Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn je astmatik teď 4 roky, pokud je zamedikovany takvv letadle je ok ale pro jistotu mi doporučila alergolozka inhalátor do letadla, bohudík jsme nevyužili, letos letíme zas, toť moje zkušenost
Bere montelar, po něm už ty rána nekasle, jinak občas byli i noci hrozné
U astma je svědění očí?
nemá spíš alergii? teď všechno kvete
Astma nerozporuju
Tak se domluv s nějakou kamarádku a jejíma dětma, nebo s jejich babičkou a jeďte bez manžela. Jinak nejjednoduší je to autem na severozápadní pobřeží itálie - Ligurie, není to o tam moc dál, než chorvatsko, je tam méně lidí a je tam krásně. Je to schengen a je to tam hezčí než italská část jadranského pobřeží.
Stejně tak bych se v současné situaci nijak extra nebála krátkých přímých letů po Evropě.
Chcete jet co nejdřív, dokud se situace zlepšuje.
Manželovi se nechce. Je blbé že to neřekne rovnou a vymýšlí takovéhle výmluvy, ale ve skutečnosti na chvíli si od sebe odpočinout může být fajn pro všechny.
Příspěvek upraven 14.06.21 v 14:00
Manželovi se spíš nechce, než že by udával relevantní důvody, proč nejet. Letěla bych letadlem a alespoň na 14 dní, pokud můžete. Dát léky na alergii (bere něco?), vzít inhalátor (na alergologii poradí a napíší recept) a užít si to. Určitě jí to pomůže.
Dobrý den, mám syna 7 let, také astmatik. Moře mu vždycky neskutečně pomůže, dokonce ho lékařka doporučuje, alespoň ta naše. Jezdíváme do Itálie, kousek od Caorle…
Jak to bude letos, zatím netuším…
Na astma máme teda i foukadla, jedno bere pravidelně, druhé při potížích…
Při podezření na astma, jsme navštívili plicní v Praze. Výborný pan doktor, malý se mi v sezóně dusil i s léky. Nakonec to byla špatně nastavená léčba od alergologa.
Podchyťte astma hned v začátku, my začali taky okolo těch tří let.
Pokud jste z Prahy a okolí, klidně napište SZ, mohu poslat kontakt. Ale teda čekací doba je cca půl roku, pan doktor mám nabito.
Takže moře určitě ano, mějte se a držte se ![]()
@bublinek píše:
U astma je svědění očí?
nemá spíš alergii? teď všechno kvete
Astma nerozporuju
Vždyť píše že alergií má…
@Annabela11 píše:
Vždyť píše že alergií má…
Ok, neumím číst
Alergie se dá přeci potlačit Řešili jsme u stejne staré dcery
Kamarádka měla s dcerkou obdobné problémy. Nejdřív vyrazila na 14 dní, pak na tři měsíce, a protože to dcerce moc pomáhalo, dneska jsou tam zhruba sedmým rokem a de facto tam bydlí celoročně. Říká, že životní náklady jsou shodné jako v ČR, je velmi spokojená a děti (hlavně její dcerka) jsou zdravé. Chápu, že to není řešení pro každého, ale delší čas u moře je prostě pro to nemocné dítě lepší.
Sbal se a vyraž, bude to dobré. A pokud jsi velmi akční, zvládneš to tam po rozkoukání delší dobu i bez muže.
Davejte sem ve vjetsi skupině sexy může ne ženské
už to otravuje! Ok?
Zajímá mne vaše zkušenost. Máme dvě holčičky- 1 rok a 3 roky. Starší má silnou alergii a podezření na astma. Má teď náročné období, v noci kašle, ráno se budi otekla, poskace na trampolíně a zase kašel, svědí jí očí. Jsem z toho opravdu už psychicky unavená. Chci, ať se probudí v dobré náladě, dobře vyspinkana a ne napuchle, mevyspane, kaslajici dítě. Odpoledne bývají lepší, ale ta rána, dopoledne jsou fakt hrozná.
Chci s nimi k moři, myslím, že dceři to pomůže. Manžel (lékař) je skeptický kvůli cividu. V letadle že prý hned chytne infekt z klimatizace, autem zase že budeme čekat dlouhou na hranicích a pro děti to bude náročné a celkově to bude noční mura. V Chorvatsku (nejblíž)prý se ještě hned nacháladi ze studeneho moře… nevím…cítím, že by to dceři pomohlo… máte někdo zkušenosti, jak je to momentálně s cekanim na hranicích s ohledem na kontrolu covid negativních atd?
Případně co byste na mém miste volili?