Tvrdohlavá - 15 měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
946
20.5.12 16:59

Tvrdohlavá 15 měsíců

Ahoj holky tak já už nevím co s tou naší kočkou. Malé je 15 měsíců od mala se hodně prosazuje dřív pláčem ted křikem. Prostě křiči nebo heká dokud nedostane co chce. Pokud není po jejím je pláč. I přes její tvrdohlavost se nakonec naučila usínat sama.I to její prosazování zvládáme kdYž udělá HE a ukáže nebo pokud umí tak řekne co chce dostane to. Pokud to ovšem není nůž sirky apod. Pokud řve nedostane nic. Stejné je to s chováním nošením atd.
Jenže problém je jídlo. Zrovna nastolila období že prostě jíst nebude. Mlíka vypije sotva poloviční dávku a jí pouze bobíky a kostíky a i ty jen polovinu. Dřív snědla celého nebo dva. Zoubky to nejsou. Další problém je že miluje maso rýži těstoviny nikdy neměla větší problém spořádat co dostala na talíř jenže ted se šprajcla a když dostane cokoli sní 5-8 lžiček řve MNAM oblizuje se až za ušima a po 8. lžičce prostě zavře pusinku a už do ní nic nedostanu. Přitom na ní vidím že jí to chutná.
Máte s tím někdo zkušenost přejde to ??? Mám ji nutit ??? Poradte jsem zoufala !!! Plechovku nutrilonu kterou sme mívali skoro na měsím máme tak na 5 dní :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1165
20.5.12 17:12

mám stejně starou holčičku, takové aféry s jídlem mi nedělá, ale něco málo zase podobně ano. Je to období a přejde to… děti zkouší a my je musíme naučit a stanovit hranice…
Já třeba když malá něco chce a nechci kolem ní skákat jak ona píská, tak jí to prostě nedám a hotovo, začne také fňukat a u nás se spíš malá vzteká (dupe, mlátí rukama), posadím ji do obýváku na koberec před hračky,odejdu a pak je hned klid,nebo-li zapomene a já dělám, že se vlastně nic nestalo… Protože vím, že to stejně udělá časem znova, že ji to prostě nějak neodnaučím, že to prostě přejde, ovšem vím že bude horší období (př. období vzdoru 2-3 roky atd) pak také mi začala dělat to, že vařím a visí mi za nohy (separační úzkost), pokud mám špinavé ruce, tak prostě MUSÍ vydržet (pár minut), pak teprve ji zabavím (u nás v nejhorším případě pohádkou v době vaření či večer před spaním kdy je unavená), prostě řeknu to česky nechci ji se vším lézt do zadku, aby si mě omotala kolem prstu, ale vím, že to prostě časem přejde… co se týče jídla nenuť ji, ať sní kolik sní, v případě scény, jídlo bych vzala a dojedli jsme, prostě si s tím nelam hlavu, buď v klidu já se snažím třeba vztekacích upozornění nevšímat, ona se totiž vzápětí zabaví něčím jiným… hodně se ji věnuju, hrajeme si, chodíme mezi děti, plavat, jídlo zatím dobrý, ale všimla jsem si, že mi třeba zkoušela dělat scénky při usínání. Od malička je zvyklá spávat sama, neustoupila jsem a pokračovala jsem tak jak byla zvyklá i dcerka, za pár dní zase vše ok…Prostě položím a jdu pryč, ona vstane, hraje si a pak usne, když řve, jdu tam, položím a zase odejdu… tak snad Tě aspoň trošku uklidním :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
20.5.12 17:19

ještě třeba mě malá začala odmítat kaši večer, tak jsem ji prostě dala chleba s lučinou, vím že mléčných výrobků má dost,prostě nechce tak nechce, za pár dní jsem zkusila a trošku vypila, takže teď to střídáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
20.5.12 17:33

Ach jo, presne jako kdybys popisovala chovani nasi dcery, je uplne stejne stara. I s tim jidlem bojujeme uplne stejne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
20.5.12 17:59

Nic si z toho nedělej 8) je to období a řekla bych, že v tomhle věku relativně normální ;) jestli Tě to uklidní, tak u naší 16m je to asi následovně: totálně „nesamostatná“ (jak dřív vydržela cokoliv sama, tak teď ani omylem, musíme chodit všude s ní atd.), poslední měsíc jí hrozně špatně, skoro nic nechce, vypije hektolitr mlíka a pýr lžiček sní pouze, pokud jí sama, přestala usínat sama v pokoji, chce nás, kvůli všemu křičí, jakmile je jen malililinko nespokojená, hned to dá najevo :mrgreen: snažím se jí vysvětlovat, jak se co dělá, že musí třeba chvilku počkat a né hned ječet na lesy, ale starosti mi to nijak extra nedělá, protože to přejde 8) (a nechci Ti do toho kecat, ale kostíci fuj :lol: )

• Citovat
  • Upravit
11689
20.5.12 18:41

Nám bude 15 měsíců u nás se zase bojkotuje večerní kaše a mlíčko. Taky se kvůli všemu vzteká. Určitě je to období vývoje. Tak vydrž :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
20.5.12 21:34

Počkej, ona nejí a ty ju zaplácneš Nutrilonem? No to by se naše slečna vůbec neobtěžovala jíst :roll: Ta by při pohledu na jídelní židličku spustila ječák a skončila by až s láhví v puse :zed:
Mám taky tvrdohlavce a rada je jediná, vydrž a buď důsledná. Fakt to bude lepší :hug:
Naše malá byla prostě pár dní hlady než pochopila, že jenom na UM prostě nebude. Kolem nás tohle období prosvištělo kolem roku :roll:
Ale ještě pořád běžně stojí u ledničky, řve „jogurt“ a když jí posadím do židličky řve „neci“ :zed: Když ju vyndám, řve ještě víc. Ale moc dobře ví, že 3× ju do židličky fakt dávat nebudu :pankac: Prostě to zkouší a zároveň bojuje s vlastní povahou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
20.5.12 21:58

Já vím že kostíci jsou fuj taky z nich nejsem nadšená ale okoukala to od své 7leté tety a je to jedno z mála jídel který do ní tak nějak dostanu. Zase ji nechci uplne sebrat lžičku. Problém je že právě nevím jestli ji do jídla nutit nebo nechat vyhladovět moje máma pořád nadává že v 15m nemůže mít jen mlíko a manželova mamka zase naopak tvrdí že v tomhle věku ještě vyhladovění nepochopí a že ji hodl mám dávat to mlíko. ¨No malá začala zkoušet to že si sedne do kuchyně a ječí … ze začátku sem ji na to nalítla a chodila pro ni. Odnesla ji k hračkám když to udělala 5× za 10 minut došlo mi že bych se ulítala a že ona se skvěle baví na můj účet…takže ted si dojdu za ní tak aby na mě viděla natáhnu ruce a řeknu pojd ke mě uklidní se zvedne se a jakmile jde jdu směr hračky kde na ní počkám a hrajem si. V kuchyni sem taky bezradná jakmile si stoupnu ke kuchynsky lince chyti me za nohavici a jeci obcas zabere ze ji dam treba misku a varecku ale vetsinou to dopadne tak že to vzdám a čekám až přijde manžel nebo až malá usne :-(
no snad to brze prejde protoze se zacinam vzdavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
20.5.12 22:18

tak jak píše Ywett, v něčem bych teda byla setsakra důsledná ;) třeba okoukání netoleruju :lol: asi jsem matka terorista, ale určitý věci prostě ještě nedám :nevim: a to ani za cenu toho, že je sní ;) tak třeba naše potvůrka by se klíďo živila čokoládou, ale prostě v tomhle podle mě nepovolit, dostává svá oblíbená jídla pokud nechce, tak nemá v tu chvíli nic…nutno říct, že u nás je mlíková už od malička, takže to zas taková změna není, navíc jí rostou stoličky, plus nějaká nemoc, tak to ještě jakž takž toleruju, i když samozřejmě bych jí radši viděla baštit hezky oběd :mrgreen:
podívej zakladatelko, všechno co jsi tu popsala (včetně ječení, když se přiblížím ke kuchyňské lince), je dle mého asi odpovídající věku a asi je třeba do určité míry ty naše prcky ještě „rozmazlovat“ a zároveň stanovovat jisté zásady přes které už vlak nejede… 8) hlavně klid, nejsi v tom sama :kytka: (takže šup do postele, ať jsi odpočatá na zítřek :lol: )

• Citovat
  • Upravit
13747
21.5.12 09:49

Taky si myslím, že to přejde. U nás to naštěstí není tak hrozné, ale taky se vzteká, když mu něco zakážu nebo tak.
Myslím, že 15 měs. dítě taky potřebuje hranice a pochopí to. Takže pokud se kvůli něčemu vzteká, tak buď odvést pozornost nebo nechat vztekat.
Kostíky ani dobré mámy synovi nedávám, určitě by se ale taky moc rád živil sladkostmi, kdybych ho nechala. UM bych jí klidně nechala a jídlo pokud nechce, tak bych nenutila. Ono jí to zas přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
22.5.12 12:00

děti prostě zkouší co v tomto věku si mohou dovolit a jen my jim musíme stanovit hranice, jsem také velmi důsledná jak tu padlo, ikdyž své děti milujeme nadevše, nemůžeme jim dovolit vše, musíme jim prostě stanovit priority.
Co se týče jídla, já prostě navařím, moje malá jí hezky, fakt krásně, nemám problém, ovšem pokud se stane, že najednou nesní tolik kolik normálně, tak prostě dojedla a nic jiného dalšího nedostane, většinou jen prostě nemá hlad, kdyžtak se na svačinku ozve dříve. To samé i u jogurtů, rozdělám jeden a ten chceš nebo nechceš a ne že budu rozdělávat tři než najdu ten který milostivě chce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
22.5.12 12:47

Tak dneska půlka misky polívky…JUPÍ!!! I když stále to není ono polívku miluje a snědla třeba i misku a půl…ale lepší půlka než nic !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí