Vzít dudlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22032
18.5.12 12:09
@Liciáš píše:
Mám dcerku ( 15 měsíců ) a už od druhého dne v porodnici má dudlík. Nikdy na něm nebyla nijak závislá, ale vždy jej potřebovala na usnutí, nebo uklidnění.

Takže je na něm závislá… nějak nevím, jak jinak bys závislost definovala :mrgreen:

Teď jí ho určitě neber, je po nemoci… hlídej si, aby to bylo opravdu jen na spaní (ne „na uklidnění“, ale NA SPANÍ) a prostě počkej. Až malinko povyroste, můžete ho třeba dát ptáčkovi pro miminka nebo cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.12 12:12

Já počkala do dvou let a pak ho sama odevzdala. Vymysleli jsme to tak, že u nás na potoce mela kachna kachní miminka. A já malé vyssvětlila že ona je už velkká a ty miminka ho potřebují víc. Tak sama šla a všechny dudlika „dala“ jim. Od toho dne si na dudlik ani nevzpoměla :palec:

• Citovat
  • Upravit
119
18.5.12 12:20
@BohunkaP píše:
Takže je na něm závislá… nějak nevím, jak jinak bys závislost definovala :mrgreen:Teď jí ho určitě neber, je po nemoci… hlídej si, aby to bylo opravdu jen na spaní (ne „na uklidnění“, ale NA SPANÍ) a prostě počkej. Až malinko povyroste, můžete ho třeba dát ptáčkovi pro miminka nebo cokoli.

Jo no, napsala jsem to blbě :oops: Na uklidnění už jí ho dlouho nedávám vůbec. Jen to spaní. Každopádně děkuji za nápady a snad nebudu za 2 roky zajkládat téma. " Nemůžeme se zbavit dudlíku " :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.5.12 12:28

Já bych nebrala, takto malému dítěti to nevysvětlíš, většinou se pak zhroší uspávání… Byla bych jen důsledná, že dudlík patří do postýlky. Vždycky ho tam položit, udělat dudlíčku pápá a jít, ať si nezvyká ho mít v puse furt, taky máme dudlík jen na spaní a přiznávám se, že za zadudlíkované dítě pobíhající někde na veřejnosti bych se asi styděla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11372
18.5.12 12:47

Emicce ted v dubnu byly dva roky a dudu jeste ma na usinani a kdyz se neco stane (unava,bolistka,nemoc).Uz jsme je daly spolu do pytlicku,ze je dame nejakymu jinymu miminku,Ema souhlasila,ale prisel tatka z prace a o tehle akci nevedel a dudu dal.Takze nam to trochu pokazil,nicmene se na to chystame v nejblizsi dobe a vezmeme to opravdu s predavkou tech dudliku kamaradcine mimi dcerce.Kamoska je pak nekompromisne vyhodi,abych nebyla v pokuseni pri nejakym hysteraku k ni pro ty dudliky bezet. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
18.5.12 12:48

Ahoj,po nemoci bych nebrala,ale podle toho,co jsi psala,tak závislá rozhodně je.. :potlesk: .Já jsem vzala dudlíka synovi teď v pondělí 8o ,je mu 9 měsíců.Nehodlala jsem v noci vstávat pětkrát jen vracet dudlík :cert: .Zatím je to docela v pohodě.Akorát je to horší,když malého potřebuju přes den uklidnit,bez dudana to jde trochu hůř!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
18.5.12 13:17

Zalezi jak moc se to bude zhorsovat. Po nemoci bych nebrala, ale pri „zhorsovani zavislosti“ jo. Ja ho takhle sebrala ve 20 mesicich, proste do roka a pul ho mela jen na noc a pak najednou delala sileny sceny po dudliku, a kazdou chvili rvala a behala do postylky pro nej. Proste se z dudliku stala vec, kvuli ktere jsem mela nenalozene batole, ktere po nem kazdych 10 minut knuci. 3 dny po odebrani (vymysleli jsme, ze ho odnesla dudlikova vila, misto toho dala Zuzce domecek) si na nej ani nevzpomnela, a knuceni zmizelo ;) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
18.5.12 13:19

Ahoj muj syn byl strašny zavislak na cumlu měl jeden oblibeny a nechtel ho vubec dat z ruky už byl tak vydudlany že jednou praskl to měl skoro 2 roky strašně řval řekla jsem mu že ma dudlik bolinko a že musi počkat až se zahoji od te doby je klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
18.5.12 13:51

Synovi jsem je posbírala do pytlíku a musel je vyhodit sám do koše, pak jsme to !oslavovali", tleskali, tancovali, chválili a od té doby je bez dudlíku, bylo mu cca 15 měsíců a vzal to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
18.5.12 14:07
@Katrinka píše:Sestřin syn měl kvůli douhodobému „dudlíkování“ vadné postavení zoubků - skus, vadu řeči kvůli vysunutému jazyku dopředu a bohužel také špatně papá :(

To jsi mě vyděsila, proto se chci zeptat. Synovec měl dudlík i přes den nebo jen na noc? Do jakého věku dudlíkovali? A nevíš, jakou používali značku?
Děkuju :kytka:
Syn má 22 měsíců, zatím má dudlík na spaní. Protože je na dudlíku poměrně závislý, čekám, že víc pobere rozum a víc se domluvíme. Snad to do 2,5 roku zvládnem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
18.5.12 14:38
@dusk píše:
To jsi mě vyděsila, proto se chci zeptat. Synovec měl dudlík i přes den nebo jen na noc? Do jakého věku dudlíkovali? A nevíš, jakou používali značku?
Děkuju :kytka:
Syn má 22 měsíců, zatím má dudlík na spaní. Protože je na dudlíku poměrně závislý, čekám, že víc pobere rozum a víc se domluvíme. Snad to do 2,5 roku zvládnem :lol:

Do 2,5 r. prakticky pořád, na noc i přes den :| . Měli dudlíky od Avent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
18.5.12 15:10

Přibližně v půlroce jsem vzala dudel na spaní, neboť se mi nechtělo mnohokrát v noci vstávat a podávat ho. Dva dny si poplakal a poté se mu naopak spánek zlepšil, už se v noci nebudil, že mu něco chybí. Jelikož jsem matka nedůsledná, tak jsem mu ho ještě několikráte na spaní vrátila, když rostly zoubky a pak zase odebírala. Na den jsem odebrala chvilku po roce, když jsem měla pocit, že na něm začíná být závislý a čím dál víc se ho dožaduje. Asi dva týdny jsem pak měla strašlivě vzteklé dítě, protože prďola, když se cokoliv dělo, tak býval umlčen dudlíkem a nyní se musel naučit uklidnit se bez něj. Nejsem příliš důsledná, takže jsem dudlíky úplně nevyhodila. Ale teď má synek 15 měsíců a dudlík mívá opravdu jen pro zvláštní příležitost, když jsme u babičky a usíná v jiném prostředí, když se v noci probudí s křikem, protože mu roste zub. Pro mě byl dudlík únosný do chvíle, než začne prcek chodit. Chodící dítko už nevnímám jako miminko a dudlík se mi u něj už nelíbí. Za mě, pokud bych měla pocit, že mé dítě je již zdrávo a nic ho nebolí, jeho závislost na dudlíku se přesto zvětšuje, dudlík bych odebrala. Je to ale jen na tobě, do kdy ty vnímáš dudel pro dítě jako přípustnou pomůcku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
18.5.12 18:24

nam je 2,5 a dudlika na noc mame porad, mam od Aventu, na 18mesicich jsem vzala pres den a to jsme zvladli celkem v pohode, ted se mu snazim vysvetlit, ze dudlik je pro miminka, ze on uz je velkej kluk, atd atd atd..dneska jsem mu rekla, ze hodime spolu dudlika do popelnice a odvezou ho popelari, nejdrive mi rekl, ze ano, ale kdyz jsem mu rekla, ze uz ho tim padem nebude mit na spinkani, tak zacal plakat…kdyz jde vecer do postylky, tak se na nej vylozene tesi, vi, ze ho ma pod polstarem..nemam to srdce mu ho vzit, ja mam sice zdeformovany patro od dudlika, ale Avent by ho deformovat nemel - alespon se to na nem pise..kdyz jsme venku a spi v kocaru tak usne v pohode bez nej a nevyzaduje ho, ale na tu noc… :nevim: budeme to zkouset dal a snad bude uz brzy rozumny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.5.12 18:34

Neber jí ho. Ještě je na to malá, o závoslosti bych nepsala,ta vypadá jinak, začni to řešit,až pobere víc rozumu. Kolem 2 let .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
18.5.12 18:59

berry4 - mohu se jen zeptat,jak tedy vypadá taková závislost na cumlu podle tebe??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí