Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já jsem Terince vzala dudlík teď (16měsíců)…špatně spí (už delší dobu), navíc má rýmu, špatně se jí dýchá nosem, ale stejně si ho musela do té pusinky narvat… ![]()
Je to teprve druhý den, ale zatím to funguje …bez většího řevu…
Už mi rozumí, ale jestli rozuměla tomu, když jsem jí tvrdila, že jsem ho dala miminku, které ho potřebovalo, to nevím..každopádně to ani nijak zvlášť neořvala…zatím ![]()
@Lastkecka píše:
No já si myslím, že závislá už je, ted bych jí ho nebrala a počkala až bude větší a můžeš si vymyslet nějakou historku
Přesně tak, v prosinci budeme mít 2 roky, tak ho potom rovnou dáme ježíškovi za dárky
Máme taky jen na spaní…
Ahoj, náš měl dudlík asi od svých 14 dní (nechtěla jsem kvůliu kojení, pak podlehla, neusínal, pořád řval, dudlík trochu pomohl). Měl ho dřív hodně, ted mu je 13 měsíců a má ho už delší dobu jen na spaní, ale pak ho nesmí vidět, jinak ho chce tak ho schováváme. Říct si o něj jinak neumí. Ted jsem dvě noci zkusila mu ho večer nedat a usnul v pohodě. Ale dávám mu ho na odpolední spaní, to se mu hůř usíná pokud není fakt hotový a hodně unavený, ale večer ho už asi nepotřebuje, tak jsem ráda, jednak se bojím kvůli zoubkům a jednak pro mě lépe, čím dřív se ho celkem v pohodě vzdá tím lépe. Ale po nemoci bych ho taky nechala, pak to zkoušej, přes den schovat a jen tak zkusit večer jestli to nepůjde bez něj, pokud ne tak ho ještě nech…je to na tobě.
Dle mé zkušenosti vzít dudlík, až je s mimčem nějaká domluva, proč ho dřív stresovat. U dcery jsme prostě a jasně dudlík ve 2,5 letech "jakože "spláchli do záchodu, protože už je velká a žádné drama se nekonalo. Mladší syn si to vyřešil hned od začátku, do 10 měsíců dudlík odmítal, tak teď už mu ho nutit nebudu…
Ahoj, já mám dvě děti-syna a dceru. Dcera dudlík vůbec nechtěla, syn ho miloval a brala jsem mu ho až po druhém roce. Přesněji řečeno jsem dudlík nastřihla a už ho nechtěl. Asi 14dnů hůř usínal a na dudlík smutně vzpomínal. Pak na dudlík zapomněl úplně.
Ahoj, moje malá má dudlík jen na spaní, ale k smrti ráda dundá. V postýlce má 4 ks, 2 v ručičkách, jeden v puse a jeden záložní
. Spinká dopo i odpoledne. Kolikrát trvá 20 min než usne a ona slastně dundá, to samé po probuzení, kolikrát jsem se šla na ni podívat a ona mrška už byla vzhůru a honem dundala. Po spaní ho odevzdá. Má silikonový avent. Trochu se bojím o zoubky a taky toho, jak jí tohle jednou seberu. Mám se pokusit jí je vzít už teď? ![]()