Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já nedávám. Jednak nechci, aby někoho nakazila, jednak mám zkušenost, že jak jde nedoléčená, tak hned lehne znova.
@Anonymní píše:
Cau, davate deti s kaslem do skolky? Dcera mela minuly tyden teplotu, kasel, ryma. Ryma uz je celkem ok. Ale byla zahlenena, vykaslava. Nekasle nejak casto, treba jednou za hodinu. Davate uz do skolky?
Když dítě není zdravé, nemá tam co dělat. Někoho nakazí a opět vinou nedoléčení lehne 🤷🏻♀️
Vzhledem k tomu, že mi dítě kašle od října do března, tak ano.
Ne, mě by dítě vrátili zpátky. Minuly týden sem dala syna do školky, ráno mu nic nebylo, za dopoledne 3× zakaslal a v půl 10 mi volají ať si pro nej dojdu
doma mi ještě 2× zakaslal a nic mu nebylo.
@shadowbabe píše:
Když dítě není zdravé, nemá tam co dělat. Někoho nakazí a opět vinou nedoléčení lehne 🤷🏻♀️
dítě po infektu „dokašlává“ třeba 2 měsíce, tak ho necháš 2 měsíce doma? jestli jsi na mateřské, tak asi můžeš
@Kriss Tina píše:
Ne, mě by dítě vrátili zpátky. Minuly týden sem dala syna do školky, ráno mu nic nebylo, za dopoledne 3× zakaslal a v půl 10 mi volají ať si pro nej dojdudoma mi ještě 2× zakaslal a nic mu nebylo.
U nás je to stejné…
Pokud jde skutečně jen o takové to občasné odkašlání po řádně doléčené rýmě, tak ano. Mě takhle děti kolikrát kašlaly ještě 3 týdny a nic jiného jim nebylo, prostě to trvá déle, než se průdušky pořádně dočistí, infekční už to dávno není.. To by do té školky nemohly vůbec.
@Anonymní píše:
Cau, davate deti s kaslem do skolky? Dcera mela minuly tyden teplotu, kasel, ryma. Ryma uz je celkem ok. Ale byla zahlenena, vykaslava. Nekasle nejak casto, treba jednou za hodinu. Davate uz do skolky?
Po viroze nechat ještě týden doma na doléčení. Takhle ti lehne za chvíli znova.
Ja davam, kdyz uz zakasle sem tam. Jsem pracujici, nemuzu mit dite jeste tyden doma po viroze.
@roba18 píše:
Diky necham ji doma.
Kdyz predtim tyden bylo dite doma s virozou, pak uz je par dni bez rymy a teploty, jen dokaslava, tak davam.
Dokaslava kolikrat 3 tydny, na to by clovek snad ani OCR nedostal. Dokud jsem ale byla na RD, tak jsem si dite doma nechavala do uzdraveni. S chrchlem bych nedala.
@roba18 píše:
Uplne jsem na svych detech neoverila, lehly znovu at uz doleceni nebo nedoleceni, nejmene prvni rok skolky je proste masakr
.
@Hobitka píše:
Kdyz predtim tyden bylo dite doma s virozou, pak uz je par dni bez rymy a teploty, jen dokaslava, tak davam.Dokaslava kolikrat 3 tydny, na to by clovek snad ani OCR nedostal. Dokud jsem ale byla na RD, tak jsem si dite doma nechavala do uzdraveni. S chrchlem bych nedala.
No takhle. Vcera sla, uz vlastne skoro vubec nekaslala. A dnes rano teklo z nosu, a zase pokaslava.