Vzít dudlík?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
119
18.5.12 11:49

Vzít dudlík???

Zdravím děvčata!Mám dcerku ( 15 měsíců ) a už od druhého dne v porodnici má dudlík. Nikdy na něm nebyla nijak závislá, ale vždy jej potřebovala na usnutí, nebo uklidnění. Před měsícem prodělala zánět středního ucha, kdy týden byla v horečkách, nejedla, špatně spala. Od té doby trochu bojujeme. Po spaní mi ho nechce dát a musím vyčíhnout, když ho někde odloží a rychle schovat. Nesmím ho položit na místo, kde by ho viděla, protože se ho dožaduje. Tak řeším dilema, jestli ho vzít teď, dokud je malá, nebo čekat třeba do 2 let. Mám jen strach, že se ta závislost bude jenom prohlubovat a nebude se ho chtít tak lehce vzdát. Kdy jste vy oddudlíkovali prcky a co radíte???Děkuji za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
18.5.12 11:50

No já si myslím, že závislá už je, ted bych jí ho nebrala a počkala až bude větší a můžeš si vymyslet nějakou historku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
18.5.12 11:51

Kolik dětí s dudlíkem jsi viděla jít do první třídy nebo k maturitě? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
18.5.12 11:52

já to budu sice teprv řešit, ale jak píše @Lastkecka počkám a vymyslím nějakou pohádku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
18.5.12 11:54

@Karleon můj manžel dnes maturuje a jde tam s dudlíkem v kapse :mrgreen: samozřejmě od malé pro štěstí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
18.5.12 11:55

Jj je mi jasné, že dřív nebo později ho mít nebude. Spíš mi jde o to, kdy to pro dítě bude míň bolestné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15066
18.5.12 11:56

To je jenom zástěrka,určitě si někde potajmu cucne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
18.5.12 11:58

Sama jsem sice nebyla příliš striktní a dcera měla dudlík do 2 let :roll: , oddudlíkovala jsem ze dne na den, prostě nebyl doma žádný dudlík, pohádku o dudlíkové víle, která si v noci dudlík odnesla z určenéo místa, kam jsme dudlík položili určitě znáš ;)

Sestřin syn měl kvůli douhodobému „dudlíkování“ vadné postavení zoubků - skus, vadu řeči kvůli vysunutému jazyku dopředu a bohužel také špatně papá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
18.5.12 11:59
@Liciáš píše:
Jj je mi jasné, že dřív nebo později ho mít nebude. Spíš mi jde o to, kdy to pro dítě bude míň bolestné :think:

No já bych řekla že v pozdějším věku jak pro tebe tak pro ní. Pak se to dá jakžtakž vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
18.5.12 11:59

Ahoj, teď po nemoci bych jí ho určitě nebrala, s každou nemocí děťátko zažije i velikej citovej otřes, to si dospělí často neuvědomí. 15 měsíců není vůbec hodně, uvidíš že ho bude potřebovat časem míň a míň… Do mě hučela maminka i tchýně, dudlíka jsme za cenu pár bezesných nocí sebrali a místo toho si malej začal kousat nehtíky :(

Neboj se toho, sama poznáš kdy na něm přestane trvat a pak jí ho s nějakou historkou vem. Držím palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
18.5.12 12:00
@boball píše:
To je jenom zástěrka,určitě si někde potajmu cucne :mrgreen:
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
18.5.12 12:01

Jedni známí se synem, dokonce dudlík zabalili do balíčku a odnesli na poštu a odeslali do „Dudlíkového království“ :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15066
18.5.12 12:05

Zatím jí ho neber.Mohla by si začít cucat paleček,a to je větší lapalie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
18.5.12 12:06

my brali v roce a půlafous :))) nejdřív sem vyměnila dudlík za jinej tvarově, ten jí tolik nechutnal a pak do něj ještě prostříhla dírku, a řekla, že si ho prokousla, že dudl je pro miminka bez zubů ( to sem se sichrovala na brášku, co byl tou dobou na cestě :)) no pak sem jí vyměnila dulík, ten děravej za plyšáka bylo hotovka :))
být tebou, ještě počkám, teď to nepochopí, nejlepší je to do dvou let, to věřej tý báchorce a ještě není takovej odpor :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
18.5.12 12:08
@Katrinka píše:
Jedni známí se synem, dokonce dudlík zabalili do balíčku a odnesli na poštu a odeslali do „Dudlíkového království“ :mrgreen: .
:lol: :lol: tak to mě pobavilo :lol:
Jinak děkuji za názory, potřebovala jsem si to v hlavě trochu srovnat. Já si cucala palec asi do 8 let, měla jsem ho úplně placatý :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí