Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, Vánoce se blíží tak hledám inspiraci s čím si nejraději hrají vaše tříleté či čtyřleté děti? Ať už holky nebo kluci. Syn miluje traktory, vláčkodráhu a taky tlapkovou patrolu. Albi tužka u nás není moc v kurzu, ale vím, že pro spoustu z vás je to super dárek, s kterým si děti vyhrají. Přijde mi, že má vše… koloodrážedlo, kolo, elektrické auto, koloběžku, domeček, auta, traktory, vlaky…a mě fakt nenapadá co mu koupit ![]()
My pro něj máme Lego, TipToi tužku, povlečení s Tlapkovou patrolou a velký jeřáb na ovládání. To mu ale rozdělíme mezi narozeniny a Vánoce. Navíc asi dostanou se ségrou napůl velkou kuchyňku. Ale momentálně si nejvíc vyhraje s Babyborn panenkou, kterou jeho ségra dostala k 1.narozeninam. Dneska jí dvě hodiny přebaloval, dával na nočník a krmil. Pak ji v kočárku uspával
![]()
No a hraje si s tim, co ma? Vyuziva to? Je potreba kupovat neco nového? Koupila bych mu jednu krabici jiz maleho Lega a dal to s hrackami zbytecne neprehanela. Doplnila bych to oblecenim s tlapkovkou, treba pakym batohem do skolky, ale hracek bych moc nedavala. Chudaci deti…
Co třeba obrázkové (myslím, že se dělá krtečkové) Člověče, nezlob se? To by čtyřleťák už dal.
Jinak každý prcek je jiný - náš malej byl dokonale šťastnej třeba za chlupatý pyžamo - overal. Pokud jezdíváte na hory, tak sáňky/pořádný boby.
ALbi tužka měla úspěch, hraje si s ní občas i teď v devíti ![]()
Nějaké puzzle, auto na dálkáč, lego všeho druhu. Ve čtyřech dostal malej robota, to bylo radosti (dal se ovládat ovladačem i hlasem) ![]()
A co by si přál on?
Já osobně bych děti nezahrnovala dary, jeden větší, dva tři malé, vždyť to stačí, ne?
Syn dostal třeba odrážedlo a pak už jen drobnosti.
Nebo toho robota, pyžámko a pak už jen dvě tři věci typu pastelky…nic se nemá přehánět.
Letos je v plánu (asi) koloběžka, a pak už jen pyžamo, Pokemon kartičky a nějaká deskovka pro celou rodinu. Prostě v klidu…
Příspěvek upraven 15.10.20 v 21:43
U nás letí Anna, Elsa a ten snehuláček, co mám na obrázku.
Jinak si Anička hraje se vším- panenky, ráda kreslí, obrázky, které se vybarvují vodou, staví si z kostek celá města. ![]()
Duplo, PlayDoh, vláčkodráha, kuličkodráha, Magformers - top hračka pro dvouleťáka i čtyřleťáka a dá se levně koupit na Aliexpressu.
Hry - Albi obchod, Černý Petr, Prší, Dobble.
Letos si hrozně přeje boby s volantem.
U nas kluci duplo a lego. ruzne postavicky superhrdinu, dinosauru, zviratek. play doh. puzzle a spolec.hry ![]()
@Limi123 píše:
Duplo, PlayDoh, vláčkodráha, kuličkodráha, Magformers - top hračka pro dvouleťáka i čtyřleťáka a dá se levně koupit na Aliexpressu.Hry - Albi obchod, Černý Petr, Prší, Dobble.
Letos si hrozně přeje boby s volantem.
Něco jako magformers budou mít příští týden v Lidlu. Mám na to zálusk.
Jo a pětileťák si přál „malého chemika“. To jsem zatím nesháněla.
A pak různé věci na tvoření - lepící očička, chlupaté drátky, samolepky (krásné mají v Kik), prstové barvy, tempery, třpytky, třpytivá lepidla, normální lepidla a nůžky, krepový papír… Zrovna dnes jsme dělali SpongeBoba a Geryho, tak se musím pochlubit ![]()
Co treba neco od Mindoku (Den a noc, Kralik Kuk, Chytre auticko,…), knihy, puzzle, mrkni na hry od Haby
Něco, co se spotřebuje, nějaké sešity s ukolama a samolepkama