan jsme neměli, měli jsme malej dětskej, mladej se v tom občas schovával, ale protože byl neposeda, tak spíš lítal okolo. Určitě bych pořešila spíš velmi dobrý krém 50tku faktor, pak nějakou lehkou čepku a něco na zakrytí ramen (nám se osvědčila větší letní košile s krátkými rukávy. Víc mě nenapadá ![]()
Ahoj. Dokud holky nebyly spolehlivě bez plen, dávala jsem plavečky do jakéhokoliv bazénu. Jinak mi to přišlo bezohledné vůči ostatním koupajícím se
.
Nepoužíváme kruh ani nic jiného, stejně jsem pořád s ní, takže jí hlídám a do ničeho moc hlubokého nechodíme. Býváme spíš jen v brouzdalištích atp. Když už do bazénu, tak ji pořád držím. Kruh podle mě určitě spolehlivý není a mění polohou dítěte ve vodě, takže jeho smysl vidím spíš pro starší děti na blbnutí. Starší dcera má takový ten pásek, používají ho na plavání a přijde mi fakt nejlepší. K tomu zezačátku ještě rukávky ze stejného materiálu. Plážový stan jsme taky nikdy neměli, přijde mi, že je to neprodyšné a musí tam být vedro (i když stín asi jo). Ale my si zatím vždycky vystačili se stínem pod stromy atp (u moře jsme nebyli a v nejbližší době neplánujem).
Ahojky,
my máme doma ten kruh pro miminka s tím křížem. A za mě můžu řict, že je pěkně na houby. Zkoušela jsem i jiný typ a to samé. Máme pořád strach, že mi z něj malá vypadne. a ani se ji v něm nelíbilo. Takže stejně jsme ji jenom drželi a „plavali“ bez kruhu
Takže my jsme ted koupili klasický kruh, ale nějaký menší rozměr a ještě dáme rukávky. Myslím, že to bude mnohem lepší ![]()
Tak my se taky letos poprvé chystáme k moři. Na plovárně jsem byli už loni a ve vodě s jednorázovými plínkovými plavečkami a mimo buď nahatý nebo v plínce - podle toho. když jsme leželi na dece a hráli si, tak v plínce, u moře když bude sedět někde napůl ve vodě a hrát si tak samo nahatý. Když se vyčůrá tak ať. Nepředpokládám, že bych byla na pláži,kde bude hlava na hlavě, takže to řešit nebudu. Dětská moč je zdravá ![]()
Koupili jsme mu kruh s křížem, ale takový ze kterého dostane do vody, některé jsou takové, že rukama z toho do vody nedosáhne a to myslím, že by se mohl snažit k té vodě a třeba by mohl i vypadnout. Navíc by ho to asi nebyvilo. Rukávky máme také a jinak plavat chodíme do bauzénu od půl roku a Štěpánek vodu miluje a umí spoustu věcí, takže budeme plavat i společeně bez všeho…
Plážový stan máme od loňska a na plvárně se nám osvědčil. Sice stíní jen tak napůl a je třeba ho trochu vystavit větru, protože se v něm dsrží horko, ale pořád je to lepší, než aby dítě bylo celý den na přímém sluníčku. Přehazovala jsem ještě púřes ten stan ručníky a oblečení, které jsem připnula kolíčky. Jednak tam vše rychle uschlo a jednak ten stan díky tomu lépe stínil. K moři ho beru určitě…
Jen teď řeším, kam pojedeme. Chceme do Chorvatska do soukromí, ne moc na jih, aby cesta nebyla proi malého moc náročná. Ubytování musí být blízko pláže, protože budeme chodit dopoledne a pak na poledně zase do apartámu spát a pak zase odpoledne a manžel je invalida, tak aby to zvládla dvakrát denně tu cestu k moři a zpět… Tak hledám. Kam jedete vy?
My jezdíme skoro každý rok do Německa. Moře je sice chladnější (cca 19 stupňů), ale nám to nevadí. Na plážích není narváno, ubytování je prima. Kulturní vyžití na jedničku. Spousta zábavek pro děti i dospělé, různé parky (některé zdarma) a výborné jídlo (čerstvé mořské ryby). A navíc to není daleko, cca 5 hodin jízdy. A to se dá s dětmi vydržet. Byli jsme i v afrických zemích, ale organizace je náročná (též cena) a za mě je tam hrozné vedro.
Místo klasického kruhu s křížem je lepší swim trainer. http://cz.swimtrainer.de/cz/catalog/6
Zvážila bych to podle situace. Nerada šlápnu do loužičky vlastního dítěte, natož cizího. I kdyby byla dětská moč nejzdravější
Takže někde s minimem lidí bych dítě nechala běhat nahaté, ale zkusila bych ho směřovat, ať čůrá někde mimo („jééé, taky je krásnej bodlák, zkusíš to?“). Ve vodě to neřeším, tam bych hlídala jen stolici.
mám kruh s křížem a je skvělý - viktor v něm řádil v brouzdališti už loni, kdy mu bylo 8 měsíců. Teď už spíš chce být v brouzdalištích bez něj, ale do hlubokého bazénu ho vyžaduje a plave s námi. plážový stan nemáme a nehodlám pořizovat - u moře jsme měli vždy k dispozici stromy a nebo slunečníky zdarma v rámci hotelu.
děti mají do vody plavky a na souši jsem viktorovi dávala klasickou jednorázovku a tričko s krátkým rukávem. pokud se placatil na kraji moře, měl jednorázové koupací plíny. bez plen jsem ho nenechávala, nepřipadá mi vhodné, aby mi někdo okukoval dítě. a taky to aspoň trošku chrání před pískem všude…
Máme ten kruh s křížem a spokojenost. Stejně nemůžeš nechat dítě bez dozoru, i když je v kruhu. Co se týká čůrání, tak měl syn plavečky. Taky bych nebyla zrovna dvakrát nadšená, kdyby čůral všude a ostatní v tom chodili. Bylo by mi trapně.
Loni byl můj syn ve stejném věku jako ten tvůj. Když jsme šli do vody, tak jsem mu nasadila plenu, která je určená přímo ke koupání. A když vylezl z vody, tak jsem mu jí vyměnila za klasickou. Jinak na koupání jsme mu koupili klasický kruh i rukávky, ale stejně jsem ho ve vodě přidržovala a dávala pozor, aby mi nepropadl.
Ahoj, malá měla loni rok a čtvrt a běhala u vody nahatá, jako všechny ostatní děti. Když začala čurat, hned jsem jí odnesla stranou a rychle se to naučila a utíkala tam i sama. Taky tam hodila první bobek mimo plínku a od té doby chodí kakat na nočník/wc. Doporučuju, kde to jde, vozit s sebou nočník, dítě se nenásilně a rychle naučí. Prostě jsem posazovala průběžně a netlačila na pilu.
Obyč kruh s křížem je pro kojence. Měla jsem ten kruh s otvory pro nožičky, je to o dost níž, než nafukovací část, takže dítě je pod vodou „na stojáka“ a nafouklou část má pod ramínky a nemůže se převrátit. Taky byla dobrá křidélka a k tomu pás z pěny s natavitelnou délkou, ale u toho nejde pustit tak malé dítě z ruky, v tom hruhu s ní šlo točit a posílat si jí a bylo to zábavnější i pro to dítě.
Děti do 3 let by neměly na slunce chodit, takže slunečník nebo plážový stan či jiné přístřeší určitě ano. Jezdila jsem s ní většinou sama a tahat se mi to nechtělo, tak jsem to řešila osuškou nataženou od boudy kočárku po madlo a za to se malá schovala, když odpočívala. A mazat krémem s minerály a SPF 50, dětská kůže má minimální vlastní ochranu a navíc kůže každého má fotopaměť. Používala jsem Biodermu Photoderm Mineral 50+.
Ahojky holky. Omlouvám se za anonym. Potřebuji poradit. Synkovi je 16 měsíců a chci se zeptat na pár věcí ohledně léta.
Díky za odpovědi a kdyby Vás ještě cokoliv napadlo, přidejte info