S dětmi k moři

Anonymní
14.6.21 13:42

S dětmi k moři

Zajímá mne vaše zkušenost. Máme dvě holčičky- 1 rok a 3 roky. Starší má silnou alergii a podezření na astma. Má teď náročné období, v noci kašle, ráno se budi otekla, poskace na trampolíně a zase kašel, svědí jí očí. Jsem z toho opravdu už psychicky unavená. Chci, ať se probudí v dobré náladě, dobře vyspinkana a ne napuchle, mevyspane, kaslajici dítě. Odpoledne bývají lepší, ale ta rána, dopoledne jsou fakt hrozná.
Chci s nimi k moři, myslím, že dceři to pomůže. Manžel (lékař) je skeptický kvůli cividu. V letadle že prý hned chytne infekt z klimatizace, autem zase že budeme čekat dlouhou na hranicích a pro děti to bude náročné a celkově to bude noční mura. V Chorvatsku (nejblíž)prý se ještě hned nacháladi ze studeneho moře… nevím…cítím, že by to dceři pomohlo… máte někdo zkušenosti, jak je to momentálně s cekanim na hranicích s ohledem na kontrolu covid negativních atd?
Případně co byste na mém miste volili?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1428
14.6.21 13:47

Syn je astmatik teď 4 roky, pokud je zamedikovany takvv letadle je ok ale pro jistotu mi doporučila alergolozka inhalátor do letadla, bohudík jsme nevyužili, letos letíme zas, toť moje zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
14.6.21 13:48

Bere montelar, po něm už ty rána nekasle, jinak občas byli i noci hrozné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.6.21 13:52

U astma je svědění očí?
nemá spíš alergii? teď všechno kvete
Astma nerozporuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.6.21 13:57

Tak se domluv s nějakou kamarádku a jejíma dětma, nebo s jejich babičkou a jeďte bez manžela. Jinak nejjednoduší je to autem na severozápadní pobřeží itálie - Ligurie, není to o tam moc dál, než chorvatsko, je tam méně lidí a je tam krásně. Je to schengen a je to tam hezčí než italská část jadranského pobřeží.

Stejně tak bych se v současné situaci nijak extra nebála krátkých přímých letů po Evropě.

Chcete jet co nejdřív, dokud se situace zlepšuje.

Manželovi se nechce. Je blbé že to neřekne rovnou a vymýšlí takovéhle výmluvy, ale ve skutečnosti na chvíli si od sebe odpočinout může být fajn pro všechny.

Příspěvek upraven 14.06.21 v 14:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.6.21 13:58

Manželovi se spíš nechce, než že by udával relevantní důvody, proč nejet. Letěla bych letadlem a alespoň na 14 dní, pokud můžete. Dát léky na alergii (bere něco?), vzít inhalátor (na alergologii poradí a napíší recept) a užít si to. Určitě jí to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
14.6.21 14:23

Dobrý den, mám syna 7 let, také astmatik. Moře mu vždycky neskutečně pomůže, dokonce ho lékařka doporučuje, alespoň ta naše. Jezdíváme do Itálie, kousek od Caorle…
Jak to bude letos, zatím netuším…
Na astma máme teda i foukadla, jedno bere pravidelně, druhé při potížích…
Při podezření na astma, jsme navštívili plicní v Praze. Výborný pan doktor, malý se mi v sezóně dusil i s léky. Nakonec to byla špatně nastavená léčba od alergologa.
Podchyťte astma hned v začátku, my začali taky okolo těch tří let.
Pokud jste z Prahy a okolí, klidně napište SZ, mohu poslat kontakt. Ale teda čekací doba je cca půl roku, pan doktor mám nabito.
Takže moře určitě ano, mějte se a držte se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.6.21 14:45
@bublinek píše:
U astma je svědění očí?
nemá spíš alergii? teď všechno kvete
Astma nerozporuju

Vždyť píše že alergií má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.6.21 15:23
@Annabela11 píše:
Vždyť píše že alergií má…

Ok, neumím číst
Alergie se dá přeci potlačit Řešili jsme u stejne staré dcery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
14.6.21 20:05

Kamarádka měla s dcerkou obdobné problémy. Nejdřív vyrazila na 14 dní, pak na tři měsíce, a protože to dcerce moc pomáhalo, dneska jsou tam zhruba sedmým rokem a de facto tam bydlí celoročně. Říká, že životní náklady jsou shodné jako v ČR, je velmi spokojená a děti (hlavně její dcerka) jsou zdravé. Chápu, že to není řešení pro každého, ale delší čas u moře je prostě pro to nemocné dítě lepší.

Sbal se a vyraž, bude to dobré. A pokud jsi velmi akční, zvládneš to tam po rozkoukání delší dobu i bez muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.6.21 21:50

Nač tato reklama?

Davejte sem ve vjetsi skupině sexy může ne ženské :roll: už to otravuje! Ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.6.21 21:52

@bublinek Tak určie se potlačit dá v dnešní modern dobe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie