S dětmi robotický nebo tyčový vysavač?

114
29.12.23 10:50

S dětmi robotický nebo tyčový vysavač?

Ahoj, :mavam:
jaké mate zkušenosti? Co je s malými dětmi praktičtější pořídit? Byla jsem přesvědčená, ze pořídíme robotický, ale mám čerstvě dvouletou a druhé na cestě a věcně se tu něco válí po zemi, tak váhám, protože robotickému vysavači to budu muset vše uklidit a vím, jaké to s ní je (jednu věc uklidím, další tři vytahá). Co máte doma vy? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kocourGarfield
29.12.23 10:55

My máme jak Rambíka tak tyčový a ruční.
Každý využívám na jinou situaci. Ruční na rychlo vysátí, tyčák cca 1-2× týdně na pořádné vysávání a jinak 1-2× denně pouštím Rambíka, když nejsme doma. Ale krom dítěte máme ještě psy, takže chlupy.

• Citovat
  • Upravit
74217
29.12.23 11:06

Oboje. Respektive hodí se víc vysavačů. My máme i pracovní do garáže a ven za zahradu/terasu. Ten tyčový používáme na schody. Dá se rozebrat, že potřebujeme sedačku vysát. A na zem je třeba zas jiný. Ten tyčový je spíš na průběžný úklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
29.12.23 11:08
@Lubia píše:
Ahoj, :mavam:
jaké mate zkušenosti? Co je s malými dětmi praktičtější pořídit? Byla jsem přesvědčená, ze pořídíme robotický, ale mám čerstvě dvouletou a druhé na cestě a věcně se tu něco válí po zemi, tak váhám, protože robotickému vysavači to budu muset vše uklidit a vím, jaké to s ní je (jednu věc uklidím, další tři vytahá). Co máte doma vy? :)

Za mě rozhodně tyčový. Robotický nám už nějakou dobu leží ve skříni. Vadilo mi že mu musím napřed všechno uklidit aby mohl vysát. Navíc ti stejně nevysaje pořádně rohy, takže já jsem ho pouštěla denně ale tak jednou týdně to bylo třeba vzít i klasickým vysavačem. Takže jsem pořídila dyson a jsem nadšená. Vysávám s ním každý den ( máme psa, takže třeba podložku od malé vysávám několikrát denně ručním ať neleží v chlupech) nemusím tahat žádné kabely, zajedu s ním kam je třeba 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
29.12.23 11:25

Ano, důvod, proč jsem se s dětmi ještě nedokopala pořídit si robotický vysavač, je to, že můžu chodit sbírat věci podlahy desetkát denně a stejně sem nové přibývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.12.23 11:36

Mam oba, robota poustim když je uklizena podlaha, tycovy vytahnu, když je všude vrstva věci a mne se to nechce uklízet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
29.12.23 11:45

Zkušenost mám s oběma. Robotický můžeš nechat být aby si uklízel. Tyčový potřebuje manuální pohon. Tyčový co máme mi má nejspíš slabší výkon a nevysaje toho tolik co ten robot. Bohužel, robot zakukal a odešel ke svým mrtvým kámošem. Rozhodně jsou oba lepší než jejich hadicová verze s kabelem. S tim je moc práce (sestavit, zapnout, vypnout, zapnout, odstranit, uklidit aby nepřekážel)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
29.12.23 11:55

Máme tyčový - Dysona. Nemůžu si ho s dětmi vynachválit.
Robota pouštím jen v ložnici - to je jediná místnost bez hraček… Jinak trvá dlouho např. hernu přichystat na robota. Tyčovým to je rychlejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3777
29.12.23 12:06

Hadr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17312
29.12.23 12:08

Oba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2912
29.12.23 12:10

Roboticky a k tomu poradny klasicky na hloubkovy uklid. Bez robotickyho bych uz fungovat nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5240
29.12.23 12:13

Mela jsem roboticky, ale vzdycky to chtelo nachystat prostor na to, aby mohl vysavat. Ted mam tycovy Dyson s tim laserovym paprskem a nedam na nej dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
29.12.23 12:36

Oba, po robotickem musis stejne obcas poradne vysat. Poustim ho, kdyz jsem doma. Uklidim rychle podlahu, poslu ho do te mistnosti, pak se decka presunou a vysaje jinou mistnost, dle potreby. Nemuzu si ho vynachvalit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
29.12.23 12:57

Máme robotickej (pro mně osobně TOP spotřebič domácnosti), pak takovej ten malej do ruky, když třeba někde něco vysypeme, a pak klasickou popelnici na kolečkách na důkladnější úklid. Využívam všechny. Robotickej si nemůžu vynachválit, vysaje mi perfektně celý barák, pravda je, že máme jen přízemí a všude jen přechodový lišty, takže nemá problém se všude dostat. Už bych si bez něj nedokázala ani chod domácnosti představit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
29.12.23 12:57

Díky za názory, my máme zatím klasicky hadicový s kabelem, ale hledám právě něco, co mi tu pomůže to trochu udržet, abych ten klasicky nemusela vytahovat tak často. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí